Reglerne om maksimale ventetider blev overholdt i 99,9 pct. af kræftforløb
I 99,9 pct. af i alt 58.923 udrednings- og behandlingsforløb på kræftområdet i 1. kvartal 2024 blev reglerne om maksimale ventetider overholdt, viser opgørelse fra Sundhedsstyrelsen.

Fra og med januar 2024 påbegyndte Sundhedsstyrelsen sin forstærkede nationale overvågning og indberetning af maksimale ventetider på kræftområdet.
Den første opgørelse dækker 1. kvartal 2024, og viser, at der på landsplan var 48.404 udredningsforløb og 10.519 behandlingsforløb på kræftområdet, som er omfattet af reglerne om de maksimale ventetider.
I 99,9 procent. af det samlede antal forløb var reglerne om maksimale ventetider overholdt, viser opgørelsen.
Danske Regioners formand, Anders Kühnau, siger:
- Det er meget flotte tal, som understreger, at befolkningen kan have tillid til at de får tilbudt hurtig udredning og behandling, hvis de får en kræftsygdom. Vi tilbyder en behandling af meget høj kvalitet, og sundhedspersonalet har fuldt fokus på behandling, omsorg og patientens rettigheder. Det vil jeg gerne anerkende. Vi står meget stærkt på kræftområdet, siger han.
Langt de fleste forløb starter inden for maksimale ventetider
Opgørelsen viser også, at patienterne i 95,2 pct. af de samlede antal udrednings- og behandlingsforløb fik start på udredning eller behandling inden for de maksimale ventetider.
I langt de fleste forløb, hvor udredning eller behandling startes senere, sker det af hensyn til patientens helbred eller på baggrund af patientens eget ønske. I 0,2 pct. af alle udrednings- og behandlingsforløb skyldes ventetiden manglende kapacitet, men patienten har fået tilbud om henvisning til andet sygehus med tid inden for de maksimale ventetider.
I 0,1 pct. af de 58.923 udrednings- og behandlingsforløb var reglerne om maksimale ventetider ikke overholdt. Typisk skyldes det menneskelige fejl, fx i forbindelse med booking af undersøgelse eller operation eller at der opstår en uforudset situation på dagen, fx at en anden patient skal have foretaget en akut operation.
I sådanne tilfælde vil det ikke altid være muligt at finde et andet behandlingstilbud inden for fristen. Patienten tilbydes i stedet behandling hurtigst muligt, og forløbet indberettes i så fald som ikke overholdt.
- Den forstærkede overvågningsmodel fra Sundhedsstyrelsen gør, at vi har et rigtig godt overblik over kræftområdet. Det er heldigvis meget sjældent, at en kræftpatient i Danmark oplever, at rettighederne ikke bliver overholdt, og det er jeg naturligvis glad for, at opgørelsen fastslår, siger Anders Kühnau.
Nøgleord
Kontakter
Pressevagt
Kontakt pressevagten på telefon 5151 1818 (ikke sms) eller pressekontakt@regioner.dk
Billeder

Om Danske Regioner
Danske Regioner er interesse- og arbejdsgiverorganisation for de fem regioner og har til opgave at yde en professionel betjening af Danske Regioners politiske ledelse.
Vi er den drivende kraft i udviklingen af sundhedsvæsenet, den førende stemme i den sundhedspolitiske debat, og vi arbejder for attraktive levevilkår og et godt miljø i alle dele af Danmark
Følg pressemeddelelser fra Danske Regioner
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Danske Regioner
Sundhedsvæsnets beredskab skal gøres mere robust og det er en national opgave10.4.2025 13:41:19 CEST | Pressemeddelelse
Den voksende globale usikkerhed øger truslerne mod det danske sundhedsvæsen. Sundhedsvæsenets beredskab skal derfor gøres mere robust mod ekstraordinære kriser. Danske Regioner mener, det er en fælles opgave at opskalere sundhedsvæsnets beredskab, så vi kan modstå trusler udefra.
Regionernes formand: Vi har brug for hinanden10.4.2025 10:42:28 CEST | Pressemeddelelse
Sammen skal vi sikre, at Danmark er et trygt land at være ung i, være gammel i og blive syg i. Det gør vi ved at arbejde sammen og lytte til hinanden, siger Danske Regioners formand i sin tale på Regionernes Politiske Topmøde.
Nyskabende projekt i det nære sundhedsvæsen forebygger genindlæggelser10.4.2025 09:10:32 CEST | Pressemeddelelse
’Bliv trygt hjemme’ er et nyskabende projekt mellem akutsygeplejersker, praktiserende læger og regionale akutmodtagelser. Flere syge bliver behandlet derhjemme, og det forebygger indlæggelser på sygehuset. Regionerne får med sundhedsreformen ansvaret for akutsygeplejen, og det vil det bane vej for flere gode samarbejder på tværs af fagligheder. Det mener Christoffer Buster Reinhardt, formand for det nære sundhedsvæsen i Danske Regioner.
Danmark bruger mindre på sundhed end andre lande10.4.2025 06:57:43 CEST | Pressemeddelelse
Målt som andel af BNP bruger Danmark mindre på offentlige sundhedsudgifter end en lang række sammenlignelige lande i Europa. Staten bør skele til BNP, når man sammen med regionerne forhandler den rette finansiering af sundhedsvæsenet, mener Danske Regioner.
Der er brug for at investere i praktikken på professionsuddannelserne10.4.2025 06:27:03 CEST | Pressemeddelelse
Regionerne er store uddannelsespladser. Praktik udgør op til 50% af uddannelsen på mange professionsuddannelser. Alligevel er det et område, regionerne selv skal finde midler til inden for deres eget budget i konkurrence med patientbehandlingen. Derfor skal området prioriteres.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum