Green Power Denmark

Green Power Denmark: Permanent forhøjet forskningsfradrag er godt for Danmark

Del

Regeringen vil forhøje fradraget for forskning og udvikling til 120 procent. Fradraget gør det mere attraktivt for virksomhederne at investere i udvikling af nye grønne teknologier, som vi skal leve af i fremtiden. Men det er ærgerligt, at regeringen ikke bruger mere af det velvoksne råderum til et fradrag på 130 procent, som tidligere var den politiske ambition, mener Green Power Denmark.

Green Power Denmark har i lang tid efterspurgt et permanent forhøjet fradrag for udgifter til forskning og udvikling.  

-Det højere fradrag øger virksomhedernes tilskyndelse til at investere i forskning og udvikling. Investeringerne er med til at drive udviklingen af nye grønne teknologier, som vi skal leve af i fremtiden. Og det er afgørende for, at Danmark kan beholde sin position som et af de førende lande i verden inden for grøn energiteknologi, siger Jan Hylleberg, viceadm. direktør i Green Power Denmark.

Regeringen foreslår at øge fradraget permanent til 120 procent. I årene 2020 til 2022 var fradraget midlertidigt på 130 procent. Siden faldt fradraget til 108 procent, men der har været en politisk ambition om permanent at vende tilbage til 130 procent.

-Det er ærgerligt, at regeringen ikke bruger mere af råderummet til at styrke virksomhedernes forskningsindsats inden for blandt andet grønne teknologier. Dansk økonomi har det godt, og det vil være fremsynet at give noget tilbage til de virksomheder, som investerer i fremtidens arbejdspladser, siger Jan Hylleberg.

Regeringen kommer også med et svar på forslagene fra Frigast-udvalget. Udvalget, der var nedsat af regeringen, foreslog tidligere på året at fjerne 58 erhvervsstøtteordninger, hvilket ville frigive 3,4 milliarder kroner i 2030. Regeringen foreslår at spare 900 millioner på erhvervsstøtteordningerne.

På energiområdet er der en lang række støtteordninger, som skaber stor værdi for samfundet og den grønne omstilling. Det gælder eksportordningen for energi, Energicluster Denmark og Energiteknologisk Udviklings- og Demonstrationsprogram (EUDP). Alle disse ordninger ønsker regeringen at fortsætte.

-Ordningerne er med til at placere Danmark som et af verdens førende lande inden for grøn energi. De hjælper med at udbrede dansk energiteknologi til hele verden og dermed gavne den globale grønne omstilling. Det er rigtig godt, at regeringen har blik for, at ordningerne på lang sigt skaber vækst, velstand og arbejdspladser i Danmark, siger Jan Hylleberg. 

Nøgleord

Kontakter

Green Power Denmark

Green Power Denmark er Danmarks grønne erhvervsorganisation og vil fungere som talerør for den danske energisektor. Sammen med vores mere end 1500 medlemmer arbejder vi for, at Danmark hurtigst muligt elektrificeres med grøn strøm. Green Power Denmark repræsenterer både energiindustrien, store og små ejere og opstillere af energiteknologi samt de selskaber, der driver det danske elnet og handler med energi.
Green Power Denmark blev grundlagt 23. marts 2022 ved en fusion af Dansk Energi, Wind Denmark og Dansk Solkraft.

Følg pressemeddelelser fra Green Power Denmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Green Power Denmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye