Green Power Denmark: Permanent forhøjet forskningsfradrag er godt for Danmark
Regeringen vil forhøje fradraget for forskning og udvikling til 120 procent. Fradraget gør det mere attraktivt for virksomhederne at investere i udvikling af nye grønne teknologier, som vi skal leve af i fremtiden. Men det er ærgerligt, at regeringen ikke bruger mere af det velvoksne råderum til et fradrag på 130 procent, som tidligere var den politiske ambition, mener Green Power Denmark.
Green Power Denmark har i lang tid efterspurgt et permanent forhøjet fradrag for udgifter til forskning og udvikling.
-Det højere fradrag øger virksomhedernes tilskyndelse til at investere i forskning og udvikling. Investeringerne er med til at drive udviklingen af nye grønne teknologier, som vi skal leve af i fremtiden. Og det er afgørende for, at Danmark kan beholde sin position som et af de førende lande i verden inden for grøn energiteknologi, siger Jan Hylleberg, viceadm. direktør i Green Power Denmark.
Regeringen foreslår at øge fradraget permanent til 120 procent. I årene 2020 til 2022 var fradraget midlertidigt på 130 procent. Siden faldt fradraget til 108 procent, men der har været en politisk ambition om permanent at vende tilbage til 130 procent.
-Det er ærgerligt, at regeringen ikke bruger mere af råderummet til at styrke virksomhedernes forskningsindsats inden for blandt andet grønne teknologier. Dansk økonomi har det godt, og det vil være fremsynet at give noget tilbage til de virksomheder, som investerer i fremtidens arbejdspladser, siger Jan Hylleberg.
Regeringen kommer også med et svar på forslagene fra Frigast-udvalget. Udvalget, der var nedsat af regeringen, foreslog tidligere på året at fjerne 58 erhvervsstøtteordninger, hvilket ville frigive 3,4 milliarder kroner i 2030. Regeringen foreslår at spare 900 millioner på erhvervsstøtteordningerne.
På energiområdet er der en lang række støtteordninger, som skaber stor værdi for samfundet og den grønne omstilling. Det gælder eksportordningen for energi, Energicluster Denmark og Energiteknologisk Udviklings- og Demonstrationsprogram (EUDP). Alle disse ordninger ønsker regeringen at fortsætte.
-Ordningerne er med til at placere Danmark som et af verdens førende lande inden for grøn energi. De hjælper med at udbrede dansk energiteknologi til hele verden og dermed gavne den globale grønne omstilling. Det er rigtig godt, at regeringen har blik for, at ordningerne på lang sigt skaber vækst, velstand og arbejdspladser i Danmark, siger Jan Hylleberg.
Nøgleord
Kontakter
Claus Kaae-NielsenSenior presserådgiver
Tlf:35 30 04 02Tlf:23 32 68 29ckn@greenpowerdenmark.dkGreen Power Denmark
Green Power Denmark er Danmarks grønne erhvervsorganisation og vil fungere som talerør for den danske energisektor. Sammen med vores mere end 1500 medlemmer arbejder vi for, at Danmark hurtigst muligt elektrificeres med grøn strøm. Green Power Denmark repræsenterer både energiindustrien, store og små ejere og opstillere af energiteknologi samt de selskaber, der driver det danske elnet og handler med energi.
Green Power Denmark blev grundlagt 23. marts 2022 ved en fusion af Dansk Energi, Wind Denmark og Dansk Solkraft.
Følg pressemeddelelser fra Green Power Denmark
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Green Power Denmark
A Major Setback for Denmark’s Green Ambitions6.12.2024 13:09:55 CET | Pressemeddelelse
Denmark’s largest-ever offshore wind farm tender has ended in disappointment. Investors have deemed it unprofitable to develop offshore wind farms in the Danish part of the North Sea under current market conditions. This represents a significant blow to Denmark’s green transition, and it hinders efforts to provide businesses and consumers with competitively priced energy. Furthermore, the result will delay the nation’s goal of achieving energy independence from hostile nations, according to Green Power Denmark.
En kæmpe skuffelse for vindmølleindustrien og vores grønne ambitioner5.12.2024 17:17:21 CET | Pressemeddelelse
Danmarkshistoriens største udbud af havvindmøller er endt som en stor skuffelse. Ingen investorer mener, at det vil være en god forretning at opføre havvindmøller på Nordsøen i den nuværende markedssituation. Det er et kæmpe tilbageslag for den grønne omstilling. Det svækker vores ønske om at skaffe energi til virksomheder og forbrugere til konkurrencedygtige priser, og det forsinker vores mål om at blive uafhængig af energi fra fjendtlige lande, mener Green Power Denmark.
Staten skal hjælpe markedet for grønt flybrændstof i gang3.12.2024 07:00:00 CET | Pressemeddelelse
Staten bør skabe finansiel sikkerhed, så både producenter af grønt flybrændstof (e-SAF) og flyselskaber kan investere i fremtiden, mener Green Power Denmark. Det kan ske ved, at staten køber grønt flybrændstof hos producenterne på flerårige kontrakter og sælger brændstoffet til flyselskaberne på korte kontrakter.
COP29 førte kun til små fremskridt24.11.2024 10:20:49 CET | Pressemeddelelse
Med aftalen på COP29 flytter verden sig kun få millimeter i den rigtige retning. Det lykkedes at blive enige om et mål for klimafinansiering på 300 milliarder dollars om året. Men det er grundlæggende en svag aftale, som ikke afspejler, hvor travlt vi har med at bekæmpe klimaforandringerne. De største fremskridt på klimakonferencerne sker uden for forhandlingslokalerne, konstaterer Kristian Jensen, adm. direktør i Green Power Denmark.
Finanslov understøtter den grønne industri22.11.2024 10:38:43 CET | Pressemeddelelse
Finansloven indeholder en håndsrækning til den grønne danske industri, der er under pres fra blandt andre Kina. Det er godt nyt for metalarbejderen i Midtjylland, lyder det fra Green Power Denmark.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum