Copenhagen Capacity

23,5 millioner kroner skal styrke talenttiltrækning i Øresundsregionen

Del

I dag er der bevilliget en støtte på 23,5 millioner kroner til et samarbejdsprojekt, der skal styrke talenttiltrækningen inden for brancherne deep tech og life science i Øresundsregionen. Samarbejdet muliggøres gennem EU-programmet Interreg Øresund Kattegat Skagerrak, som har besluttet at medfinansiere Cross-border Talent Bridge.

Cross-border Talent Bridge består af et tæt samarbejde mellem Lunds kommune, Ideon Science Park, Medicon Village, Mobile Heights, Copenhagen Capacity, Københavns kommune og Medicon Valley Alliance. Lunds kommune, som har lang erfaring med at arbejde med modtagelse af internationale talenter gennem International Citizen Hub, vil lede arbejdet.

  • Cross-border Talent Bridge samler nøgleaktører i regionen, som på forskellige måder har udviklet succesfulde modeller og værktøjer til talenttiltrækning. Det er meget glædeligt, at vi nu får mulighed for at samarbejde og drage fordel af vores fælles viden i projektet, siger Moa Ageberg, enhedschef for eksterne relationer i Lunds kommune.
  • Dette er et stort projekt, hvor vi vil styrke talentrekrutteringen i to vigtige fremtidsbrancher. At vi vil gøre det over sundet, gør projektet unikt, hvor vi i fællesskab tager ansvar for udviklingen i hele regionen, siger Anders Almgren (S), kommunalbestyrelsens formand i Lunds kommune.

Styrket talenttiltrækning inden for deep tech og life science 

Målet er at styrke små og mellemstore virksomheders evner til at rekruttere internationale talenter, markedsføre karrieremuligheder, identificere nøglefaktorer for at tiltrække og fastholde talenter samt arbejde med strategisk politikpåvirkning for at fjerne hindringer for grænseoverskridende talentmobilitet. Slutresultatet vil blive en langsigtet, grænseoverskridende talentstrategi inden for brancherne deep tech og life science, og en koordineret støtte for både virksomheder og talenter i Øresundsregionen, også kaldet Greater Copenhagen.

Copenhagen Capacity, som har stor erfaring med markedsføring og destinationsmarkedsføring over for både virksomheder og talenter, vil koordinere arbejdet på den danske side.

  • Vi ser frem til, at vi nu får mulighed for at hjælpe de mange virksomheder i to af regionens kerneindustrier, nemlig tech og life science. Arbejdskraftmanglen er en stor fælles udfordring for hele Greater Copenhagen regionen, som det er vigtigt at vi løfter i et stærkt fælles samarbejde”, siger Asbjørn Overgaard, CEO for Copenhagen Capacity.

Fakta om Cross-border Talent Bridge:

  • Cross-border Talent Bridge er et treårigt projekt med start i september 2024.
  • Projektpartnere: Lunds kommune, Ideon Science Park, Medicon Village, Mobile Heights, Copenhagen Capacity, Københavns kommune og Medicon Valley Alliance.
  • Rundt om projektpartnerne findes et netværk af svenske og danske universiteter og aktører inden for erhvervsliv og offentlig sektor, som vil følge projektet tæt og bidrage til spredning af resultater.
  • Totalbudget: 5 248 810 EUR, hvoraf 3 149 282 EUR udgør bidrag fra Interreg Øresund Kattegat Skagerrak.

For mere information, venligst kontakt: 
Moa Ageberg, enhedschef for eksterne relationer i Lunds kommune, e-mail: moa.ageberg@lund.se  telefon: +46 46-359 35 64

Anders Almgren (S), kommunalbestyrelsens formand i Lund, e-mail: anders.almgren@lund.se, telefon: +46 70-847 88 17

Asbjørn Overgaard, CEO Copenhagen Capacity, e-mail: aoc@copcap.com, telefon: +45 614 225 04

 

Om Copenhagen Capacity

Copenhagen Capacity tiltrækker internationale virksomheder og investeringer til Østdanmark og talenter til dansk erhvervsliv. Vi udnytter Københavns stærke internationale brand, Østdanmarks særlige erhvervsstyrker og Danmarks attraktive erhvervsklima til at tiltrække viden og ressourcer fra hele verden. Målet er at skabe bæredygtige forandringer, der understøtter landet i at håndtere de største samfundsmæssige udfordringer. Copenhagen Capacity er en not-for-profit erhvervsdrivende fond, der er finansieret af såvel offentlige aktører som private fonde og virksomheder.

Følg pressemeddelelser fra Copenhagen Capacity

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Copenhagen Capacity

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye