FBV – Foreningen af børsnoterede Vækstvirksomheder

Alvorligt hul i regeringens iværksætterudspil gør at iværksættere stadig risikerer at betale over 100 pct i skat

Del

Ifølge Foreningen af Børsnoterede Vækstvirksomheder er der i regeringens nye iværksætterudspil behov for et skatteretligt retssikkerhedsprincip, som sikrer iværksættere og medarbejdere-aktionærer mod en beskatning som overstiger 100%.

Thomas Black-Petersen, adm. dir i FBV
Thomas Black-Petersen, adm. dir i FBV Foto: Carsten Lundager

Fordi Regeringens nye udspil kun i begrænset omfang får bugt med ”Skatten fra Helvede” - lagerbeskatningen af urealiserede aktieavancer - vil danske iværksættere trods de gode hensigter med udspillet stadig risikere at betale mere end 100 pct. i skat.

Ifølge adm. direktør i FBV, Thomas Black-Petersen vil der nemlig selv med vedtagelse af iværksætteri-udspillet også fremover komme uhensigtsmæssige eksempler på, at danske iværksættere og ejere af medarbejderaktier kan blive beskattet af værdier, de aldrig nogensinde har tjent.

Thomas Black-Petersen, adm. direktør i FBV udtaler:

“Vi skal som nation grundlæggende stoppe med at bede dem, der bygger vækstvirksomhederne og skaber arbejdspladserne, om at risikere at skulle betale skat af penge, de ikke har tjent. Man kan ikke lagerbeskatte iværksætteri og man kan ikke beskatte loyale medarbejdere af en gevinst, de ikke har haft. På trods af politikernes gode intentioner er dette ikke løst i regeringens iværksætterudspil. Vi savner derfor akut handling fra ansvarlige politikere, så vi ikke laver en lovgivning, der de facto stadig modarbejder hele hensigten.”

Regeringen vil indføre en periode på blot fem år med realisationsbeskatning af personer som ejer under 10 pct. i nynoterede virksomheder for at løse problemet med ”Skatten fra Helvede”. Problemet opstår derfor igen, så snart den femårige periode er ovre og man overgår til lagerbeskatning af de oftest urealiserede avancer, der bliver opbygget i perioden med realisationsbeskatning. Sådan at staten tilegner sig et skatteprovenu af fiktive indtægter, der aldrig nogensinde er tjent.

FBV mener derfor at Regeringen har et akut ansvar for at få ryddet bedre op i de sager, hvor iværksættere og medarbejderaktionærer er endt med en umenneskelig skatteregning, som i adskillige tilfælde overstiger den faktiske gevinst og reel beskatning på langt over 100%.

Skattemæssigt retssikkerhedsprincip skal forhindre unfair beskatning

På baggrund heraf foreslår FBV - med inspiration fra det skatteretlige ”omgåelsesprincip”, hvor skattemyndighederne kan underkende en disposition, som er foretaget udelukkende med skattespekulation for øje – at man med iværksætterpakken også indfører et ”skatteretligt retssikkerhedsprincip”, der fremadrettet sikrer, at ingen iværksættere kan risikere at blive beskattet af en større værdi end hvad de reelt har tjent.

 

Henriette Kinnunen, skattejurist og forperson i FBV udtaler:

Der er behov for en fairness betragtning i skattelovgivningen, som er skatteydernes pendant til skattemyndighedernes skatteretlige omgåelsesprincip således at iværksættere og medarbejderaktionærer ikke kan risikere at blive beskattet mere end 100%.

Nøgleord

Kontakter

Thomas Black-Petersen, 22 21 22 11, thomas@fbv.dk
Henriette Kinnunen, 28 89 21 33, henriette@kinnunen.dk

Billeder

Thomas Black-Petersen, adm. dir i FBV
Thomas Black-Petersen, adm. dir i FBV
Download
Thomas Black-Petersen, adm. dir i FBV
Thomas Black-Petersen, adm. dir i FBV
Download

OM FBV

FBV – Foreningen af børsnoterede Vækstvirksomheder - er en medlemsforening, som er den interesseorganisatoriske stemme for økosystemet af virksomheder, som ønsker eller har valgt at lade sig børsnotere. Foreningen arbejder for at styrke det danske kapitalmarked for børsnoterede vækstvirksomheder og for at flere succesfulde danske virksomheder vælger en børsnotering, som kan øge forankringen i Danmark og skabe danske arbejderpladser.

Følg pressemeddelelser fra FBV – Foreningen af børsnoterede Vækstvirksomheder

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra FBV – Foreningen af børsnoterede Vækstvirksomheder

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye