Region Hovedstaden

Region Hovedstaden vil have flere babyer - sætter turbo på fertilitetsbehandling

Del

Barnløse tilbydes flere fertilitetsforsøg, og Region Hovedstaden er klar med ekstra millioner for at sikre, at tilbuddet om hjælp til andet barn kommer godt fra start.

Fra 1. december tilbydes borgere med nedsat frugtbarhed hjælp til at få barn nummer to med fertilitetsbehandling, og Region Hovedstaden sætter med en saltvandsindsprøjtning på 16,5 millioner kroner alle sejl til for at optimere tilbuddet på regionens fertilitetsklinikker på Nordsjællands Hospital, Herlev Hospital, Hvidovre Hospital og Rigshospitalet. 

Med ekstrabevillingen lægger Region Hovedstaden godt 12,5 millioner oveni de knap fire millioner kroner, som er rammen i aftalen mellem regeringen og Danske Regioner om at give enlige og par gratis reagensglasbehandling (IVF/ICSI) til barn nummer to, pointerer Lars Gaardhøj (S), formand for regionsrådet.  

”Med de ekstra millioner, regionsrådet netop har afsat til at købe det ekstra nødvendige apparatur og ansætte mere personale, kommer vi stærkt fra start og kan forhåbentlig allerede næste år byde mange nye små borgere velkommen i regionen. Ufrivillig barnløshed er den hyppigst forekommende sygdom i den reproduktive alder og har store menneskelige omkostninger. I Region Hovedstaden døjer hver femte borger, der ønsker at stifte familie, med infertilitet, og det er sorgfuldt ikke at kunne få de børn, man gerne vil have. Derfor er jeg superglad for, at vi nu kan hjælpe familierne med at indfri drømmen om at få en lillesøster eller lillebror,” siger Lars Gaardhøj. 

Ifølge økonomiaftalen for 2025, som regeringen og Danske Regioner indgik 1. juni, får regionerne i 2025 og 2026 årligt 150 millioner kroner til at løse opgaven. Heraf går 47 millioner hvert år til Region Hovedstaden. 

Bedre muligheder for at stifte familie 

Tilbuddet om fertilitetshjælp til barn nummer to kommer efter, at regionerne senest 1. oktober udvider tilbuddet fra de nuværende tre til 4-6 fertilitetsforsøg til første barn. På finansloven for 2024 afsatte regeringen 45 millioner kroner til give barnløse de ekstra forsøg.

”Med de nye og forbedrede tilbud bliver 2024 et epokegørende år for de mange borgere, som inderligt ønsker at stifte familie eller udvide den – og har brug for fertilitetsbehandling. Her kan vi virkelig gøre en forskel,” siger Lars Gaardhøj.

Midler afsat til den indsats har allerede nedbragt ventetiden til fertilitetsbehandling på landsplan. I Region Hovedstaden er den reduceret til 16 uger, som vel at mærke ikke bare er ventetid men også udredningstid, fordi alle relevante undersøgelser eksempelvis sædanalyser, blodprøver, stofskiftestatus og forældreegnethedsvurdering foretages i perioden. Dermed er al udredning med mere på plads inden første møde til behandling i fertilitetsklinikken.

I Danmark hjælpes hvert ottende barn til verden ved fertilitetsbehandling. Hver femte danske mand får aldrig børn. For kvinder er det op mod 12 procent – og begge køn bliver ældre og ældre, når de får første barn. 

Kontakt:

​Region Hovedstadens presse: 70209588

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye