Udenrigsministeriet

Gennemgangen af Palæstina-programmet er afsluttet

Del

Udenrigsministeriet har lavet en grundig gennemgang af hele det danske landeprogram til Palæstina i forlængelse af sidste års gennemgang af dele af landeprogrammet. Gennemgangen har blandt andet konkluderet, at bistanden har leveret resultater, er relevant og at danske midler ikke direkte eller indirekte er tilgået personer eller organisationer, som er opført på EU’s og FN’s sanktionslister. Gennemgangen har også bekræftet, at der ikke er indikationer på, at danskstøttede civilsamfundsorganisationer har opildnet til had og vold i deres kommunikation.

Med henblik på at give partnerne mulighed for at levere i en ny og vanskelig kontekst forlænges landeprogrammet til udgangen af 2026 med fokus på indsatser på Vestbredden.

Udenrigsministeriet vil skærpe aftalegrundlagene relateret til støtten til Det Danske Hus i Palæstina (DHIP). Konkret skal aftalerne mellem DHIP og dets lokale implementerende partnere opdateres med en anti-terrorbestemmelse, der inkluderer en reference til EU's sanktionsregime. Det har Udenrigsministeriet meddelt DHIP.

Behovet for at indgå nye aftaler med opdaterede anti-terrorklausuler er en del af Udenrigsministeriets fokus på at sikre en skærpet og ensartet tilgang til anti-terrorbestemmelser i aftalegrundlaget med partnerorganisationerne, så organisationerne også i fremtiden lever fuldt op til EU’s sanktionsregime.

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Danmark vil styrke båndet til vestafrikanske kystlande12.6.2024 11:41:47 CEST | Pressemeddelelse

De to vestafrikanske kystlande Senegal og Elfenbenskysten er nøgleaktører i den bredere vestafrikanske region. Begge lande er ledet af demokratisk valgte regeringer, bidrager til regional stabilitet og udvikling og har i de seneste år oplevet stigende vækst. Samtidig udfordrer ustabilitet i Sahellandene, klimaforandringer, migration og manglende jobmuligheder for den unge generation begge lande. Lige nu besøger minister for udviklingssamarbejde og global klimapolitik, Dan Jørgensen, Senegal og Elfenbenskysten.

Danmark støtter uddannelse af ukrainske kvinder til traditionelle mandefag11.6.2024 09:43:20 CEST | Pressemeddelelse

På en konference for Ukraines genopbygning med en række af verdens statsledere i Berlin i dag annoncerer regeringen ny støtte til blandet andet efteruddannelse i Mykolaiv. Indbyggere skal efteruddannes inden for fag, efterspurgt på det lokale arbejdsmarked og drivende for den ukrainske økonomi. Pakken indeholder også støtte til at øge adgang til vand- og elforsyning. Det danske bidrag er en del af regeringens fjerde genopbygningspakke til Ukraine til en værdi af i alt 250 millioner kroner.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye