Danmarks Idrætsforbund

Nyt partnerskab giver ukrainske børn støtte i foreningslivet

Del

Københavns Kommune indgår aftale med DIF om at hjælpe ukrainske flygtningebørn ind i de lokale idrætsforeninger. Det hele markeres ved en social dag med fodbold og hygge 18. juni. Foreløbig har flere tusinde ukrainske børn fået støtte til deres idrætsdeltagelse.

Ukrainske børn har blandt andet tidligere været på særlige Get2fodboldskoler arrangeret af DBU og DIF.
Ukrainske børn har blandt andet tidligere været på særlige Get2fodboldskoler arrangeret af DBU og DIF.

Mere end to år efter den russiske invasion af Ukraine er det vigtigt, at de ukrainske flygtningebørn i Danmark bliver en del af det danske hverdagsliv.

Både Københavns Kommune og DIF get2sport har hjulpet børnene med at prøve kræfter med livet i idrætsforeningerne. Men for at skabe bedre sammenhæng har de to parter indgået aftale om en særlig indsats, hvor de ukrainske børn hentes på de lokale indkvarteringssteder og følges til foreningsidræt i udvalgte lokale idrætsforeninger.

”At være en del af en idrætsforening eller andre foreninger er så stor en del af vores fælles DNA som Foreningsdanmark. Fællesskaber højner både trivslen og integrationen af de ukrainske børn og deres familier,” siger Mia Nyegaard, der er kultur- og fritidsborgmester i Københavns Kommune (R).

”Børn på flugt fra krigen i Ukraine skal have en så normal hverdag her i København som overhovedet muligt. Her kan sportens fællesskaber spille en nøglerolle. Derfor er jeg meget glad for, at den nye aftale med DIF vil bidrage til at hjælpe endnu flere børn fra Ukraine ind i foreningsidrættens magiske verden. Gode oplevelser med foreningsidræt er også noget, som børnene på sigt vil kunne tage med sig hjem til Ukraine og bruge i genopbygningen af landet,” siger Jens Kristian Lütken, der er Beskæftigelses- og Integrationsborgmester i Københavns Kommune (V).

De udvalgte klubber vil have støttepersoner, der kan agere tolke for både børn og forældre og dermed sikre en tryg ramme om foreningslivet.

Ukraine-dag i Sundby
Den nye aftale blev markeret til et arrangement i Sundby Boldklub, der er én af foreningerne i samarbejdet. Her var der fælles fodboldtræning for alle interesserede ukrainske børn og forældre med efterfølgende spisning.

”Som Danmarks største børne- og ungeorganisation har vi lige fra krigens udbrud ønsket at være der for de ukrainske flygtningebørn. Vi ved, hvor meget de gode fællesskaber kan betyde for både trivsel og børnenes sociale liv, så vi er glade for at få muligheden for at udvide vores arbejde i København, hvor de fleste ukrainere opholder sig,” siger Frans Hammer, der er næstformand i DIF.

Med støtte fra Grundfos Fonden er der på landsplan indtil videre omkring 2900 ukrainske flygtningebørn, der har fået hjælp til at betale kontingent, komme på lejr eller materialer.

Mere om samarbejdet:

  • Københavns Kommune og DIF get2sport samarbejder om at hjælpe ukrainske flygtningebørn ind i det danske foreningsliv
  • Formålet er at give børnene så normal en hverdag som muligt
  • Der indgås aftale med seks foreninger, der skal agere modtageforeninger for ukrainske børn med særlig hjælp til at skabe et trygt miljø
  • Foreningerne er Hovedstadens Svømmeklub, Fremad Valby, Nørrebro United, Sundby Boldklub, Basketklubben B3B og Hwarang Tigers Taekwondo
  • Foreningerne får blandt andet støtte til hjælpetrænere, der kan agere tolke og skabe trygge miljøer med støtte fra Grundfos Fonden

Fakta om støtten til ukrainske børn:

  • Grundfos Fonden donerede kort efter krigens udbrud 5 millioner til DIF øremærket idrætsforeningernes arbejde med nytilkomne flygtningebørn
  • Foreløbig har omkring 2.900 børn og unge af forskellig baggrund fået glæde af støtten, hvoraf langt hovedparten er fra Ukraine
  • Støtten er gået til blandt andet kontingenthjælp, idrætsudstyr, stævnedeltagelse, sociale aktiviteter og deltagelse på idrætsskoler i skoleferierne

Nøgleord

Kontakter

DIF blev stiftet tilbage i 1896 og er interesseorganisation for foreningsidrætten i Danmark. Gennem årene er der kommet flere og flere specialforbund til, så DIF-familien i dag består af 62 forbund, ca. 8.500 idrætsforeninger og knap 2,1 millioner medlemmer. DIF er samtidig national olympisk komité i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye