LEGO House

SPACE BRICKS UDSTILLES I LEGO® HOUSE: LEGO® KLODSEN HAR INSPIRERET FORSKERE TIL HVORDAN VI KAN BYGGE PÅ MÅNEN

Del
  • LEGO® klodsen har inspireret forskere ved Den Europæiske Rumorganisation (ESA) til at 3D-printe klodser af støv fra en 4,5 milliarder år gammel meteorit
  • ESA Space Bricks har hjulpet forskerne med at udforske, hvordan infrastruktur på månen kan bygges ved hjælp af de råstoffer, der er tilgængelige i rummet
  • Et udvalg af disse ESA Space Bricks vil for første gang blive udstillet i LEGO House fra den 22. juni
  • Herefter vil de blive vist i udvalgte LEGO Retail butikker over hele verden fra den 24. juni 2024

18. juni 2024, LEGO House, Billund: Forskere ved European Space Agency (ESA) har trukket på deres kærlighed til LEGO® klodsen for at kunne designe affyringsramper og shelters til de astronauter, der snart besøger månen som en del af Artemis-programmet.

For at afprøve om råstoffer fra rummet som foreksempel måne- eller meteoritstøv kan bruges til at skabe infrastruktur på månen, så 3D-printede forskerteamet klodser, stærkt inspireret af LEGO klodsen, med støv fra en metorit. De printede klodser blev derefter testet i forhold til, om de er egnede som rigtige byggesten til at bygge ramper og shelters af.

Se ESA Space Bricks i LEGO House

Forskernes klodser, døbt ESA Space Bricks, får nu deres premiere i LEGO House i Billund, og derefter kan de unikke byggeklodser opleves i udvalgte LEGO butikker i USA, Canada, Storbritannien, Tyskland, Frankrig, Danmark og Spanien. Turneen til LEGO butikkerne skal nå ud til børn og unge, og vise hvordan LEGO klodsen kan inspirere til løsninger på verdens udfordringer - også i rummet.

De rigtige ramper og shelters på månen skal bygges af materialer der allerede findes der, og derfor måtte forskerne undersøge, om 'rumstøv' overhovedet kan laves til byggeklodser, og det måtte de teste i praksis i lille skala.

Råstoffet, der er tilgængeligt på månen, er regolith, men der er kun en meget lille prøve af det her på Jorden, indsamlet under Apollo-missionerne. Derfor vendte forskerteamet sig mod et andet, meget lignende rummateriale – meteoritter, som de malede til støv og blandede med en lille mængde polylactid samt kunstigt fremstillet regolith. Blandingen brugte de til at 3D-printe klodser, der ligner LEGO klodser, og resultatet er blevet til ESA Space Bricks.

Meteoritten, forskerne brugte som råstof, er cirka 4,5 milliarder år gammel og blev oprindeligt fundet i Nordvestafrika i år 2000 og er teknisk set klassificeret som en L3-6. Det er en breccieret sten, som har mange forskellige elementer inkorporeret i sig, blandt andet store metalkorn, indeslutninger, kondruler og andre stenmeteoritelementer.

"Vores team arbejder mod fremtidens rumrejser og vi henter ikke kun inspiration fra det, der er over vores hoveder, men også det, vi kan finde her på Jorden. Ingen har nogensinde bygget på månen. Vi skal ikke kun finde ud af, hvordan vi bygger, men også hvad vi kan bygge af, da vi ikke kan tage nogen materialer med os. Mit team og jeg elsker at bygge kreativt og fik tidligt ideen til at undersøge, om rumstøv kan formes til en klods, der ligner en LEGO klods, så vi kan teste forskellige byggeteknikker. Resultatet er fantastisk, og selvom klodserne kan se lidt grovere ud end originalen, er det vigtigste lykkedes, at bindingskraften stadig er der. Det er den, der gør det muligt for os at lege og teste vores design," siger ESA Science Officer, Aidan Cowley.

Nu, hvor den vigtige del af udviklingen af ​​potentiel fremtidig infrastruktur på Månen er lykkedes, vil 15 ESA Space Bricks blive udstillet for første gang i LEGO House i Billund og en række LEGO butikker over hele verden for at opmuntre børn til at drømme stort om at udforske rummet og blive inspireret til at bygge deres helt egne månesbase.


Læs meget mere om ESA Space Bricks her: www.LEGO.com/Space.

Billeder i høj opløsning kan downloades i bunden af denne email.

___

Om LEGO House

LEGO® House, Home of the Brick, er det ultimative oplevelsescenter i Billund – hvor LEGO klodsen blev til. 12.000 m2 stort og fyldt med 25 millioner LEGO klodser, LEGO vandfald og kæmpestore dyr og planter. LEGO House rummer oplevelser for børn i alle aldre, der gerne vil udvikle sig kreativt og udforske de uendelige muligheder for Læring gennem Leg med LEGO klodsen.

___

Til redaktionen

  • ESA Space Bricks udstilles i en begrænset periode fra 22. juni på LEGO Square lige ved siden af LEGO butikken i LEGO House. Der er gratis adgang til området.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Følg pressemeddelelser fra LEGO House

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra LEGO House

BREAKING: Fantastiske UPOer observeret over New York og i LEGO® House23.5.2024 09:36:08 CEST | Pressemeddelelse

Onsdag den 22. maj blev otte UPOer (Unidentified Playing Objects) observeret over New York. Heldigvis er der ingen grund til bekymring – deres mission var at sprede glæden ved at lege og være kreativ UPOerne er udtænkt af otte børn fra flere lande og virkeliggjort som LEGO® modeller af LEGO® House Master Builder, Dídac Pérez Soriano Netop nu kan de otte kreative UPO LEGO modeller opleves i forbindelse med den fascinerende rumudstilling i LEGO House LEGO® House, 23. maj 2024: Forestil dig, at din egen og syv andre fantastiske og opfindsomme LEGO kreationer flyver højt over New Yorks skyskrabere i et forrygende drone-show. Dagen efter kan du opleve din kreation som en del af en udstilling i LEGO House – den ultimative LEGO destination midt i Billund. Det er præcis det, som Sebastian på ti år fra Herning oplever i denne uge sammen med syv andre børn fra lige så mange lande. LEGO Koncernen inviterede tidligere på året unge LEGO fans fra hele verden til at tegne en UPO – et Unidentified Pla

Udforsk universet med ny udstilling i LEGO® House23.4.2024 08:00:51 CEST | Pressemeddelelse

Fra 23. april til 17. juni står LEGO® House i rummets tegn med mulighed for at dykke ned i universets gåder og bygge sine egne fantasifulde rumfartøjer. Rumtemaet er skabt i samarbejde med Danmarks Tekniske Universitet som en gratis udstilling på LEGO Square, hvor alle gæster kan blive klogere på rummet – og med indgang kan man fortsætte rejsen i resten af huset. Rumtemaet går hånd-i-hånd med husets fokus på at formidle Læring gennem Leg, så besøgende kan slippe deres kreativitet løs med LEGO klodsernes uendelige muligheder.

Læring gennem Leg skal være en mulighed for alle: KultureCity® Sensory Inclusive™ certificering gør LEGO® House tilgængelig for endnu flere2.4.2024 12:01:09 CEST | Pressemeddelelse

LEGO® House opdateres løbende for at blive endnu mere tilgængelig og inkluderende for alle gæster, inklusive dem, der lever med fysiske handicap eller særlige sensoriske behov. LEGO House var den første danske attraktion til at implementere Solsikkesnoren, og nu tager oplevelseshuset de næste skridt mod endnu større inklusion og tilgængelighed. LEGO House opnår som den første attraktion i Norden KultureCity® Sensory Inclusive™ Certification, så endnu flere kan lære og udvikle færdigheder gennem leg.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye