Aarhus Universitet: Arts

Marie Vejrup Nielsen bliver institutleder

Del

Det er et kendt ansigt, der skal sætte retningen for Institut for Kultur og Samfund på Aarhus Universitet de kommende år. Et enigt ansættelsesudvalg har nemlig peget på, at den nuværende konstituerede institutleder, Marie Vejrup Nielsen, skal fortsætte i stillingen.

Marie Vejrup Nielsen har været konstitueret institutleder på Institut for Kultur og Samfund (IKS) på Aarhus Universitet siden maj 2023 og kender instituttet særdeles indgående. Et enigt ansættelsesudvalg har valgt at ansætte Marie Vejrup Nielsen som institutleder.

”Jeg er rigtig glad for, at Marie Vejrup Nielsen har takket ja til posten som institutleder på Institut for Kultur og Samfund. Ansættelsesudvalget var ikke i tvivl om, at Marie med sit store kendskab til instituttet og med sine idéer til, hvordan vi kan skabe attraktive uddannelser og gode betingelser for forskningen, er den helt rette til posten. Jeg ser meget frem til at fortsætte samarbejdet med Marie i fakultetsledelsen," siger Maja Horst, dekan på Arts.

Styrke sammenhængskraften på instituttet
Marie Vejrup Nielsen ser frem til at fortsætte arbejdet som institutleder og repræsentere instituttet i hele dets bredde.

”Jeg glæder mig rigtig meget til at fortsætte udviklingen af instituttet. Vi repræsenterer en bred vifte af fagligheder og har en stor styrke i forskning og uddannelse inden for universitets klassiske fagområder, og samtidigt er der i alle fagmiljøer stærke netværk og samarbejder med resten af samfundet, både nationalt og globalt.  Jeg har det seneste år oplevet IKS som en stærk, samarbejdende organisation og har virkeligt sat pris på at lære instituttet at kende på nye måder gennem for eksempel forskningsevalueringen, og de mange forskellige fora, vi har på tværs af IKS. Og jeg har været glad for samarbejdet på tværs af fakultetet og AU i de mange forskellige sammenhænge, som IKS indgår i. Jeg vil i tæt samarbejde med instituttets øvrige ledelse, institutsekretariatet, institutforum og samarbejdsorganer arbejde på at styrke sammenhængskraften på instituttet, så vi står stærkt også i forhold til de udfordringer, der venter i nær fremtid med dimensionering og kandidatreform,” siger Marie Vejrup Nielsen.

CV:
Marie Vejrup Nielsen er ph.d. i teologi. Hun er lektor i religionsvidenskab og tidligere leder af Center for Samtidsreligion, hvor hun har forsket i kristendommen i Danmark i dag med fokus på folkekirken som trossamfund. Hun holder foredrag og underviser om folkekirken i mange forskellige sammenhænge. Tidligere viceinstitutleder og nu institutleder på Institut for Kultur og Samfund.

Kontakter

Institutleder Marie Vejrup Nielsen
Institut for Kultur og Samfund
Aarhus Universitet
Fastnet: 8716 2506
Mobil: 9350 8852
E-mail: mvn@cas.au.dk

Links

Aarhus Universitet

Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Arts

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Arts

Dansk film er helt sin egen31.5.2024 10:00:00 CEST | Pressemeddelelse

En ny EU-forskningsrapport med titlen Small European Film Markets: Portraits and Comparisons tegner et billede af dansk film som en ener inden for europæisk film. Rapporten udspringer af Horizon Europe-projektet, CresCine (2023-2026), og blev lanceret sidste uge på filmfestivalen i Cannes. Rapporten sammenligner dansk film med seks andre små europæiske filmlande på en lang række parametre. De øvrige lande er Estland, Belgien (Flandern), Irland, Kroatien, Litauen og Portugal. Den primære periode for sammenligningerne er 2014-2022, mens nyere tendenser kommenteres undervejs.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye