Hjørring Kommune

Otte nye klimapartnerskabsaftaler i hus

Del

Samarbejde er en hjørnesten i Hjørring Kommunes klimahandlingsplan – for kommunen kan ikke nå de ambitiøse klimamål alene. Derfor var der også stor tilfredshed i Byrådet over de otte nye klimapartnerskabsaftaler, som blev indgået på Rådhuset tirsdag formiddag.

Partnerskabskredsen tæller nu 47 klimapartnere, som bidrager til at løse klimaudfordringerne med konkrete handlinger og samarbejde. Der blev budt velkommen til Bring, Feriepartner Lønstrup, Havrevang I/S, Lønstrup Turistbureau, Trefadder, Vester Jonstrup (landbrug), Aurion og Lønstrup Café Bio.

Havrevang I/S håber, at de som klimapartner kan bidrage til at udvikle mere klimavenlig turisme både omkring Lønstrup og i kommune. Ejer Karina Nielsen siger:

"Vi har altid haft fokus på klimaet i vores dagligdag på Havrevang og vi forventer, at klimapartnerskabet også kan give os ny inspiration. Klimahandling er vigtig, og selvom vi er en lille virksomhed, er vores bidrag vigtigt netop for at vise at vi alle kan bidrage".

Peter Nielsen, som ejer landbruget Vester Jonstrup, er glad for at være den første landmand i klimapartnerskabet:

"For mig er det vigtigt, at landbruget bidrager i forhold til den grønne omstilling og for at afbøde klimaforandringerne. Vi er startet med at skabe den første fossilfrie mælkeproduktion og jeg glæder mig til samarbejdet i klimapartnerskabet".

I Hjørring byråd er man godt tilfredse med den store opbakning til Klimahandleplanen blandt kommunens erhvervsliv og organisationer. Den viser, at man her er klar til at handle for at rykke på den grønne omstilling og indfri klimahandlingsplanens ambitiøse mål.

"Grunden til, at vi tør være så ambitiøse i forhold til klimaet er, at vi har virksomhederne og borgerne med. Alle kommunens klimapartnere har på forskellig vis meldt sig på banen for at bidrage med at løfte denne kæmpestore opgave, som ingen af os kan løfte alene. Det sætter vi meget stor pris på, og derfor er det en god dag, når vi udbygger fællesskabet med underskrifter på 8 nye samarbejdsaftaler", lyder det fra borgmester Søren Smalbro.

Kontakter

Projektleder Maj-Britt Jensen, tlf. 72 33 66 02, maj-britt.jensen@hjoerring.dk
Borgmester Søren Smalbro, tlf. 72 33 30 10, borgmester@hjoerring.dk
Udvalgsformand Søren Homann, tlf. 41 93 77 49, soeren.homann@hjoerring.dk

Links

Om Hjørring Kommune

Hjørring Kommune er med sine knap 65.000 indbyggere den næst største kommune i Nordjylland. Du finder os centralt placeret i Vendsyssel og dermed i centrum af Skandinavien og Nordeuropa. Klik dig videre og bliv meget klogere på Hjørring Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye