Fors A/S

Skatterådet bekræfter, at Fors skal opkræve moms på affald i Holbæk Kommune

Del

Skatterådet slår nu fast, at selskabet Fors Affald Holbæk A/S som privatretligt selskab skal opkræve moms på håndtering af dagrenovation i Holbæk Kommune. Rådet bekræfter dermed Fors’ egen vurdering fra 2023.

Fors A/S

Skattestyrelsen udgav i november 2023 et styresignal for momsopkrævning på kommuners levering af renovationsydelser. Ifølge styresignalet skulle kommuner nu ikke længere opkræve moms af renovationsydelsen. Styresignalet var dog uklart for de tilfælde, hvor dagrenovationsopgaven varetages af kommunalt ejede aktieselskaber.

Fors er et forsyningsselskab ejet af kommunerne Holbæk, Lejre og Roskilde. I forbindelse med udgivelsen af styresignalet i 2023 vurderede Fors i samråd med en række eksterne rådgivere, at Fors Affald Holbæk A/S ikke kunne anses for at være en integreret del af Holbæk Kommune og dermed var et privatretligt selskab - og derfor fortsat skulle opkræve kunderne moms af renovationsydelsen.

Skatterådet bekræfter nu den vurdering:

”Vi har udelukkende intention om at gøre tingene korrekt. Ud over vores egen vurdering, som vi også indhentede rådgivning til udefra, bad vi derfor også Skatterådet om en bindende udtalelse om Fors Affald Holbæk A/S. Den er kommet nu og når til samme konklusion, som vi gjorde i 2023 - at Fors Affald Holbæk A/S er et privatretligt selskab, der derfor er forpligtet til at opkræve moms på dagrenovationsopgaven,” siger økonomidirektør i Fors Majken Simonsen.

Fors er drevet efter hvile-i-sig-selv-princippet. Det betyder, at selskabet ikke må give overskud eller underskud. Derfor beregnes priserne ud fra, hvad det koster at drifte en affaldsordning – og ikke efter hvor mange penge, der kan tjenes til ejerne.

Kontakter

Om Fors A/S

Hos Fors A/S arbejder vi hver dag for at sikre, at naturen forbliver grøn, luften frisk og vandet rent. Vi leverer vand og fjernvarme samt renser spildevand i vores tre ejerkommuner: Roskilde, Holbæk og Lejre. Derudover indsamler vi affald og driver genbrugspladser i Holbæk Kommune. Vi bestræber os på at inddrage, hjælpe og informere vores kunder, så vi sammen kan løfte opgaven om en grønnere fremtid, hvor naturen er i balance.

Vi er ISO-certificerede, hvilket sikrer sammenhæng mellem strategi, politikker, procedurer og konkrete handlinger. Læs mere om vores ISO-certificering her.

Følg pressemeddelelser fra Fors A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Fors A/S

Naturinspireret løsning til slamhåndtering giver biogødning af høj kvalitet1.7.2024 09:38:37 CEST | Pressemeddelelse

Fors A/S og Kalundborg Forsyning står bag verdens største pilotprojekt med slambehandling i drivhus. Forsøget fremviser positive resultater i form af hurtigere og mere effektiv afvanding af spildevandsslam, som resulterer i bedre biogødning til landbruget, hvori de gode ressourcer er bevaret. Det er rigtig godt nyt med potentiale for hele branchen i en tid, hvor innovation og nye løsninger er afgørende.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye