VIA University College

Ny campus i Randers er på vej

Del

VIA University College er et skridt nærmere en ny og større campus i Randers. Finansudvalget har tilsluttet sig, at VIA kan købe og udbygge Tradiums ejendom i Paderup syd for Randers.

Der bliver plads til flere studerende og gode rammer for studielivet, når VIA University College renoverer og bygger til på erhvervsskolen Tradiums gamle ejendom på Minervavej 57 i Randers. Finansudvalget har sagt god for, at VIA kan købe bygningerne, der skal renoveres og udbygges.

"Vi glæder os til at komme videre, så vi kan tage imod endnu flere studerende i Randers og tilbyde dem et levende studiemiljø med synergi mellem uddannelserne i området," siger professionshøjskoledirektør Kirsten Suhr Bundgaard, VIA University College. 

Den nye campus bliver en del af et veletableret uddannelsesmiljø med Paderup Gymnasium, Erhvervsakademi Dania og Randers Social- og Sundhedsskole lige i nærheden.

Plads til flere studerende
Baggrunden for købet er, at VIA efter sommerferien åbner en ny bygningskonstruktøruddannelse i Randers. VIA forventer, at op imod 80 nye studerende vil blive optaget på uddannelsen hvert år, og at der vil være omkring 200 nye studerende, når uddannelsen er fuldt udrullet. Dem er der ikke plads til på den nuværende Campus Randers, hvor VIA i forvejen huser omkring 900 studerende på fire andre professionsuddannelser.

"Med den nye campus får vi bedre plads til medarbejdere og studerende, og vi får mulighed for at skabe mere attraktive studiemiljøer. Randers er en vigtig uddannelsesby for VIA, og det markerer vi med den nye fremtidssikrede campus," siger Kirsten Suhr Bundgaard.

Flytter ind efter sommerferien
VIA University College køber bygningerne den 31. december 2024, men VIA har indgået en aftale om at leje en del af bygningerne før det, så det nye hold af bygningskonstruktører kan begynde deres uddannelse på stedet til august. De resterende fire uddannelser i Randers skal flytte ud til den nye campus i takt med, at ombygninger og faciliteter bliver klargjort. Flytningen forventes afsluttet i 2028, og derfor er det ikke mange af de nuværende studerende, der vil nå at blive påvirket af det.

VIA har købt bygningerne af erhvervsskolen Tradium, der tidligere har haft EUD10-tilbud, businessuddannelser og industrioperatøruddannelsen i bygningen. Disse uddannelser er flyttet til campusser i midt- og nordbyen.

”Vi har med salget forberedt os på de kommende års faldende ungdomsårgange, der vil betyde færre elever på ungdomsuddannelserne – også i Randers. Men vi beholder bredden i vores uddannelsesudbud og har nu muligheden for at investere i endnu bedre uddannelsesmiljøer på vores øvrige campusser. Samtidig er vi glade for at bygningerne bliver overtaget af en samarbejdspartner på uddannelsesområdet, så der fortsat er et stærkt uddannelsesmiljø i sydbyen,” siger Lars Michael Madsen, der er direktør for Tradium.

Fakta om VIAs køb af Minervavej 57 i Paderup:

  • VIAs campus i Randers huser i dag fire professionsuddannelser med i alt 900 studerende; Pædagoguddannelsen, uddannelsen i psykomotorik, sygeplejerskeuddannelsen og uddannelsen som professionsbachelor i skat.
  • Fra august 2024 udbyder VIA også uddannelsen til bygningskonstruktør i Randers og her forventes op imod 200 studerende, når uddannelsen er fuldt udrullet.
  • VIA University College overtager bygningerne i Paderup den 31. december 2024. VIA lejer bygninger før det, så det nye hold af bygningskonstruktører kan begynde deres uddannelse på stedet til i august, 2024.
  • De resterende fire uddannelser i Randers skal flytte til den nye campus i takt med, at ombygninger og faciliteter bliver klargjort. Flytningen bliver først afsluttet i 2028, og derfor vil det være de færreste af de nuværende studerende, der vil nå at blive påvirket af flytningen.
  • Ejendommen på Minervavej 57 omfatter et bygningsareal på 5500 kvm plus 1600 kvm kælder.
  • VIA planlægger en tilbygning på 1.000 m2.
  • Pris for at købe bygningen på Minervavej 57 er 39 mio. kr.

Kontakter

Fakta om VIA University College:

  • VIA er en professionshøjskole med 19.300 studerende på flere end 40 videregående uddannelser i 11 af de 19 kommuner i Region Midtjylland.
  • VIA understøtter velfærdssamfundet ved at uddanne og efteruddanne blandt andet lærere, pædagoger, sygeplejersker, socialrådgivere, ingeniørere, bygningskonstruktørere og designere – i samarbejde med arbejdslivet og med afsæt i forskning og et globalt udsyn.
  • VIA uddanner til hele den midtjyske region og har campusser med flere uddannelser under samme tag i Aarhus, Horsens, Randers, Silkeborg, Viborg, Herning og Holstebro. Dertil kommer udbud i Nørre Nissum, Skive, Ikast og Grenaa.
  • VIAs professionsrettede uddannelser foregår i en vekselvirkning mellem teori og praksis samt praktikperioder.
  • VIA er en af Nordens største udbydere af målrettet kompetenceudvikling til en lang række brancher inden for både den private og offentlige sektor.
  • VIA bedriver praksisrettet forskning, udvikling og innovation i 10 forskningscentre. Forskningsaktiviteterne har fokus på fx pædagogik, læring, sundhed, demens, klima og bæredygtig udvikling.

Læs mere om VIA University College på www.via.dk

Følg pressemeddelelser fra VIA University College

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra VIA University College

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye