YouSee

Før det går løs på søndag: Her er den mest spillede danske EM-sang

Del

Når Danmarks første EM-kamp mod Slovenien fløjtes i gang søndag, er der én fodboldsang, du bare skal kende. Og det er ikke en af de gamle kendinge som Re-Sepp-Ten, Danmarks Drenge eller Én For Alle, men derimod den mest afspillede danske fodboldsang den seneste måned. 

Malte Ebert
Malte Ebert Mikkel Siveløkke-Møller

På søndag kl. 18 løber det danske herrelandshold på banen i Stuttgart i Tyskland til deres første kamp ved EM. Og uanset om du synger med før, under eller efter kampen mod Slovenien eller simpelthen skråler med hele vejen igennem EM, så er der én dansk fodboldsang, du bare skal kende. 

Kun tre uger gammel
For mens de lidt ældre danske fodboldtilhængere og landsholdsfans måske bedst kender Én For Alle eller Re-Sepp-Ten, så er det ikke nogen af dem, der er blevet afspillet mest op til EM-starten søndag. Det er derimod Malte Eberts knap fire uger gamle Kongen Af Danmark.  Det viser tal fra YouSee Musik, der er streamingplatform for hundredtusinder af danskere.

At lave den officielle slutrundesang er noget jeg har drømt om i rigtig mange år. Jeg har elsket landsholdet lige så længe jeg kan huske, og de tilhørende slutrundesange har været lyden af min barndoms somre. Sangen er lavet til fansene og folket med glimt i øjet og et omkvæd man kan synge med på. Så det at folk allerede har taget den til sig, inden fodboldfeberen for alvor har ramt Danmark, betyder enormt meget for mig," siger Malte Ebert.

Faktisk er Kongen Af Danmark siden udgivelsen 24. maj blevet spillet mere end ti gange så meget som klassikeren fra VM ’86, Re-Sepp-Ten, og Malte Eberts eget Gulddreng-hit, Helt Sikker, fra EM 2020/2021.

Omkvædet lyder
Hos Yousee Musik mener musikredaktør Anine Brix, at musikken spiller en vigtig rolle ved slutrunderne:

EM er en af de store begivenheder, som vi danskere samles om. Det er selvfølgelig først og fremmest foran skærmen, men stemningen og den fælles oplevelse forstærkes i den grad af vores landsholdssange. Og her må man sige, at Malte Ebert i år, og ved de seneste slutrunder som Gulddreng, virkelig har fundet formlen på et fodboldhit.”

Skal du se kampen søndag og har du planer om at synge med, så lyder starten på omkvædet i Kongen Af Danmark således:

Vi ska' ha' guldet tilbage, de har lånt vores pokal siden '92
Det ka' slet ikk' gå galt, og det bli'r genialt, når vi gør det igen

Kongen Af Danmark toppede indtil videre under kampen mod Norge. Men mon ikke vi ser en ny top under EM. Kampen kan ses – også selv om du ikke synger med - på DR1 og DRTV.

De mest afspillede fodboldsange på YouSee Musik lige nu er i øvrigt:

  1. Kongen Af Danmark, Malte Ebert & Herrelandsholdet, EM 2024
  2. Helt Sikker, Gulddreng, EM 2020/2021
  3. Re-Sepp-Ten, VM Holdet, VM 1986
  4. Den (u)officielle VM-sang, Gulddreng, VM 2022
  5. Vi vandt i dag, Nik og Jay, Landsholdet, EM 2012

Kontakter

Om YouSee

YouSee udbyder internet, mobiltelefoni og tv/streaming til mere end 3 mio. danskere. Hver dag forbinder de deres kunder via landets bedste 5G mobilnetværk, ligesom de giver flest danskere de højeste internethastigheder og leverer underholdning via markedets største tv/streaming-univers. YouSee er en del af Nuuday-koncernen.

Læs mere om YouSee på yousee.dk.

Følg pressemeddelelser fra YouSee

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra YouSee

Se her, hvordan du får adgang til alle sommerens store sportsoplevelser: Wozniacki og Rune skyder massiv tv-sportssommer i gang11.6.2024 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse

YouSees TV-pakkekunder kan kvit og frit se med, når Caroline Wozniacki og Holger Rune i dag på Kanal 5 skyder en fantastisk sportssommer i gang. Med otte nye kanaler fra Warner Bros. Discovery tilgængelige fra i dag har kunder hos YouSee mulighed for at opleve alle sommerens store sportsbegivenheder: EM, Wimbledon, Tour de France, Superliga, OL mm. Og interessen for at Danmarks bredeste underholdningsunivers nu bliver endnu større er overvældende.

Flere kanaler og mere indhold på vej til YouSee-kunder: YouSee og Warner Bros. Discovery udvider samarbejdet21.5.2024 11:31:53 CEST | Pressemeddelelse

YouSee og Warner Bros. Discovery udvider nu sit samarbejde til også at inkludere den spritnye tjeneste Max samt otte af Warner Bros. Discoverys lineære kanaler. Det betyder, at YouSees tv- og streaming-kunder får glæde af endnu flere store oplevelser og mere fantastisk indhold. Samtidig vil indhold fra Warner Bros. Discovery opnå endnu større rækkevidde i Danmark.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye