Syddansk Universitet

Rikke Leth-Larsen bliver ny institutleder for Klinisk Institut på SDU

Del

Rikke Leth-Larsen har tidligere været institutleder ved Institut for Regional Sundhedsforskning – men nu venter en ny udfordring på Klinisk Institut.

Rikke Leth-Larsen
Rikke Leth-Larsen bliver ny institutleder for Klinisk Institut, SDU

Efter en længere tænkepause, og en ferie med sin familie, er Rikke Leth-Larsen igen at finde på Syddansk Universitet, når kalenderen rammer 1.september.

-  Jeg ville være helt fri fra både arbejde og praktik i det daglige, før jeg besluttede mig for, hvor jeg skulle søge mit næste job og nye og anderledes udfordringer. Jeg tog derfor på en lang ferie for at tænke, og kom frem til at Klinisk Institut var den rette udfordring for mig, og at jeg var godt klædt på til at løfte opgaven, fortæller Rikke Leth-Larsen, der altså tidligere var institutleder i ni år ved Institut for Regional Sundhedsforskning.

Dekan på det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Ole Skøtt, er meget tilfreds med, at Rikke Leth-Larsen igen er at finde på SDU:

- Rikke har alle dage vist, at hun er en dygtig institutleder, så vi er rigtig glade for, at det blev en kort pause, vi havde væk fra hinanden. Hun er lige så vellidt, som hun er dygtig, og med hende i spidsen for Klinisk Institut er vi godt rustet i forhold til den kommende tid. Vi står overfor en helt ny strategi for forskning, og der er Rikke den helt rigtige profil til at føre den ud i livet.

Rikke Leth-Larsen er cand.scient. og har en ph.d. i immunologi (2003). Efter sin ph.d. var hun også ude at rejse. Her tog hun mand og børn med til Singapore på et forskningsophold ved Medical Institutes, National University of Singapore.

- På Klinisk Institut får jeg muligheden for at styrke grundlaget for forskning, uddannelse og højeste faglighed hos de sundhedsprofessionelle, styrke samarbejdet mellem Odense Universitetshospital og hele SDU og øvrige forskere nationalt og internationalt. Og så glæder jeg mig ikke mindst til at skabe gode rammer for de forskere og undervisere, som deler deres tid mellem sygehus og universitet. Jeg er overbevist om, at vi ser ind i en fremtid, hvor vores sundhedsvæsen er afhængig af samarbejdet på tværs af fagdiscipliner – også dem man ikke normalt ser på sygehusene. Jeg kender allerede en del til instituttet og OUH, og glæder mig virkelig meget til at komme i gang med alt arbejdet, der venter, og til at lære forskere, undervisere og studerende at kende.

Rikke Leth-Larsen kender dog det sundhedsvidenskabelige område på SDU særdeles godt allerede. Hun har været ansat som forsker med fokus på brystkræft på Institut for Molekylær Medicin siden 2005, og har været engageret i både undervisning og den medicinske uddannelse på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet.

Rikke Leth-Larsen afløser Kirsten Ohm Kyvik som institutleder ved Klinisk Institut. Kirsten Ohm Kyvik har siddet på posten siden 2015.

53-årige Rikke Leth-Larsen er født og opvokset på Fyn. Hun bor i Odense med sin mand, Jesper Bjerg, der er læge. Sammen har de to børn, Caroline og Jonas.

Kontakter

Links

Følg pressemeddelelser fra Syddansk Universitet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Syddansk Universitet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye