Salling Group

føtex åbner betjeningsløs butik med helt ny teknologi

Del

Til efteråret åbner føtex sin første betjeningsløse butik nogensinde 'føtex GO' med ny teknologi, hvor kunderne i endnu højere grad får mulighed for at klare indkøbene hurtigt og let, præcist når det passer dem.  

Mangler mælken til børnenes havregryn næste morgen, eller er slikskålen tom, er der nu godt nyt til føtex-kunder. Til oktober forventer føtex at åbne en helt ny føtex i Tordenskjoldsgade på Trøjborg i Aarhus, som har åbent hele døgnet og vil som den første i føtex være betjeningsløs. I samarbejde med en udenlandsk techvirksomhed er den nye føtex klar med en kamerateknologi, der for første gang ser dagens lys på det danske dagligvaremarked.             

Inspirationen til den nye butik er hentet fra udlandet i bl.a. Polen, Storbritannien og Tyskland. føtex vurderer, at teknologien nu er så god, at konceptet er modent nok til at blive introduceret over for kunderne.

Med føtex GO bliver det både meget hurtigt og yderst let for kunderne at foretage de daglige indkøb - hele døgnet. 

- Den nye betjeningsløse butik skal ses som et supplement til vores øvrige varehuse, der skal give vores kunder ny og helt unik indkøbsoplevelse, fordi vi tror på, at tiden nu er moden. Vi har valgt Aarhus som første by, fordi det er en storby med en kundegruppe, som passer godt til konceptet, og fordi vi har fundet en attraktiv placering til butikken. Vi tror på, at teknologien og den udvidede åbningstid vil appellere til rigtig mange kunder, der mangler det sidste i køleskabet – også udenfor normal åbningstid, siger direktør i føtex, Morten Møberg.

Lige nu er man i gang med at færdiggøre den sidste teknik, så alt er klar, når butikken åbner til efteråret.

For at handle i den nye føtex skal kunderne scanne sig ind med deres betalingskort, når de kommer til butikken. Derfra kan kunden handle ind i et mere end 1.000 varer nøje udvalgt sortiment fra pasta, til færdigretter og vin. Når man er færdig med at vælge sine varer, kan man blot forlade butikken. Kameraer i loftet har nemlig automatisk registreret, det man har lagt i sin indkøbspose. Det betyder også, at hvis kunden fortryder købet af en vare og sætter den retur på hylden, vil det blive registreret og fjernet fra kvitteringen.

Hvis man ønsker at købe alkohol/varer med aldersbegrænsning, foregår det i et separat område i butikken. Man får adgang til området ved at registrere sig med MitID for at sikre alderen.  

Første åbning sker i Aarhus, hvorefter der tages til stilling, hvorvidt og hvordan det er skalerbart og klar til åbning på flere adresser.

Betjeningsløs føtex 

  1. Butikken åbner til oktober
  2. Man scanner blot ind med sit betalingskort og kan nemt og frit forlade butikken efter indkøb
  3. Den nye føtex er en mindre butik på 120 kvm, der har åbent hele døgnet året rundt  
  4. Man kan handle over 1.000 varer lige fra ferskvareretter til det nemme måltid, mejerivarer, kolonial, snack og drikkevarer

Kontakter

Billeder

Om Salling Group

Med kæder som føtex, Bilka, Netto, Salling stormagasiner og BR arbejder vi i Salling Group for at gøre hverdagen bedre gennem gode indkøbsoplevelser, muligheder for job i hele landet og lettere vej til en ansvarlig livsstil. Knap 59.000 dedikerede kolleger i Tyskland, Polen og Danmark servicerer hver uge 12 millioner kunder.

Fordi vi er 100% ejet af Salling Fondene, går en del af vores overskud tilbage til samfundet. Siden 2012 har Salling Fondene doneret mere end 2,1 mia. kroner til uddannelse, kultur, sport, socialt arbejde og andre gode formål.

Følg pressemeddelelser fra Salling Group

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Salling Group

Fra madspild til overskud: Salling Groups nye øl er lavet på overskudsbrød31.5.2024 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Der lander en god nyhed på hylderne i Salling Groups butikker, idet dagligvarekoncernen, FoodRemade og bryggeriet BRØL lancerer et nyt initiativ i kampen mod madspild. Brød fra 6.000 kilo ”overskudsbrød”, som ikke kan sælges, bruges i brygningen af to nye øl, der sælges i føtex og Bilka og fra uge 24 også i Netto. Projektsamarbejdspartnere øjner stort potentiale i samarbejdet.

Salling åbner nye BOSS- og HUGO-franchisebutikker i strategisk samarbejde med HUGO BOSS27.5.2024 07:30:00 CEST | Pressemeddelelse

Som del af et stort nyt samarbejde med den internationale modegigant HUGO BOSS bliver Salling francisetager for de to brands BOSS og HUGO og planlægger at åbne et tocifret antal BOSS- og HUGO-butikker i Danmark over en femårig periode. Udover de nye butikker vil de to nuværende shop-in-shops i Salling Aarhus og Aalborg blive yderligere ekspanderet for at afspejle de to brands nye butikskoncepter.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye