Folkekirkens Nødhjælp

Ny ambassadør for Folkekirkens Nødhjælp vil bygge bro mellem Danmark og Afrika

Del

Musiker JJ Paulo vil sætte glemte kriser på verdenskortet. Hans hjerte brænder særligt for DR Congo og andre lande, som sjældent når mediernes søgelys, og derfor har han indgået et nyt ambassadørsamarbejde med Folkekirkens Nødhjælp.

Foto: Petra Kleis

Publikum i alle aldre danser denne sommer til hans afrikanske rytmer på landets festivaler. Nu vil musikeren JJ Paulo benytte sit folkelige gennembrud til at huske danskerne på en konflikt, der har sendt millioner af mennesker på flugt - men som sjældent bliver dækket i de danske medier.

”Jeg vil gerne bruge min platform til at gøre en forskel og sætte fokus på situationen i DR Congo, som desværre er en glemt krise,” siger Joram Johan Paulo, der er bedre kendt under kunstnernavnet JJ Paulo.  

Befolkningen i det centralafrikanske land, hvor Folkekirkens Nødhjælp har været til stede siden 2004, har gennem tre årtier levet med dødbringende sammenstød mellem væbnede grupper og omfattende krænkelser af menneskerettighederne. Alligevel bliver konflikten kun sjældent omtalt i danske medier. 

”Selvom det er en af verdens største humanitære kriser, så hører vi meget sjældent om det i Danmark. Men heldigvis gør Folkekirkens Nødhjælp en forskel – og derfor vil jeg gerne være ambassadør,” siger musikeren, der i 1993 blev født i DR Congos naboland Tanzania, hvor han har familie. 

Et ægte og personligt engagement 
JJ Paulo som ambassadør for Folkekirkens Nødhjælp er et drømme-match, fastslår Folkekirkens Nødhjælps generalsekretær Jonas Nøddekær. 

“Hans personlige ønske om at sætte fokus på verdens glemte kriser flugter med vores arbejde for at redde liv og skabe håb i lande som DR Congo, Sudan og Etiopien. Det er vanskeligt i en tid, hvor krige i Ukraine og Mellemøsten tager opmærksomheden. Men vi må ikke glemme de mange millioner af mennesker på flugt fra krig og klimaforandringer i resten af verden. Her kan JJ Paulo med sit personlige og ægte engagement - og sin utrættelige energi, gøre en forskel,” siger Jonas Nøddekær.  

En bro mellem Afrika og Danmark
JJ Paulo, der er vokset op i Silkeborg, har siden han var barn oplevet, hvordan musik og dans kan bygge bro mellem den danske og afrikanske kultur. Han er godt på vej til at gøre musikgenren ‘afrobeat’ til folkeeje, når han denne sommer skal spille intet mindre end 33 koncerter og senere på året planlægger at udgive sit første album. 

”Når jeg spiller udsolgte koncerter, er jeg virkelig glad for at se, at de fleste er pæredanske, og de tager min kultur og min musik til sig. Det betyder meget for mig, at vi på den måde er med til at bygge en kulturbro,” siger JJ Paulo, der som ambassadør for Folkekirkens Nødhjælp ønsker at få danskerne til at forstå, at deres støtte til mennesker i et land som DR Congo giver mening. 

”Jeg har mit publikums ører, når jeg står på scenen. Men også når jeg lægger indhold på mine sociale medier. Og det er derfor, jeg kan være med til at gøre en forskel,” siger han.  

Kort om konflikten i Congo: 

  • Kampene i DR Congo har varet siden 2012, men blussede for alvor op i marts 2022.
  • Konflikten er den mest dødbringende siden Anden Verdenskrig – og en af verdens mest oversete katastrofer.
  • Lige nu er omkring 6,2 millioner mennesker er på flugt internt i DR Congo og tæt ved en million mennesker er flygtet til nabolande. 
  • Folkekirkens Nødhjælp hjælper bl.a. med psykologisk krisehjælp, uddeling af frø til lokale bønder og træning af samfundsledere i fredsskabende aktiviteter.
  • Sammen med lokale partnere forsøger Folkekirkens Nødhjælp også at skaffe mad, vand og telte til de mange congolesere, der enten er flygtet til nabolandene eller er på flugt inde i Congo. 

Nøgleord

Kontakter

Om Folkekirkens Nødhjælp

Folkekirkens Nødhjælp støtter verdens fattigste i deres kamp for et værdigt liv og hjælper mennesker i nød. Vi giver akut nødhjælp i katastroferamte områder og langsigtet udviklingshjælp i fattige egne for at skabe en mere ligeværdig og bæredygtig verden.

Følg pressemeddelelser fra Folkekirkens Nødhjælp

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Folkekirkens Nødhjælp

13 førende nødhjælpsorganisationer i Gaza i fælles opråb: Israelske angreb og manglende adgang forhindrer vores humanitære indsats, i strid med folkeretten15.7.2024 12:33:28 CEST | Pressemeddelelse

Den israelske militæroperation i Gazastriben er eskaleret dramatisk den seneste uge med massive ødelæggelser og voksende humanitære behov til følge. Israelske bombardementer af FN-drevne skoler, der fungerer som tilflugtssted, samt af Al Mawasi-lejren, i den tætbefolkede såkaldte "sikkerhedszone", er blandt de seneste angreb med store civile tabstal. Såkaldte "evakueringsordrer" mod Khan Yunis og Gaza by, har udløst yderligere trangsforflyttelser og presset civile sammen i overfyldte ressourceforladte områder. Og alt imens at levering af nødhjælp blokeres, forværres den humanitære katastrofe dag for dag. I "Gaza Humanitarian Snapshot" giver 13 nødhjælsorganisationer, heriblandt Folkekirkens Nødhjælp, i dag et samlet billede af de enorme udfordringer, der spærrer for en effektiv humanitær indsats i Gaza. Jonas Nøddekær, Generalsekretær Folkekirkens Nødhjælp siger: ”Adgangen for Folkekirkens Nødhjælp til at hjælpe i Gaza er blevet alvorligt forværret de seneste uger: de sydlige og nordli

Folkekirkens Nødhjælp: Flyafgift skal sikre østaters overlevelse10.7.2024 05:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Flere østater er tæt på at skylle i havet på grund af klimaforandringerne, og får ikke den nødvendige hjælp fra det internationale samfund. I samarbejde med Folkekirkens Nødhjælp tager nogle af de værst ramte lande, Samoa og Vanuatu, nu initiativer til at skaffe flere penge til klimatilpasning og klimarelaterede katastrofer. Et af forslagene til nye initiativer er afgifter på CO2-udledende aktiviteter, som for eksempel nationale flyafgifter. ”Der er akut brug for finansiering til blandt andet kystsikring og diger til de mest klimaudsatte lande i verden. Små ø-stater som Vanuatu og Samoa risikerer at blive ubeboelige inden for vores levetid. Flyafgifter er et godt bud på alternativ finansiering, og det rådgiver vi dem om”, siger Jonas Nøddekær, generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp. Jonas Nøddekær understreger, at Vanuatu, Samoa og resten af verdens fattigste og mest klimaudsatte lande ikke kan vente på, at de internationale klimaforhandlinger fører til konkret handling. Dr. Christoph

Folkekirkens Nødhjælp: Vi må ikke give op på verdensmålene2.7.2024 16:27:17 CEST | Pressemeddelelse

Den globale udvikling går ikke den rigtige vej. Det viser ny rapport fra FN, hvor det fremgår, at over en tredjedel af verdensmålene enten gået i stå eller helt i backgear. Kun 17 procent af verdensmålene er på rette spor. Generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp ser med allerstørste alvor på meldingerne fra FN: ”Rapporten bekræfter på mange måder fornemmelsen af, at verden simpelthen ikke bevæger sig i den rigtige retning. Det er meget bekymrende, at de mål, vi i fællesskab har sat for en bæredygtig verden, er i tilbagegang. Det er en trist melding, fordi det betyder, at vi som verdenssamfund ikke formår at samles om at løse de udfordringer, vi står overfor, og det har konsekvenser for millioner af mennesker i hele verden.” FN-rapporten viser, at en tiendedel af verdens befolkning lever i sult, og over 120 millioner mennesker er fordrevne. Med den nuværende udvikling melder FN om, at 590 millioner mennesker vil leve i ekstrem fattigdom i 2030. Jonas Nøddekær peger på det stigende konfl

Ny international direktør i Folkekirkens Nødhjælp: Kendt som handlekraftig holdspiller1.7.2024 12:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Karin Elisabeth Lind er ansat som ny international direktør i Folkekirkens Nødhjælp. Hun kommer fra en stilling som CEO i Access2Innovation, der arbejder med bæredygtig forretningsudvikling i udviklingslandene og særligt i Østafrika. Karin Elisabeth Lind har et indgående kendskab til internationalt arbejde fra Access2Innovation, CARE Danmark, Verdens Skove og har været ansat i Folkekirkens Nødhjælp som landechef i Kenya og Uganda og som leder af Folkekirkens Nødhjælps kontorer for programarbejde og global fundraising. “Karin er kendt som en enormt vellidt og handlekraftig holdspiller. Hun får tingene til at ske. Det er der brug for i en verden med udbredte og permanente kriser, men også med en masse muligheder for at skabe bæredygtig udvikling. Hun har de faglige og ledelsesmæssige kvalifikationer til at udfylde rollen som international direktør, og jeg ser virkelig frem til samarbejdet,” siger generalsekretær Jonas Nøddekær. “Jeg er glad og stolt over udnævnelsen til international dir

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye