Folkekirkens Nødhjælp

Ny ambassadør for Folkekirkens Nødhjælp vil bygge bro mellem Danmark og Afrika

Del

Musiker JJ Paulo vil sætte glemte kriser på verdenskortet. Hans hjerte brænder særligt for DR Congo og andre lande, som sjældent når mediernes søgelys, og derfor har han indgået et nyt ambassadørsamarbejde med Folkekirkens Nødhjælp.

Foto: Petra Kleis

Publikum i alle aldre danser denne sommer til hans afrikanske rytmer på landets festivaler. Nu vil musikeren JJ Paulo benytte sit folkelige gennembrud til at huske danskerne på en konflikt, der har sendt millioner af mennesker på flugt - men som sjældent bliver dækket i de danske medier.

”Jeg vil gerne bruge min platform til at gøre en forskel og sætte fokus på situationen i DR Congo, som desværre er en glemt krise,” siger Joram Johan Paulo, der er bedre kendt under kunstnernavnet JJ Paulo.  

Befolkningen i det centralafrikanske land, hvor Folkekirkens Nødhjælp har været til stede siden 2004, har gennem tre årtier levet med dødbringende sammenstød mellem væbnede grupper og omfattende krænkelser af menneskerettighederne. Alligevel bliver konflikten kun sjældent omtalt i danske medier. 

”Selvom det er en af verdens største humanitære kriser, så hører vi meget sjældent om det i Danmark. Men heldigvis gør Folkekirkens Nødhjælp en forskel – og derfor vil jeg gerne være ambassadør,” siger musikeren, der i 1993 blev født i DR Congos naboland Tanzania, hvor han har familie. 

Et ægte og personligt engagement 
JJ Paulo som ambassadør for Folkekirkens Nødhjælp er et drømme-match, fastslår Folkekirkens Nødhjælps generalsekretær Jonas Nøddekær. 

“Hans personlige ønske om at sætte fokus på verdens glemte kriser flugter med vores arbejde for at redde liv og skabe håb i lande som DR Congo, Sudan og Etiopien. Det er vanskeligt i en tid, hvor krige i Ukraine og Mellemøsten tager opmærksomheden. Men vi må ikke glemme de mange millioner af mennesker på flugt fra krig og klimaforandringer i resten af verden. Her kan JJ Paulo med sit personlige og ægte engagement - og sin utrættelige energi, gøre en forskel,” siger Jonas Nøddekær.  

En bro mellem Afrika og Danmark
JJ Paulo, der er vokset op i Silkeborg, har siden han var barn oplevet, hvordan musik og dans kan bygge bro mellem den danske og afrikanske kultur. Han er godt på vej til at gøre musikgenren ‘afrobeat’ til folkeeje, når han denne sommer skal spille intet mindre end 33 koncerter og senere på året planlægger at udgive sit første album. 

”Når jeg spiller udsolgte koncerter, er jeg virkelig glad for at se, at de fleste er pæredanske, og de tager min kultur og min musik til sig. Det betyder meget for mig, at vi på den måde er med til at bygge en kulturbro,” siger JJ Paulo, der som ambassadør for Folkekirkens Nødhjælp ønsker at få danskerne til at forstå, at deres støtte til mennesker i et land som DR Congo giver mening. 

”Jeg har mit publikums ører, når jeg står på scenen. Men også når jeg lægger indhold på mine sociale medier. Og det er derfor, jeg kan være med til at gøre en forskel,” siger han.  

Kort om konflikten i Congo: 

  • Kampene i DR Congo har varet siden 2012, men blussede for alvor op i marts 2022.
  • Konflikten er den mest dødbringende siden Anden Verdenskrig – og en af verdens mest oversete katastrofer.
  • Lige nu er omkring 6,2 millioner mennesker er på flugt internt i DR Congo og tæt ved en million mennesker er flygtet til nabolande. 
  • Folkekirkens Nødhjælp hjælper bl.a. med psykologisk krisehjælp, uddeling af frø til lokale bønder og træning af samfundsledere i fredsskabende aktiviteter.
  • Sammen med lokale partnere forsøger Folkekirkens Nødhjælp også at skaffe mad, vand og telte til de mange congolesere, der enten er flygtet til nabolandene eller er på flugt inde i Congo. 

Nøgleord

Kontakter

Om Folkekirkens Nødhjælp

Folkekirkens Nødhjælp støtter verdens fattigste i deres kamp for et værdigt liv og hjælper mennesker i nød. Vi giver akut nødhjælp i katastroferamte områder og langsigtet udviklingshjælp i fattige egne for at skabe en mere ligeværdig og bæredygtig verden.

Følg pressemeddelelser fra Folkekirkens Nødhjælp

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Folkekirkens Nødhjælp

Udviklingsprojekter skyller væk uden klimaløsninger31.5.2024 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Udvikling og klima hænger uløseligt sammen. Klimakrisen truer med at rulle årtiers udviklingsarbejde tilbage, mens fattigdom presser naturen og klimaet i mange sårbare områder. Der er derfor behov for at nedbryde silo-tilgangen og i stedet integrere klima og udviklingsarbejdet. Udviklingsbistanden skal indarbejde fremtidens klimascenarier og udnytte nye grønne teknologier som for eksempel decentral solenergi. Øget sammentænkning mellem klima og udvikling er en forudsætning for at nå både verdensmålene og Paris-aftalen. En styrket kobling vil øge de enkelte landes modstandsdygtighed over for klimaforandringer og merværdien af en grøn energiomstilling. Bedre integrerede tilgange til at sikre gensidige klima- og udviklingsgevinster vil kunne spare milliarder af kroner. Med en fælles event ’Integrating climate and development – a way forward’, sætter Udenrigsministeriet, CONCITO og Folkekirkens Nødhjælp fokus på debatten om, hvordan klima og udvikling kan integreres. Ministeren for udvikli

Folkekirkens Nødhjælp advarer om hungersnød og folkedrab i Sudan26.5.2024 09:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Situationen i Sudan eskalerer dag for dag, og Folkekirkens Nødhjælp advarer nu om risiko for folkedrab. Generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp Jonas Nøddekær siger: ”Den sudanesiske civilbefolkning er fanget i krydsilden i en forfærdelig blodig konflikt, der har tvunget millioner af mennesker på flugt. Nu får vi meldinger fra FN om risikoen for, at civile bliver slået ihjel på baggrund af deres etnicitet. Verdenssamfundet står overfor et nyt folkedrab, der bringer minderne tilbage til Rwanda”. Det sudanesiske militær har i over et år været i væbnet konflikt med den paramilitære gruppe ’Rapid Support Forces’. Konflikten har kostet over 15.000 menneskeliv og drevet mere end 8,8 millioner mennesker på flugt. Over 17,5 millioner mennesker oplever fødevareusikkerhed i Sudan, og tusindvis af mennesker risikerer at dø af sult inden for de næste måneder. Jonas Nøddekær opfordrer kraftigt verdenssamfundet til at løfte et større ansvar for at deeskalere situationen: “Der er brug for et maksimal

Ny generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp29.4.2024 10:11:51 CEST | Pressemeddelelse

50-årige Jonas Vejsager Nøddekær er udpeget til ny generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp. Stillingen blev slået op, da Birgitte Qvist-Sørensen forlod posten tidligere på året. Jonas Nøddekær har været fungerende generalsekretær i de seneste 3 måneder og kommer fra en stilling som international direktør i organisationen. Marianne Hoff Andersen, forperson for bestyrelsen i Folkekirkens Nødhjælp, siger: “Vi er meget glade for det stærke felt, der søgte stillingen som generalsekretær - og selvfølgelig også meget stolte over, at Folkekirkens Nødhjælp selv kunne levere den stærkeste kandidat til den vigtige post. Ansættelsesudvalget og bestyrelsen pegede enstemmigt på Jonas Nøddekær på baggrund af en grundig ansættelsesproces." “Jonas Nøddekær har stærke kvalifikationer både fagligt og ledelsesmæssigt. Han er den rette til at videreføre Folkekirkens Nødhjælps værdidrevne engagement i samarbejde med vores kirkelige og folkelige bagland og drive vores stærke nødhjælps- og udviklingsarbejde b

Sportens verden spist af med halvt ton overskudsris24.4.2024 15:31:20 CEST | Pressemeddelelse

Flere end 1.000 deltagere ved Idrætsmødets konference i Aalborg får i disse dage serveret 540 kg. økologiske ris og krydderipasta fra madspildssupermarkedet Wefood, som Folkekirkens Nødhjælp driver. Det flugter med Idrætsmødets fokus på klima og bæredygtighed, som i år diskuteres i en række paneldebatter og workshops. Folkekirkens Nødhjælps konstituerede generalsekretær Jonas Nøddekær er glad for samarbejdet med Idrætsmødet og Restaurant AKKC by MEST i Aalborg Kongres & Kultur Center, der bidrager til at bekæmpe madspild ved at bruge økologiske ris og krydderipastaer fra Wefood-supermarkedet i Aalborg til at bespise idrættens organisationer, deltagende kommuner, universiteter, politikere, ngo’er osv. “Det er et konkret og bæredygtigt indspark på Idrætsmødet, at AKKC by MEST bruger overskudsvarer fra Wefood i menuen til deltagerne,” siger Jonas Nøddekær, konstitueret generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp, der selv deltager i en række debatter om idrættens ansvar i forhold til klima og

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye