Danske Soloselvstændige

Ikke meget for de små soloselvstændige i Regeringens nye iværksætterudspil ”Et iværksætterland i verdensklasse”

Del

Regeringens nye iværksætterudspil, der blev præsenteret i går, lover meget for dansk erhvervsliv, men efterlader de små soloselvstændige, freelancere og mikrovirksomheder med få reelle forbedringer.

Danske Soloselvstændige, en interesseorganisation for soloselvstændige, freelancere og mikrovirksomheder, havde store forhåbninger om, at regeringens længe ventede oplæg ville indeholde konkrete tiltag for at forbedre vilkårene for de små erhvervsdrivende i Danmark. Desværre viser en nærmere gennemgang af udspillet, at meget lidt er blevet gjort for denne gruppe.

Regeringen har præsenteret initiativer som bedre adgang til kapital, lempet beskatning og færre administrative byrder. Disse initiativer er i sig selv positive, men de overser de specifikke behov og udfordringer, som soloselvstændige står overfor.

"Selvom en halvering af kapitalkravet for anpartsselskaber og bedre adgang til en basal betalingskonto er skridt i den rigtige retning, løser det ikke de grundlæggende problemer soloselvstændige oplever," siger Birgitte Feldborg formand for Danske Soloselvstændige. "Vi har brug for en reel anerkendelse og inkludering af soloselvstændige i erhvervsfremmesystemet og ligestilling med andre virksomheder i forhold til støtte og puljer."

Danske Soloselvstændige havde foreslået konkrete tiltag som ret til en NEM-erhvervskonto ved modtagelse af CVR-nummer, ændringer i definitionen af iværksættere og selvstændige for at inkludere dem med ældre CVR-numre i støttemuligheder, og en revision af Den danske model til at inkludere soloselvstændige som en fjerde part. Disse forslag er ikke blevet adresseret i regeringens udspil.

"Regeringen har endnu engang vist, at de ikke forstår de unikke udfordringer, som soloselvstændige står overfor," fortsætter Birgitte Feldborg "Vi vil fortsætte vores arbejde for at sikre bedre vilkår for denne vigtige del af dansk erhvervsliv."

Nøgleord

Kontakter

Om Danske Soloselvstændige:

Interesseorganisationen Danske Soloselvstændige arbejder for at sikre et ligeværdigt og meningsfuldt arbejdsliv for soloselvstændige, freelancere og mikrovirksomheder i Danmark.

Vi er et talerør for soloselvstændige og mikrovirksomheder på tværs af brancher og politisk overbevisning og sætter fokus på de udfordringer, denne gruppe oplever.

Følg pressemeddelelser fra Danske Soloselvstændige

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danske Soloselvstændige

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye