Autoparts24 ApS

Her er årets mest skrottede bilmodeller i Danmark

Del

Antallet af skrotbiler har været nedadgående de seneste år, og de foreløbige tal for 2024 tyder ikke på, at den udvikling er ved at vende. Men en række bilmodeller er dog helt i top over dem, danskerne har skilt sig af med i årets første seks måneder. Det viser en ny opgørelse, som Autoparts24 har foretaget med tal fra Dansk Producentansvar.

Godt 75.000 biler blev skrottet i Danmark i 2023, hvilket var et fald på knap 25 procent siden 2021, hvor tallet lå på knap 98.000 biler. 

Den kurve ser foreløbigt ikke ud til at blive knækket i år, hvor der hidtil er blevet skrottet 30.000 biler herhjemme. 

Det viser tal fra Dansk Producentansvar, som Autoparts24 har gennemgået. 

Og mens de mest skrottede bilmærker læner sig tæt op af de mest solgte mærker herhjemme, så har listen over skrottede bilmodeller flere ting til fælles, fortæller Troels Meier, der er direktør i Autoparts24. 

– Langt størsteparten af modellerne har selvfølgelig det tilfælles, at de har været meget populære blandt danskerne i en årrække, hvilket blandt andet kan aflæses ved, at flere af dem har været ‘Årets Bil’. Samtidig har de været driftsikre og værd at holde kørende, siger han. 

Hvis årets foreløbige udvikling i antal skrottede biler fortsætter, så vil det være femte år i træk, at det falder. 

I absolutte tal har faldet også været markant, men foreløbigt er det umiddelbart for tidligt at vurdere konsekvenserne af det, lyder det fra Troels Meier. 

– Det er positivt, at vi i højere grad vælger at reparere bilerne og holde dem kørende i længere tid, men omvendt har vi også set, hvordan et stort antal brugte biler bliver eksporteret til udlandet, hvor de i mange tilfælde ikke bliver ordentligt miljøbehandlet, og det er et problem, vi skal holde øje med, siger han. 

Liste over mest skrottede bilmodeller foreløbigt i 2024. (Mærke, model, antal)

Peugeot 206 962
Skoda Fabia 748
Peugeot 307 706
Toyota Yaris 679
Volkswagen Golf 665
Opel Corsa 640
Volkswagen Polo 556
Fiat Punto 554
Peugeot 207 509
Volkswagen Passat 440
Ford Mondeo 428

Om Autoparts24

Autoparts24 er dansk og en af Europas største onlinemarkedspladser for salg af brugte originale reservedele. Over 100 udvalgte autoophuggere over hele Europa sørger for, at vi altid har mere end fire millioner unikke reservedele på lager, der bliver leveret til private og professionelle på få dage. Til glæde for miljøet og økonomien.

Følg pressemeddelelser fra Autoparts24 ApS

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Autoparts24 ApS

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye