Blåkläder sigter mod fuld STeP by Oeko-Tex Made In Green-certificering

Del

Fjorten modeller i Blåkläders sortiment af arbejdstøj bærer allerede det uafhængige og internationale Oeko-Tex Made in Green-label. Og inden for kort tid vil halvdelen af selskabets arbejdstøj ligeledes leve op til det udvidede producentansvar med hensyn til klima, arbejdsforhold og brug af skadelige stoffer. Målet er ifølge Blåkläders CEO en fuld Made In Green-certificering af hele sortimentet.

Det anerkendte Oeko-Tex Made In Green-label er dokumentation for, at et stykke tøj lever op til eksempelvis Oeko Standard 100 og derudover har opnået en godkendelse af materialeleverandører og de forskellige trin i produktionen.
Det anerkendte Oeko-Tex Made In Green-label er dokumentation for, at et stykke tøj lever op til eksempelvis Oeko Standard 100 og derudover har opnået en godkendelse af materialeleverandører og de forskellige trin i produktionen.

Blåkläder er i fuld gang med at validere store dele af sin kollektion af arbejdstøj baseret på Oeko-Tex Made In Green. I første omgang er det de 14 mest solgte modeller, der kan bryste sig af det eftertragtede label.

  • Tøjproducenter, der ikke har fuldstændig styr på produktionen, har ofte svært ved pludselig at forbedre arbejdsforholdene for medarbejderne og reducere deres CO2-aftryk. Det har Blåkläder arbejdet med i mange år, og derfor opfordrer vi indkøbere af arbejdstøj til at tage hele værdikæden og produktionsforholdene med i overvejelserne, når de skal vælge leverandør af arbejdstøj, siger Anders Carlsson, CEO i Blåkläder.

Made In Green-prædikatet sikrer, at et produkt er fremstillet i en værdikæde, der er certificeret under Oeko-Tex STeP-standarden, hvilket omfatter hele produktionsflowet med hensyn til miljø og social ansvarlighed. Certificeringen sikrer, at produktionen tager hensyn til miljøet, munder ud i produkter af en høj kvalitet og har ordentlige arbejdsforhold for medarbejderne. Derudover skal produktet med et Made In Green-certifikatet også være fuldt sporbare og testet for skadelige stoffer.

  • En uafhængig tredjepartsrevidering som Made In Green gør, at vi kan dokumentere vores bæredygtighedsarbejde over for vores kunder. Jeg er overbevist om, at mange af vores produkter allerede lever op til kravene og derfor snart kan smykke sig med certifikatet, men vi er ikke tilfredse, før hele vores kollektion lever op til Made In Green, siger Anders Carlsson.

To af Blåkläders modeller, der allerede imødekommer kravene uden nogen form for produktionsændring, er de storsælgende arbejdsbukser 1459/7159 til mænd og kvinder. Disse modeller er siden 2015 solgt i omkring 1,5 millioner eksemplarer, og mange kunder vælger dem, blandt andet på grund af livstidsgarantien på sømmene. Omkring 80 procent af tøjindustriens belastning af miljøet sker ifølge European Environment Agency i produktionsfasen, og derfor er en meget vigtig del af hele bæredygtighedsarbejdet netop at fremstille produkter, der holder så længe som muligt.

Et af de første store milepæle er, at halvdelen af Blåkläders produkter skal bære det eftertragtede Made In Green-label inden udgangen af 2024 – og at hele kollektionen når i mål efterfølgende.

  • Jo færre stykker tøj produceret, jo bedre er det for miljøet og klimaet. Derfor er noget af det vigtigste, at det tøj, der rent faktisk bliver produceret, har så lang en levetid som muligt. Så behøver man ikke købe nær så meget nyt tøj, tilføjer Anders Carlsson.

Næsten alt Blåkläders arbejdstøj produceres på virksomhedens egne fabrikker. Flere af bygningerne er certificeret efter LEED-standarden (Leadership in Energy and Environmental Design), der omfatter energiforbrug, vandforbrug, arbejdsforhold og udledning af CO2 i forbindelse med opførelse og drift af bygningen.

Om Oeko-Tex

Oeko-Tex er fællesbetegnelsen for en række standarder inden for tekstil- og læderindustrien. Certificeringerne under Oeko-Tex er designet med henblik på at hjælpe forbrugerne med at vælge produkter, som er produceret bæredygtigt og gennemsigtigt gennem hele værdikæden.

Oeko-Tex STeP-certificeringen sikrer en høj standard med hensyn til sociale og miljømæssige aspekter af værdikæden i en produktion og er et vidnesbyrd om en ansvarlig medarbejder- og miljøpolitik.

Det supplerende Oeko-Tex Made In Green-label er dokumentation for, at et stykke tøj lever op til eksempelvis Oeko Standard 100 og derudover har opnået en godkendelse af materialeleverandører og de forskellige trin i produktionen.

Et produkt, der bærer Made In Green-certificeringen, er produceret med tanke på miljøet og en socialt bæredygtig arbejdsplads. Derudover skal Made In Green-certificerede produkter være fuldt sporbare og testet for skadelige stoffer.

Læs mere på: Oeko-Tex Made In Green og Oeko-Tex STeP

Nøgleord

Kontakter

Om Blåkläder

Om Blåkläder

Blåkläder blev grundlagt i den svenske by Svenljunga i 1959, og virksomheden udvikler, producerer og distribuerer arbejdstøj, handsker og sikkerhedsfodtøj til alle professionelle faggrupper inden for håndværksfagene, industrien, transportsektoren, produktion og service. Blåkläder står for kvalitet, holdbarhed og funktionalitet, som virksomheden konstant arbejder med at forbedre. Virksomheden sælger sine produkter i 20 lande, og hovedkontoret ligger fortsat i Svenljunga i Sverige. Blåkläder har sine egne fabrikker i Sri Lanka og Myanmar, mere end 6.000 ansatte og en årlig omsætning på 2,4 mia. svenske kroner. Det gør Blåkläder til en af verdens førende producenter af kvalitetsarbejdstøj og det største brand inden for arbejdstøj i Norden. Læs mere på www.blaklader.com

Følg pressemeddelelser fra Blåkläder Workwear

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Blåkläder Workwear

Kvindelige former kræver specialdesignet arbejdstøj25.8.2021 09:04:00 CEST | Pressemeddelelse

Antallet af kvinder i håndværksfagene er på vej op, og brancheorganisationen Dansk Byggeri forudser, at hele 28 procent af de danske håndværkere i bygge- og anlægsfagene vil være kvinder i 2028. Den strømpil har den svenske producent af bæredygtigt arbejdstøj Blåkläder taget til sig, og virksomheden har derfor gennem nogle år udviklet specialdesignet arbejdstøj til kvinder. Nu udvider Blåkläder kollektionen med endnu mere arbejdstøj, som tager højde for de kvindelige former.

Blåkläder lancerer ortopædiske sikkerhedssko21.6.2021 08:30:00 CEST | Pressemeddelelse

80 millioner. Så mange skridt tager en håndværker typisk gennem et helt arbejdsliv, og forkerte sikkerhedssko er en af de hyppigste årsager til langvarige slid- og belastningsskader. Den svenske producent af bæredygtigt arbejdstøj, Blåkläder, løfter derfor i dag sløret for en helt ny serie af ortopædiske sikkerhedssko. Skoene beskytter ikke alene mod udefrakommende skader, men har også den særlige egenskab, at de beskytter brugeren mod de langvarige skader, der kan opstå gennem et helt arbejdsliv med hårde overflader, skarpe genstande, kraftige tryk og langvarigt slid.

Nye sikkerhedssko fra Blåkläder beskytter mod langvarige slid- og belastningsskader27.5.2021 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse

80 millioner. Så mange skridt tager en håndværker typisk gennem et helt arbejdsliv, og forkerte sikkerhedssko er en af de hyppigste årsager til langvarige slid- og belastningsskader. Den svenske producent af bæredygtigt arbejdstøj, Blåkläder, løfter derfor i dag sløret for en helt ny serie af sikkerhedssko. Skoene beskytter ikke alene mod udefrakommende skader, men har også den særlige egenskab, at de beskytter brugeren mod de langvarige skader, der kan opstå gennem et helt arbejdsliv med hårde overflader, skarpe genstande, kraftige tryk og langvarigt slid.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye