Kongernes Samling

Alex Nyborg Madsen fortæller om H.M. Kongens kærlighed til musik på Amalienborgmuseet

Del

Musik, musik og mere musik vil være i fokus, når Kongernes Samling inviterer til en talk med den kendte radiovært Alex Nyborg Madsen torsdag 20. juni kl. 17.00 på Amalienborgmuseet.

Kronprins Frederik var gæste-discjockey hos Alex Nyborg Madsen i "Maskinen" på Damarks Radios P3.
Kronprins Frederik var gæste-discjockey hos Alex Nyborg Madsen i "Maskinen" på Damarks Radios P3. Jørgen Jessen, Ritzau Scanpix

Alex Nyborg Madsen vil i denne talk dele sine erfaringer og oplevelser med at lave radioprogrammer og playlister sammen med H.M. Kong Frederik 10. (daværende Kronprins). Publikum vil få indsigt i den store kærlighed til musik, som radioværten og Kongen deler, og høre historier om deres musikalske samarbejde.

Alex Nyborg Madsen vil bl.a. fortælle om den dag i 1995, hvor den daværende Kronprins Frederik tog radiobranchen med storm, da han var gæstevært på P3’s program 'Maskinen' og spillede sin personlige playliste. Programmet, der var fyldt med rockmusik, viste Kronprinsens passion for musik og gav et unikt indblik i Kronprinsens musiksmag. Alex Nyborg Madsen vi også fortælle historien om den aften, Kronprinsen gik på scenen og spillede med Led Zeppelin Jam ved en koncert i Pumpehuset i 2007. 

Talken finder sted på Amalienborgmuseet, der lige nu viser udstillingen ”Frederik 10.- Konge af i morgen”, som igennem fotografier, genstande, videoklip, malerier og musik fra Kongens egen playliste tegner et portræt af Danmarks nye konge. Der vil være adgang til udstillingen før talken, der faciliteres af Pernille Kjær Nielsen, der er journalist ved Kongernes Samling.

PRAKTISK INFORMATION
Sted: Amalienborgmuseet, Christian VIII’s Palæ
Dato: Torsdag 20. juni 2024
Tid: 17.00 – 18.00. Deltagere vil også have mulighed for at besøge særudstillingen "Frederik 10. – Konge af i morgen" inden talken. Der vil være adgang til udstillingen fra kl. 16.15 til 16.55.
Pris: 245 kr. / 199 kr. for årskortholdere samt medlemmer af Ældre Sagen eller Danish Club

Køb billet her: https://www.kongernessamling.dk/amalienborg/post/kongens-kaerlighed-til-musik-talk-med-alex-nyborg-madsen/

OM ALEX NYBORG MADSEN
Alex Nyborg Madsen er en kendt dansk radiovært, musiker og tv-personlighed. Han har en lang karriere inden for radio, hvor han især er kendt for sin tid som vært på DR's P3 og senere P4. Madsen har været en markant stemme i dansk radio siden 1980'erne, hvor han har præsenteret musikprogrammer, talkshows og temaaftener. Hans brede musikviden har gjort ham populær blandt lyttere i alle aldre. Udover sit arbejde i radioen er Alex Nyborg Madsen også forsanger i bandet Led Zeppelin Jam, som er et tribute-band dedikeret til det legendariske rockband Led Zeppelin. Dette band har været med til at cementere hans ry som en ægte rockentusiast. Madsen har desuden været involveret i tv-produktioner og andre medieprojekter gennem årene.

OM UDSTILLINGEN
”Frederik 10. – Konge af i morgen”
Udstillingen tegner igennem fotografier, genstande, videoklip, malerier og lyd et portræt af Danmarks nye konge. Blandt de udstillede genstande er Kongens første skoletaske, bjælken med kælenavnet Maren, som Kongen gravede sig ind under i forbindelse med afslutningen af frømandsuddannelsen, H.M. Dronningens brudekjole og Kongens gallauniform fra søværnet. Udstillingen kan opleves frem til 8. september på Amalienborgmuseet i Christian VIII’s Palæ, samme palæ, hvor Kongen som kronprins havde sin egen lejlighed frem til brylluppet i 2004, og som ligger direkte over for Frederik VIII’s Palæ, som i dag er Kongeparrets hjem i København.

Fra oktober kan udstillingen opleves på Koldinghus, der er en del af Kongernes Samling.

Læs mere om udstillingen her: 
https://www.kongernessamling.dk/amalienborg/frederik-10-konge-af-i-morgen/

Kontakter

Billeder

Kronprins Frederik var gæste-discjockey hos Alex Nyborg Madsen i "Maskinen" på Damarks Radios P3.
Kronprins Frederik var gæste-discjockey hos Alex Nyborg Madsen i "Maskinen" på Damarks Radios P3.
Download
Åbning af portrætudstillingen "Frederik 10.- Konge af i morgen" på Amalienborgmuseet 21. marts 2024.
Åbning af portrætudstillingen "Frederik 10.- Konge af i morgen" på Amalienborgmuseet 21. marts 2024.
Download
Åbning af portrætudstillingen "Frederik 10.- Konge af i morgen" på Amalienborgmuseet 21. marts 2024.
Åbning af portrætudstillingen "Frederik 10.- Konge af i morgen" på Amalienborgmuseet 21. marts 2024.
Download

Om Kongernes Samling

Kongernes Samling er organisationen bag Rosenborg Slot, Amalienborgmuseet og Koldinghus. Vi formidler monarkiets historie på vores tre slotte gennem udstillinger, events og vores enestående samling af malerier, møbler, klædedragter, kroner, kronjuveler og andre kulturskatte, som har tilknytning til den danske kongefamilie fra Christian 4.s regeringstid til i dag.

Følg pressemeddelelser fra Kongernes Samling

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Kongernes Samling

Oplev en lille pen med kæmpe betydning på Koldinghus3.7.2024 13:40:04 CEST | Pressemeddelelse

Hvis pennen, som Frederik 7. brugte til at underskrive den danske grundlov med, kunne tale, ville det flyde ud med fascinerende historier om 5. juni 1849, hvor den oplevede sit livs store øjeblik. Der satte den og kongen nemlig deres formelle godkendelse på dokumentet om folkets nye grundlæggende rettigheder, Grundloven, og det spæde danske folkestyre var født. Pennen har man nu en chance for at se på Koldinghus, som i anledning af 175-års markeringen af Grundloven udstiller den i perioden 5. juni til 20. oktober 2024. Normalt kan grundlovspennen ses på Rosenborg i København.

Koldingkjole af genbrugsstof skabes på Koldinghus27.6.2024 13:35:24 CEST | Pressemeddelelse

Koldinghus inviterer alle interesserede til at deltage i et projekt, der forener fortidens gode håndarbejde med nutidens fokus på genbrug og fællesskab. Sammen skal der i sommerferien skabes ”Koldingkjolen” – en hvid-i-hvid genbrugskjole, der fremstilles af håndsyede duge og løbere, som nu får nyt liv. Projektet er inspireret af Koldinghus’ aktuelle særudstilling ”Prinsessekjoler - Modeskaber Jørgen Benders kreationer til H.K.H. Prinsesse Benedikte” og Prinsessens sans for godt håndværk og tekstilgenbrug, der kan ses i Prinsessens dragter.

Kongens Håndbibliotek på Amalienborg åbner for offentligheden27.6.2024 09:11:39 CEST | Pressemeddelelse

Fra lørdag 29. juni 2024 får offentligheden for første gang adgang til Hans Majestæt Kongens Håndbibliotek i Christian VIII’s Palæ på Amalienborg. Biblioteket, som blev grundlagt i 1746 af Frederik 5., indeholder de danske monarkers private samlinger af bøger, håndskrifter, kort, billeder, fotos og musik. Siden Dronning Margrethes tronbestigelse i 1972 har biblioteket, som frem til januar i år gik under navnet Dronningens Håndbibliotek, også fungeret som fag- og forskningsbibliotek, men med åbningen kan Amalienborgmuseets gæster nu få et unikt indblik i litteraturens og lærdommens betydning i Kongehuset gennem tiden.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye