Medicinsk teknologi til anvendelse mod spredning af skimmel og sikring af det fysiske arbejdsmiljø.

Del

Bygningsansvarlige i det private og offentlige institutioner landet over møder dagligt udfordringer med skimmel, lugtgener og andre indeklimaproblemer i bygningsmassen, der kan true både medarbejdernes sundhed og bygningernes levedygtighed.

Hall Airgle®
Hall Airgle®

Med stramme budgetter og begrænsede midler til omfattende renoveringer står mange over for valget mellem dyr genhusning og midlertidige løsninger, der ikke altid er effektive. Derfor bydes et økonomisk alternativ i form af avanceret luftrensningsteknologi fra Airgle® Medical Grade nu velkommen, da det kan bidrage til at bekæmpe og forebygge skimmel hurtigt og effektivt. De medicinsk godkendte enheder har vist sig at være en pålidelig og effektiv løsning for en række offentlige institutioner og virksomheder.

Et eksempel er den nye landsdækkende rammeaftale, der er indgået med museer, arkiver og magasiner efter en undersøgelse fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA). Aftalen er ikke kun med til at sikre medarbejdernes sundhed, men bidrager også til at opretholde en sund og sikker bygningsmasse.

Store økonomiske fordele

Den økonomiske byrde ved at håndtere skimmel i offentlige bygninger og større virksomheder kan være overvældende. Omfattende renoveringer og behandlinger er ikke altid indregnet i budgetterne, hvilket ofte resulterer i midlertidige løsninger som genhusning i pavilloner eller andre midlertidige faciliteter. Dette kan være både dyrt og upraktisk, især når man tager højde for de sundhedsrisici, medarbejdere udsættes for, når de skal færdes i tilstødende områder eller lokaler, hvor skimmel stadig er til stede i luften.

Systemerne fra Airgle® Medical Grade tilbyder en kosteffektiv løsning ved at sikre renere luft og dermed forhindre spredningen af skimmel, indtil der er midler og tid til at udføre de nødvendige renoveringer. Dette reducerer behovet for genhusning og sikrer, at medarbejderne kan arbejde i et sundere miljø uden risiko for påvirkning af skadelige partikler.

Dokumenterede resultater

Offentlige bygninger hos kommuner og regioner er blot nogle af eksemplerne, hvor Airgle®'s teknologi har gjort en mærkbar forskel. Udfordringer med skimmel i de ældre bygninger udgør en sundhedsrisiko for både personale og borgere. Traditionelle metoder som renovering og rengøring har vist sig utilstrækkelige og meget tidskrævende. Med de medicinske enheder kan skimmelsvamp og særligt spredningen heraf effektivt bekæmpes, hvilket sikrer et sundere indeklima og reducerer behovet for omfattende og dyre renoveringer.

Effektivitet og fleksibilitet – Før, under og efter renovering

Løsningerne er designet til at være både støjsvage og kompakte, hvilket gør dem ideelle til brug i kritiske miljøer, patientområder og andre følsomme steder. Uafhængige tests og rapporter fra anerkendte laboratorier viser en effektivitetsrate på over 99,9% mod skimmel og svampesporer i luften, herunder den mere frygtede Aspergillus Flavus. Enhederne er også effektive mod et bredt udvalg af luftbårne partikler, kemi og gasarter, hvilket yderligere bidrager til et forbedret indeklima.

Systemerne kan anvendes fleksibelt, før, under og efter renovering for at forhindre inhalation og spredning af skimmelsporer, forebyggende for at forbedre det generelle indeklima og som mobile enheder, der nemt kan flyttes rundt for at sikre flere områder.

Certificering og sikkerhed

Foruden at enhederne er godkendt som desinficerende medicinske enheder klasse II (FDA), er de VDI 6022-certificerede. Dette sikrer, at de er konstrueret med materialer, der ikke i sig selv hverken kan sprede skimmel eller fungere som reservoirer for bakterier og svampesporer, hvilket er afgørende for at sikre et sundt miljø, især for sårbare borgere og ansatte.

Samarbejde og erfaring

Airgle® Medical Grade luftrensningsløsninger har allerede vist deres værd i kritiske miljøer både nationalt og internationalt. I Danmark har samarbejdet blandt andet været med Region Sjælland, Region Hovedstaden, Århus Kommune, Næstved Kommune mfl. Samarbejdet har resulteret i markante forbedringer af det fysiske arbejdsmiljø og indeklimaet i offentlige bygninger. Museer, arkiver og magasiner drager også fordel af at implementere løsningerne for at beskytte både medarbejdere og kulturarv.

"Vi er naturligvis stolte af at kunne tilbyde en løsning, der ikke kun bekæmper skimmel, men også forbedrer det overordnede arbejdsmiljø og økonomien for vores kunder," siger direktør for GC Healthcare Ulrik Lindkvist. "Vores teknologi har allerede gjort en forskel for hospitaler, kommunale bygninger og andre offentlige institutioner, og nu ser vi frem til at hjælpe endnu flere med at opnå sunde og sikre arbejdsmiljøer."

Klar til et bredere samarbejde 

Med en voksende interesse fra bygningsansvarlige, herunder kommuner, boligselskaber og større virksomheder, er GC Healthcare parat til at udvide deres effektive løsninger til endnu flere institutioner og virksomheder. Teknologien repræsenterer ikke kun en investering i sundhed og sikkerhed, men også i forebyggelse og økonomisk bæredygtighed inden for bygningsmassen. Ved at implementere de effektive luftrensningssystemer kan betydelige omkostninger spares ved at reducere behovet for omfattende renoveringer og genhusning, samtidig med at man sikrer et sundere arbejdsmiljø.

Nøgleord

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra GC Healthcare

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra GC Healthcare

Amerikansk teknologi skal sikre danske kaserners indeklima og forebygge spredning af skimmel24.6.2024 07:11:00 CEST | Pressemeddelelse

Det danske forsvar, herunder landets kaserner, står over for store udfordringer med indeklimagener grundet en aldrende bygningsmasse. Mange af de bygninger, der bruges til daglige operationer, træning og indkvartering af soldater, har stået i årevis og er ikke designet til at håndtere de moderne krav til luftkvalitet og miljøsikkerhed. Disse forhold skaber udfordringer, hvor skimmel og dårlig luftkvalitet er blevet en væsentlig bekymring. Det er derfor nødvendigt at finde effektive og økonomiske løsninger, der kan sikre et sundt arbejdsmiljø og forhindre skimmelspredning.

GC Healthcare vil i samarbejde med landets hygiejnesygeplejersker sikre et bedre fysisk arbejdsmiljø20.6.2024 07:15:00 CEST | Pressemeddelelse

Under det nyligt afholdte Faglige Selskab For Hygiejnesygeplejersker på Nyborg Strand, hvor temaet var ”Infektionshygiejne og resistente mikroorganismer - fremtidens udfordring”, præsenterede GC Healthcare sammen med Airgle® Medical Grade deres avancerede ventilations- og luftrensningsløsninger til forbedring af det fysiske arbejdsmiljø og sikring af det generelle indeklima.

Udenlandsk delegation skal skabe fokus på ny velfærdsteknologi til bedre indeklima og luftkvalitet i de offentlige bygninger.4.6.2024 07:30:00 CEST | Pressemeddelelse

Der står demokrati, velfærdsteknologi og sundhed på programmet, når en større delegation fra en af verdens førende producenter af ventilations- og luftrensnings systemer Airgle® Corp. besøger Danmark i denne uge. Delegationen skal bl.a. besøge Folketinget og Københavns Rådhus, og møde tre folkevalgte, der vil give dem et indblik i vores politiske system i Danmark.

Lancering af mobil Indeklimaløsning til sikring af luftkvalitet i kritiske områder på dyreklinikker- og hospitaler.16.5.2024 08:03:42 CEST | Pressemeddelelse

I hjertet af hver dyreklinik og dyrehospital er der en konstant strøm af aktivitet. Dyr i nød, bekymrede ejere og dedikerede dyrlæger, der arbejder utrætteligt for at sikre, at hver eneste patient får den bedst mulige pleje. Men med denne konstante aktivitet følger også en række udfordringer – især når det kommer til luftkvaliteten i faciliteterne. Bakterier, vira, støv, kemikalier, lugte og potentielt smitsomme sygdomme kan gøre luften tung og usund at indånde. Det er netop derfor, vi med stolthed annoncerer lanceringen af Airgle® Medical Grade enheder, som snart bliver tilgængelig for dyrehospitaler og dyreklinikker.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye