Mobility Denmark

Danmark stod stærkest i det skandinaviske bilsalg i maj

Del

Danmark oplevede vækst i personbilssalget og i andelen af elbiler i maj 2024, på trods af at det skandinaviske bilmarked var præget af tilbagegang.

Bilsalget i Skandinavien i maj måned pegede ikke i nogen fælles retning. Mens personbilssalget faldt i både Norge med 23,2 procent og i Sverige med 11,2 procent steg salget i Danmark med 4 procent sammenlignet med samme måned sidste år.

"Vi er meget positive over at se, at det danske bilmarkedet er så stærkt. Vi formår at holde fast i væksten, selvom det er svært i vores nabolande, og det tegner til, at vi i Danmark, får et godt bilår igen i 2024," siger Mads Rørvig, adm. direktør i Mobility Danmark (tidl. De Danske Bilimportører).

Andelen af elbiler bliver stadig større og større i Danmark. Siden 2020 er andelen af nyregistrerede elbiler steget stødt år for år og i maj 2024 udgjorde elbilerne 49,7 procent af de nye danske personbiler. Norge er fortsat det land med den største elandel på 77 procent, men den er faldet sammenlignet med maj 2023, hvor elandelen udgjorde 80,7 procent af bilsalget. Elbilernes andel er også faldet i Sverige. I maj 2023 udgjorde elbilerne 41,5 procent af det svenske marked, mens de i maj 2024 kun udgjorde 30,8 procent.

"Vores nabolande er gode eksempler på, at incitamenterne til at vælge grønne biler er vigtige for, hvordan markedet udvikler sig. Det er vigtigt, at vi fortsat holder afgifterne i ro i Danmark og styrker danskernes muligheder for at vælge elbilerne til. Det er afgørende for, at vi kan lykkes med den grønne omstilling," siger Mads Rørvig, adm. direktør i Mobility Danmark (tidl. De Danske Bilimportører).

Mobility Denmark udsender hver måned en pressemeddelelse om det skandinaviske bilsalg baseret på data fra bilstatistik.dk.

null
null

Pressefoto

Klik her

Nøgleord

Kontakter

FAKTA

Mobility Denmark repræsenterer bilproducenter, bilimportører, ladeoperatører, samt finansierings- og leasingselskaber.

Videregivelse af pressemeddelelsens indhold:

Videregivelse af tal og data fra pressemeddelelsen må kun finde sted med kildehenvisning til:

Danske data: Bilstatistik.dk

Svenske data: Bilstatistik.se

Norske data: OFV.no

Metode

Bilstatistik.dk, OFVStatistikkk.no og Bilstatistik.se, optræder campere altid i en selvstændig kategori, hvorfor de ikke indgår i opgørelsen af registreringstal for person- og varebiler, uanset hvordan de måtte være registreret hos de nationale myndigheder. Dette drejer sig om 1.618 enheder i Norge, 2.537 enheder i Sverige og 1.101 enheder i Danmark for hele 2023. Disse tal kan leveres udspecificeret på f.eks. producentnavnet for camper-opbygningen ved henvendelse til Bilstatistik.se

Enheder der i sit land er registeret som enten vare- eller lastbil og har en totalvægt op til 3.500 kg indgår i statistikken som varebiler, mens enheder med en totalvægt over 3500 kg indgår som lastbiler.

Pressefoto

Klik her

Følg pressemeddelelser fra Mobility Denmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Mobility Denmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye