Tre år med medlemsfremgang - 6000 unge melder sig ind i LandboUngdom

Del

For tredje år i træk opnår LandboUngdom stor medlemsfremgang. Siden 2022 har fællesskabet for unge på landet vokset støt, og rammer i dag flere end 6000 medlemmer. Det tyder på at unge fortsat ser en fremtid i livet på landet. 

Niels Hougaard

For blot to år siden knækkede LandboUngdom koden og opnåede den største medlemstilgang i 15 år. Allerede sidste år kunne foreningen med glæde igen melde om endnu en stigning på hele 20 procent resulterende i det højeste medlemstal i 18 år.

Det er LandboUngdoms 47 lokalforeninger, der står bag de flere end 400 aktiviteter om året, der tilbydes medlemmerne. Og netop aktiviteterne er afgørende for medlemstilgangen.

En af de nytilkomne medlemmer i LandboUngdom er Benedicte Andersen, der til dagligt går i 3. g på Randers Gymnasium.

”Jeg blev medlem sammen med en veninde. Vi kigger på, hvad der er af aktiviteter i weekenderne, og så tager vi bare med til det, vi synes lyder sjovt. Det er godt at komme ud og møde en masse nye mennesker, opleve stemningen og det er bare hyggeligt,” siger Benedicte Andersen.

Medlemmerne bliver

”I LandboUngdom har vi fokus på diversitet og på at være en forening for forskellige typer medlemmer. Vi har sociale aktiviteter, der har fokus på fællesskab, faglige aktiviteter som understøtter udvikling af medlemmer, og vi engagerer os politisk, så vi sikrer at unge på landet har en stemme,” siger Niels Skovgaard, formand for LandboUngdom og peger på en anden tendens:  

”Selvom der hele tiden kommer nye medlemmer til, har vi også mange som hænger ved år efter år. Fastholdelsen af medlemmer er lige så værdifuld som at nye kommer til,” siger Niels Skovgaard.

De fleste medlemmer tilslutter sig i 18-års alderen, og mange vælger at beholde medlemskabet langt op i 20’erne. En af de medlemmer der på tiende år fornyer sit medlemskab er 27-årige Morten Petersen fra Outrup, der til dagligt arbejder som mælkeproducent.

”Jeg synes der er nogle gode arrangementer og et godt sammenhold i LandboUngdom. Det er vigtigt, at der er nogen der tager initiativ til at der sker noget, og det vil jeg også gerne bakke op om,” siger Morten Petersen.

LandboUngdom er repræsenteret i hele landet og løftes af 400 frivillige, som besidder bestyrelses- og udvalgsposter. Aktiviteterne varierer fra små lokale arrangementer, som virksomhedsbesøg og fodboldturneringer til store regionale begivenheder for flere tusinde.

Følg pressemeddelelser fra LandboUngdom

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra LandboUngdom

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye