Energistyrelsen

Peter Christian Baggesgaard Hansen tiltræder som ny vicedirektør i Energistyrelsen

Del

Den 1. august starter Peter Christian Baggesgaard Hansen som ny vicedirektør i Energistyrelsen, hvor han får ansvaret for Center for grøn forsyning og Center for undergrund.

Peter har god erfaring på energiområdet, da han kommer fra en stilling som kontorchef i Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet, hvor han blandt andet har arbejdet med gasforsyning, brintinfrastruktur og Power-to-X samt forsyningssikkerhed og beredskab.

”Vi glæder os til at byde Peter velkommen i Energistyrelsen, hvor jeg er sikker på, at han hurtigt kommer til at føle sig hjemme. Peter kender huset rigtig godt, og som kontorchef i først Skatteministeriet og siden Klima,- Energi- og Forsyningsministeriet har han vist sig som en vellidt og dygtig leder. Samtidig har Peter med flere års erfaring i vores departement stor indsigt i energiområdet,” siger Kristoffer Böttzauw, direktør i Energistyrelsen.

”Energistyrelsen har en enormt vigtig samfundsopgave i at sikre, at grøn omstilling og sikker forsyning går hånd i hånd. Derfor er jeg virkelig glad for og stolt over, at jeg har fået muligheden for at blive en del af holdet. Jeg kender Energistyrelsen fra min tid i departementet, og jeg har altid været imponeret over den høje faglighed og store dedikation. Jeg ser meget frem til at starte,” siger kommende vicedirektør i Energistyrelsen, Peter Christian Baggesgaard Hansen.

Peter Christian Baggesgaard Hansens erhvervskarriere

2020-2024: Kontorchef i Klima-, Energi-, og Forsyningsministeriet

2017-2020: Kontorchef i Skatteministeriet

2016: Departementschefsekretær i Skatteministeriet

2013-2016: Fuldmægtig, specialkonsulent og chefkonsulent i Skatteministeriet

Tidligere pressemedarbejder i Europa-Parlamentet og journalist på Altinget.  

Kontakter

Energistyrelsen

I Energistyrelsen gør vi en forskel hver dag. I Danmark og i lande verden over. Vores vision om at opnå et klimaneutralt samfund i vækst og balance er den største opgave, vi skal være med til at løse. Vi ved, at vi skal tænke ambitiøst, og vi ved, at vi skal tænke nyt. Vores mål er en klog, grøn omstilling, hvor Danmark går foran, og danske erfaringer anvendes globalt. Hvor grønne løsninger, sikker og effektiv forsyning og økonomi tænkes sammen.

Følg pressemeddelelser fra Energistyrelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Energistyrelsen

Danmarkshistoriens første tilladelser til at efterforske CO₂-lagring på land er tildelt20.6.2024 12:01:58 CEST | Pressemeddelelse

Danmarks undergrund er særligt velegnet til CO₂-lagring, som kan medvirke til at forhindre den globale opvarmning. Energistyrelsen har anbefalet klima-, energi- og forsyningsministeren at tildele tre tilladelser til efterforskning af CO2-lagring i undergrunden på land. Hvis nærmere undersøgelser viser, at undergrunden som ventet er velegnet til sikker lagring af CO2, kan rettighedshaverne senere søge om tilladelse til at påbegynde lagring.

Ny dansk-vietnamesisk rapport viser, at det er økonomisk fordelagtigt at landets CO2-udledninger topper i 203019.6.2024 11:53:04 CEST | Nyhed

Ny analyse viser, at det ikke kun er teknisk muligt for Vietnam at indfri sit mål om klimaneutralitet i 2050 - det er også det mest økonomisk rentable af de analyserede scenarier. Vietnams CO2-udledning skal dog toppe i 2030, hvis ikke omstillingen skal blive unødigt dyr. Derfor er der behov for at accelerere den grønne omstilling af energisektoren massivt nu.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye