Tønder Kommune

Tønder Kommune styrker indsatsen for sårbare familier med etablering af Familieværksted i Toftlund

Del

Tønder Kommune fortsætter sit engagement i at støtte sårbare familier med oprettelsen af et Familieværksted i Toftlund. Dette skridt kommer som en del af kommunens samarbejde med Frelsens Hær, der har vist sig at være en værdifuld partner i det forebyggende arbejde på det sociale område.

Det nye Familieværksted i Toftlund vil fungere som en satellitenhed til det eksisterende Familieværksted i Tønder og har til formål at sikre bedre adgang til støtte for familier bosat i den nordlige del af kommunen. Den geografiske placering vil gøre det lettere for disse familier at drage fordel af de ressourcer og tilbud, som Familieværkstedet tilbyder.

Det eksisterende Familieværksted i Tønder har opnået positive resultater efter tre års virke med en stærk tilslutning fra både voksne og børn. Derfor er etableringen af en satellitenhed i Toftlund et naturligt skridt for at sikre, at flere familier kan drage fordel af dette tilbud.

"Vi er glade for at kunne udvide vores indsats for sårbare familier i Tønder Kommune med etableringen af Familieværkstedet i Toftlund," udtaler forkvinde for Socialudvalget, Barbara Krarup Hansen og fortsætter:

"Partnerskabet med Frelsens Hær er et eksempel på, hvordan offentlige og frivillige aktører kan arbejde sammen om at skabe positive forandringer i vores lokalsamfund"

Partnerskabsaftalen mellem Tønder Kommune og Frelsens Hær indebærer en årlig kommunal støtte på 200.000 kr. i 2024 og 2025, finansieret af NGO-puljen. Denne aftale supplerer det eksisterende projekt, der løber fra 2021 til 2025 og er støttet af Den A.P. Møllerske Støttefond med 10,7 millioner kroner.

Familie Værkstedet i Toftlund, Jyllandsgade 3 i Toftlund, åbner onsdag den 19. juni klokken 16.

FAKTA:

  • Familie Værkstedet i Tønder har et højt aktivitetsniveau med over 100 besøgende hver uge. Familie Værkstedet er et socialt mødested for sårbare familier.
  • Familieværkstedet er resultatet af et tæt partnerskab mellem Frelsens Hær og Tønder Kommune med støtte fra Den A.P. Møllerske Støttefond.
  • Familieværkstedet tilbyder en bred vifte af aktiviteter og ressourcer, herunder samtaler, samvær, mentorordninger, gruppeforløb, og fællesspisning, med det formål at styrke familiers livsmestring og fremme deltagernes engagement i uddannelse eller job.

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Tønder Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Tønder Kommune

Fokus på uddannelsesinitiativer: Borgmestre fra Sønderjylland til møde med undervisningsministeren28.6.2024 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Onsdag havde borgmester Jørgen Popp Petersen fra Tønder og borgmesterkollega Mads Skau fra Haderslev møde og foretræde hos Børne- og Undervisningsminister Mattias Tesfaye. De to borgmestre repræsenterede et samlet sønderjysk hold bestående af de fire sønderjyske kommuner: Aabenraa, Sønderborg, Haderslev og Tønder. Formålet var at diskutere vigtige uddannelsesemner i Sønderjylland. Borgmestrene fremhævede behovet for øget økonomisk støtte til ungdomsuddannelserne og argumenterede for, at kvalitetsuddannelser uden for de større byer kræver et højere grundtilskud for at sikre langsigtet planlægning og uafhængighed af midlertidige puljer. De fik også lejlighed til at fremhæve vigtigheden af at have uddannelsesinstitutioner i Sønderjylland: ”Jeg ved, at disse institutioner spiller en afgørende rolle i hele vores område, ikke blot i at uddanne fremtidige generationer, men også i at bidrage til vækst og udvikling i vores lokalområde,” siger Jørgen Popp Petersen. Borgmestrene præsenterede også

Tønder Kommune reagerer på Ankestyrelsens vurdering og tilpasser politiske retningslinjer for vedvarende energiprojekter27.6.2024 18:15:34 CEST | Pressemeddelelse

Torsdag godkendte kommunalbestyrelsen en tilbagemelding til Ankestyrelsens vurdering vedrørende udrulningen af lokale vedvarende energiprojekter – VE-projekter. Tønder Kommune bekræfter modtagelsen af vurderingen og påpeger, at fortolkningen af kommunens tilgang til projekternes økonomiske bidrag til lokalsamfundene er blevet misforstået.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye