Finans Danmark

Gode takter i regeringens iværksætterstrategi

Del

Regeringen har i dag præsenteret sin strategi for iværksætteri, der bl.a. rummer en række skattelettelser.

På baggrund af regeringens udspil udtaler Ulrik Nødgaard, administrerende direktør i Finans Danmark:

”Vi deler regeringens ambition om at skabe de bedst mulige rammer for iværksætteri i Danmark og vil derfor gerne kvittere for regeringens udspil, der rummer flere positive tiltag, bl.a. at investorer kan undgå lagerbeskatningen i de første fem år, og en højere grænse før man rammer den høje skat på aktieindkomst. Gunstige vilkår for iværksættere, vækstvirksomheder og deres investorer er helt essentielt for fremtidig innovation og vækst. Det skal bidrage til at løse vores udfordringer inden for bl.a. klima, sundhed og forsvar og sikre velstand og velfærd for kommende generationer.”

”Og så tager regeringen fat på udfordringen med for få kvindelige iværksættere – det har vi selv peget på, at vi skal have set på og gjort noget ved. Det kræver en indsats på flere fronter, og vi er fra den finansielle sektors side klar til at bidrage. Derfor har vi også foreslået en ekspertgruppe, der ser på barriererne i den sammenhæng,” fortsætter Ulrik Nødgaard.

Den finansielle sektor støtter vækstvirksomheder og iværksættere over alt i Danmark. Flere banker har specialiserede afdelinger, der tilbyder rådgivning og hjælp til at trække på hele økosystemet for iværksætteri. Men nye virksomheder kræver risikovillig kapital og en god forretningsplan. Når den del er på plads, kan bankerne træde til med lån og kreditter, betalingsløsninger og håndtering af udenlandsk valuta.

”En helt afgørende forudsætning for at kunne understøtte en robust og innovativ iværksætterkultur er adgangen til tilstrækkelig kapital - og ikke mindst risikovillig kapital. Her er vi glade for, at regeringen giver EIFO bedre rammer for at støtte grønt iværksætteri og for at give de store institutionelle investorer bedre muligheder for at kanalisere investeringer til de danske iværksættere. EIFO er en vigtig samarbejdspartner for bankerne, når der skal findes finansieringsløsninger for de nye vækstvirksomheder,” siger Ulrik Nødgaard.

Læs hele nyheden her

Finans Danmark

Finans Danmark er interesse- og arbejdsgiverorganisation for penge- og realkreditinstitutter, kapitalforvaltere, børsmæglere, investeringsfonde, samt datacentraler, it- og fintechvirksomheder i den finansielle sektor.

www.finansdanmark.dk

Følg pressemeddelelser fra Finans Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Finans Danmark

Danskere opretter aktiesparekonti i rekordantal efter forhøjelse af indskudsloft19.7.2024 07:23:11 CEST | Pressemeddelelse

I løbet af 1. halvår af 2024 steg antallet af danskere med en aktiesparekonto med 71.000. Det er den største stigning på seks måneder siden ordningens etablering i 2019. Stigningen kommer i kølvandet på, at aktiesparekontoens indskudsloft blev hævet med knap 30.000 kr. ved årsskiftet til 2024. De mange indehavere af en aktiesparekonto kan se frem til, at indskudsloftet hæves igen i 2025.

Nu går den svære boligjagt i gang for de kommende studerende17.7.2024 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Når de kommende studerende i næste uge får at vide, om de er optaget på deres drømmestudie, bliver det for mange også startskuddet til jagten efter et nyt hjem. Og det kan være svært. Lejeboligmarkedet er præget af lange ventelister og høje lejepriser. Og selvom der er kommet flere mindre ejerlejligheder til salg i studiebyerne end sidste sommer, kan det være svært at få råd til at købe. Det viser en ny analyse fra Finans Danmark.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye