Kron Kommunikation

Avatar-stjerner i kunstudstilling for havmiljøet i Vestsverige

Del

Boutiquehotellet Pater Noster har siden åbningen i 2020 været en destination, der skiller sig ud i Vestsveriges skærgård. Det eksklusive hotel ligger på en lille, vejrbidt fyrpasserø, længst ude i den vestsvenske skærgård. Denne sommer finder kunstudstillingen "MUSES OF AVATAR" sted på øen. Den anerkendte undervandsfotograf Christy Lee Rogers har på opfordring fra filminstruktøren James Cameron og Disney skabt kunstfotografier til ære for verdenshavene. Kunstværkerne portrætterer filmstjernerne fra Avatar-filmene Zoe Saldaña, Sigourney Weaver og Kate Winslet under vandet. Hele fortjenesten fra kunstsalget vil gå til The Nature Conservancy - en organisation, der arbejder for at bevare havene.

Udstillingen Muses of Avatar viser fotokunst af Christy Lee Rogers på øen Pater Noster i Vestsverige.
Udstillingen Muses of Avatar viser fotokunst af Christy Lee Rogers på øen Pater Noster i Vestsverige. Foto: Per Olsson

Boutiquehotellet Pater Noster tiltrækker Hollywood-stjerner, internationale besøgende og globale virksomheder til møder. Hotellet arbejder med ambitionen om at værne om verdenshavene, og derfor præsenterer Pater Noster, i samarbejde med Disney og James Cameron, kunstudstillingen "Muses of Avatar". Denne sommer vises også udstillingen ”Art & Science of Water”, hvor verdenskendte kunstnere kombinerer videnskab med fotografi. Udstillingen er et samarbejde med den amerikanske naturbeskyttelsesorganisation, The Nature Conservancy.

"Vi ser Pater Noster som en hyldest til havet, og vi har en større vision om at bevare vores have. Udstillingen er også en hyldest til verdenshavene, hvilket gør det særligt værdifuldt for os at være vært for udstillingen," siger Mirja Lilja Hagsjö, administrerende direktør for Pater Noster.

Avatar-stjerner er modeller for undervandskunst

Zoe Saldaña, Sigourney Weaver og Kate Winslet, stjernerne fra "Avatar: The Way of Water", har ageret modeller i Christy Lee Rogers' fotoserie for at støtte The Nature Conservancy. James Cameron, filmens producent, instruktør og manuskriptforfatter, har længe støttet initiativer til havbeskyttelse. Christy Lee Rogers skabte kunstværkerne i sin unikke stil, som bryder med konventionelle normer. Lyset bryder gennem vandet på forskellige måder og rammer skuespillerne, så billederne ligner et maleri.

Kunsten sælges eksklusivt gennem A Gallery Artists Ltd i London. Alle kunstværker i årets udstilling er trykt på store aluminiumplader og placeret udendørs på klipperne samt på og i de forskellige bygninger på øen. Kunsten kan ses fra 8. juni til 1. september 2024.

Art & Science of Water med verdenskendte kunstnere

Udstillingen på Pater Noster er en del af Tjörn - Island of Art. Udstillingen viser værker af flere kendte fotografer:

Christy Lee Rogers er billedkunstner fra Kailua, Hawaii. Hendes fokus på vand som et medie, der bryder konventionerne inden for moderne fotografi, har ført til, at hendes arbejde er blevet sammenlignet med barokmalere som Caravaggio. Modellerne er fotograferet under vandet, hvor Rogers bruger levende farver og teknik til at skabe effekter gennem lysets brydning. 

Lara Zankoul er en libanesisk modefotograf, hvis socialt engagerede arbejde, skabt i store akvarier i hendes studie, fremkalder stærke følelser og debat.

Ulrika og Lukasz er en prisbelønnet duo, hvis serie ”Stories Trapped in Ice” dokumenterer videnskabelig forskning med iskerner fra Niels Bohr instituttet.

Tjörn - Island of Art består også af kunstudstillinger på Nordiska Akvarellmuseet, hvor den belgiske kunstner Hans Op de Beeck udstiller sine monumentale, fordybende og sanselige installationer og Skultpur i Pilane, naturens eget kunstcenter, et otte hektar stort kulturlandskab, hvor man kan bevæge sig frit under åben himmel. 

null
Pater Noster ligger helt ude i den yderste skærgård i Vestsverige. Foto: Henrik Trygg

Om Pater Noster

Pater Noster er et boutiquehotel beliggende på en lille fyrpasserø uden for Marstrand i Bohuslän i Vestverige, med ambitionen om at værne om havene. Fyrtårnet har guidet rejsende på havet siden 1868. Med ni unikt indrettede værelser og madoplevelser fra havet, som tang og hummer, tilbyder Pater Noster en oplevelse ud over det sædvanlige. Hotellet har fået stor international opmærksomhed og har modtaget flere priser siden åbningen i 2020, herunder titlen verdens bedste hotelkoncept. Man kan opleve Pater Noster både som overnattende gæst, men også som en dagstur, hvor turen går over havet med RIB-båd. 

Se mere: paternoster.se 

Om Turistrådet Västsverige

Turistrådet Västsverige (TRV) er turistorganisationen for regionen Västsverige. TRV arbejder med bæredygtig udvikling og markedsføring af turismebranchen i Västsveriges tre amter; Bohuslän, Dalsland, Västergötland. Bohuslän, nord for Gøteborg, byder blandt andet på skærgård med tusindvis af øer, friske skaldyr som østers, jomfruhummer og rejer, aktive naturoplevelser som kajak, sejlads, vandring og mountainbiking samt kulturliv. Dalsland, som grænser op til Norge,forbinder man særligt med Dalslands Kanal, der er perfekt til kanoture. Derudover byder Dalsland på mangfoldige naturoplevelser med vandring, fantastiske muligheder for cykling og unikke overnatningsmuligheder. Västergötland, der ligger mellem Sveriges store søer Vänern og Vättern, byder ligeledes på aktiviteter i naturen så som cykling, vandring og skiløb om vinteren og ikke mindst en rig historie og kultur.

Læs mere om området her: www.vestsverige.dk

Kontakter

Billeder

Udstillingen Muses of Avatar viser fotokunst af Christy Lee Rogers på øen Pater Noster i Vestsverige.
Udstillingen Muses of Avatar viser fotokunst af Christy Lee Rogers på øen Pater Noster i Vestsverige.
Download
Pater Noster ligger helt ude i den yderste skærgård i Vestsverige.
Pater Noster ligger helt ude i den yderste skærgård i Vestsverige.
Download
Mirja Lilja Hagsjo - Pater Noster
Mirja Lilja Hagsjo - Pater Noster
Download
Lara Zankoul painting PaterNoster - Foto: Erik Nissen Johansen
Lara Zankoul painting PaterNoster - Foto: Erik Nissen Johansen
Download
PaterNoster Room With Ocean View - Foto: Erik Nissen Johansen
PaterNoster Room With Ocean View - Foto: Erik Nissen Johansen
Download
PaterNoster island at sunset - Foto: Erik Nissen Johansen
PaterNoster island at sunset - Foto: Erik Nissen Johansen
Download
Christy Lee Rogers picture PaterNoster - Foto: Erik Nissen Johansen
Christy Lee Rogers picture PaterNoster - Foto: Erik Nissen Johansen
Download
PaterNoster Drone - Foto: Erik Nissen Johansen
PaterNoster Drone - Foto: Erik Nissen Johansen
Download
Ulrika Lukasz Stories Trapped in Ice SIGN
Ulrika Lukasz Stories Trapped in Ice SIGN
Download
Ulrika Lukasz Stories Trapped in Ice
Ulrika Lukasz Stories Trapped in Ice
Download
Lara Zankoul PaterNoster in nature settings- Foto: Per Olsson
Lara Zankoul PaterNoster in nature settings- Foto: Per Olsson
Download
Lara Zankoul PaterNoster with ocean view - Foto: Per Olsson
Lara Zankoul PaterNoster with ocean view - Foto: Per Olsson
Download
Lara Zankoul PaterNoster - Foto: Per Olsson
Lara Zankoul PaterNoster - Foto: Per Olsson
Download

Velkommen til Kron Kommunikation!

Kron Kommunikation er et PR- og kommunikationsbureau med base i København. Bureauet er specialiseret i PR og kommunikation for kunder i turist- og rejsebranchen - særligt med fokus på de skandinaviske turistdestinationer.

Følg pressemeddelelser fra Kron Kommunikation

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Kron Kommunikation

Feskekörka – en nyrenoveret madklassiker genåbner i Gøteborg15.5.2024 10:43:07 CEST | Pressemeddelelse

Göteborgs fiske- og skaldyrstempel, Feskekörka, genåbner 16. maj efter næsten fire års gennemgribende renovering til over 75 millioner kroner. De besøgende i fiskehallen bliver mødt af en helt ny, lysere, luftigere og mere moderne oplevelse, hvor fire nye restauranter og barer byder gæsterne velkommen. Blandt nyhederne er en udendørsservering ved kanalen med 200 siddepladser, der bliver én af Gøteborgs største udendørs terrasser.

Ny kæmpe spa, nye cykelruter og bedre vandring i Billingen i Vestsverige30.4.2024 10:31:12 CEST | Pressemeddelelse

I maj 2024 slår hotellet Billingehus dørene op til deres helt nye 2000 kvadratmeter store Earth Spa med varme kilder, saunaer, yoga og træningslokaler. Billingehus ligger midt i friluftsområdet Billingen i byen Skövde. Her er der også blevet bygget over en længere periode, og nu åbner en ny MTB-arena og flere nye cykelspor i maj. For at fuldende aktivitetsmulighederne, udvikles og kvalitetssikres områdets vandrestier - et arbejde, der afsluttes til efteråret.

Dalsland vil være Sveriges bedste graveldestination16.4.2024 09:00:00 CEST | Pressemeddelelse

I det smukke landskab i Dalsland i Vestsverige findes kilometervis af snoede grusveje, der gør området optimalt til gravelcykling. Dalsland er en hidtil ret ukendt og uudnyttet graveldestination i Vestsverige, men nu satser både lokale virksomheder og det regionale turistråd på at udvikle områdets store potentiale. Det naturskønne landskab byder på smukke skove, tusindvis af søer, kulturlandskaber og charmerende landsbyer. Alt i alt er området i Vestsverige ikke bare idyllisk, det er også en oplagt mulighed for gravelcykling, blot fire timer fra København.

Nye overnatningsmuligheder i Vestsverige er en oplevelse i sig selv19.3.2024 15:29:47 CET | Pressemeddelelse

Området Vestsverige må være Sverigesmester i anderledes overnatningssteder i naturen, og der kommer nye muligheder til igen i år. Stederne byder på alt fra trætopshuse, en hytte, der hænger på en klippe, til historiske bygninger, der er forvandlet til et hotel i smukke omgivelser. I Vestsverige kan man opleve de naturskønne omgivelser og den kulturelle rigdom, kombineret med komfortable og enestående overnatninger.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye