HK Danmark

Vigtigt med styrkelse af iværksætteri på tværs af fag og køn

Del

HK ser positivt på regeringens iværksætterudspils fokus på unge, køn og uddannelse. “Vi skal vise de unge, at der er andre veje til at blive selvstændig end via en selfiestang eller på egen cykel - og risiko - som Wolt-bud," siger forbundsformand Anja C. Jensen.

Forbundsformand for HK, Anja C. Jensen:

- Det er så vigtigt, at vi får flere iværksættere med – på tværs af køn, alder og fag. Danmark er en handelsnation – vi skal understøtte udviklingen af gode, solide danske virksomheder stiftet af Mette, Søren og Mohammed med ordnede løn - og arbejdsvilkår. De unge skal opleve at have en sikker hånd i ryggen og have en grundforståelse af, hvordan de selv kommer rigtigt i gang. Den motor vil vi gerne være med at elektrificere, siger Anja C. Jensen og tilføjer: 

- Vi skal åbne de unges øjne for hele potentialet og vise, at den eneste vej til egen biks og virksomhed ikke nødvendigvis er med en selfiestang for at promovere andres parfumer eller på egen cykel - og risiko - som falsk “selvstændigt” Wolt-bud. 

Forbundsformanden, der er bestyrelsesmedlem i Fonden for Entreprenørskab kvitterer også for, at regeringen anerkender potentialet i fondens arbejde i forhold til undervisning i folkeskole, på erhvervsskoler og professionshøjskoler – ikke mindst i forhold til at få flere kvindelige iværksættere.  

- Vi skal meget tidligere have sporet piger og unge kvinder ind på iværksætteri. Og så skal vi sørge for, at de ikke møder unødige barriere. Det er dokumenteret, at kvindelige iværksættere har sværere ved at opnå funding. Det giver slet ikke mening, at vi på den måde stækker muligheden for innovation og nye virksomheder blot fordi, det er en kvindelig stifter fremfor en mandlig. Det skal sættes ind flere steder, men sikring af adgangen til risikovillig kapital er et godt sted at starte.  

Ifølge tal fra Dansk Erhvervs går kun 0,1 pct. af investeringer i Danmark til startups med kun kvindelige stiftere. 

Anja C. Jensen er glad for at se et klart fokus på mere undervisning iværksætteri i folkeskolen og på erhvervsskoler og professionshøjskoler. Hun minder om, at også erhvervsakademierne og professionshøjskolerne med fordel kan tænkes sammen med universiteterne i forhold til initiativerne i det vidensbaserede iværksætteri: 

- Erhvervsakademierne har allerede tætte samarbejder med erhvervslivet og fokus på iværksætteri og innovation. Det vil kun styrke vores vidensbaserede iværksætteri at tænke hele vejen rundt og kæde gode initiativer på universiteterne sammen med erhvervsuddannelserne, så vi får alle fagligheder i spil, siger Anja C. Jensen. 

HK ser også positivt på forbedring af dagpengeretten, som man gerne ser, kommer til at gælde alle. I forhold til udspillets bebudede skattelettelser, er forbundsformanden dog mere forbeholden i forhold til fx lempelserne på aktieindkomst og forskerskatteordningen. 

- Når det handler om skat, er vi meget opmærksomme på, om man sniger noget med i udspillet, der ikke nødvendigvis hører til i kontekst af iværksætteri. Det vil vi give et kritisk blik, siger forbundsformand for HK Anja C. Jensen. 

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra HK Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra HK Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye