Fokus på lægedækning er vigtigste anbefaling
Kommentarer til Sundhedsstrukturens rapport fra regionsrådsformand Lars Gaardhøj (S)
- Jeg er meget enig og glad for, at både sundhedsminister Sophie Løhde og formanden for Sundhedsstrukturkommissionen Jesper Fisker konstaterede, at vi har et rigtig godt sundhedsvæsen. Først og fremmest handler det om at skaffe borgerne de bedste sundhedstilbud – derfor er det afgørende, at vi tænker os godt om og ikke kommer til at ødelægge det, som allerede fungerer supergodt.
- Der er mange gode og kloge folk i kommissionen, der grundigt har set på vores samlede sundhedsvæsen. Det bliver spændende at grave os ned i de 600 siders rapport.
- Umiddelbart vil jeg gerne kvittere for, at Sundhedsstrukturkommissionen i høj grad har taget ideen om at samle ansvaret for sundhed til sig. For mig giver det rigtig god mening at samle ansvaret for danskernes sundhed ét sted og få det nære sundhedsvæsen op i et helt andet gear.
- Jeg lægger også særligt mærke til, at kommissionen kommer med meget klare anbefalinger i forhold til praktiserende læger og speciallæger. Vi har et fælles ansvar for at fordele lægerne bedre geografisk, så alle borgere har lige adgang til sundhed – uanset hvilken organisering, Christiansborg-politikerne ender med at vælge.
- Jeg er enig i, at vi skal forandre for at forbedre, men vi skal gøre det klogt. De mere vidtgående modeller, som netop er blevet præsenteret, indebærer en stor risiko for, at vi kommer til at bruge gigantiske ressourcer på bl.a. mursten og IT. Jeg vil hellere bruge kræfterne på patienterne og borgerne.
- Kommissionen peger også på, at der kunne være færre folkevalgte i de styrende organer. For mig er det vigtigt, at vi har direkte folkevalgte politikere til at styre vores sundhedsvæsen. Sundhed er det vigtigste velfærdsområde for danskerne, men måske giver det mening, at der skal sidde færre politikere end de 41 medlemmer af de nuværende regionsråd.
- Til gengæld giver det for mig ikke mening, at kommissionens sundhedseksperter ikke har indtænkt miljø, klima og transport og uddannelse. Her er masser af opgaver, som i dag løses i regionerne – og endnu flere, som med fordel i fremtiden kunne løses i regionerne. Det er opgaver som går på tværs af kommunerne, og hvor staten for langt væk. Det giver ingen mening, at man stabler nye, dyre institutioner på benene.
Kontakter
Region Hovedstadens presseRegion Hovedstaden
Tlf:70209588presse@regionh.dkFølg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden
Vi spørger borgerne: Hvordan har du det?4.2.2025 07:55:00 CET | Pressemeddelelse
I dag spørger landets kommuner og regioner ca 300.000 tilfældigt udvalgte borgere i en landsdækkende undersøgelse af trivsel, sundhed og sygdom. Svarene skal forbedre forebyggelse og behandling i kommuner og regioner.
Region Hovedstaden gør klar til at sammenlægge somatik og psykiatri30.1.2025 07:00:00 CET | Pressemeddelelse
Region Hovedstaden er i fuld gang med at forberede en organisatorisk sammenlægning af psykiatrien og somatikken. Ambitionen er klar: Patienter med både psykiske og fysiske lidelser skal opleve bedre sammenhæng, kvalitet og nærhed i behandlingen.
Forskning fra Steno Diabetes Center Copenhagen: Fodscreeninger er ofte unødvendige22.1.2025 11:00:00 CET | Pressemeddelelse
Personer med diabetes kan i mange tilfælde undvære den årlige fodscreening. Forskere fra Steno Diabetes Center Copenhagen har undersøgt risikoen for fodsår og konkluderer, at omkring 40 procent kan slippe for årligt at få tjekket deres fødder.
På under ét sekund sender nyt system den nærmeste ambulance afsted4.1.2025 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
Mange af de mest akutte ambulancer i Region Hovedstaden bliver nu sendt afsted via et automatisk system hos Akutberedskabets vagtcentral 1-1-2. Det nye system betyder, at ambulancerne ofte kommer endnu hurtigere frem til patienten.
Nogenlunde samme antal akutte udrykninger nytårsnat som sidste år1.1.2025 08:36:13 CET | Pressemeddelelse
Det danske akutberedskab har haft 955 udrykninger med ambulancer nytårsnat. Dertil har der været 148 udrykninger med akutlægebiler og 35 udrykninger med akutbiler. Akutlægehelikopteren har fløjet 6 gange. Overordnet set har det været et travlt nytår med nogenlunde de samme antal skader og udrykninger som sidste år.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum