Tønder Kommune

Årets modtagere af Tønder Kommunes Bygningspræmiering

Del

Tønder Kommune har uddelt årets bygningspræmieringer, der hvert år anerkender og fejrer bygningsrenovering og nybyggeri. De udvalgte projekter er blevet nøje vurderet af en kompetent dommerkomité og repræsenterer eksempler på enestående arkitektonisk kvalitet og respekt for lokal kulturarv.

Bygningspræmieringen uddeles én gang om året og omfatter tre forskellige kategorier:

  1. Kulturarv: Præmiering af renovering af bygninger, herunder bygninger som ved deres beliggenhed er med til at understøtte bygningskulturen eller landskabet.
  2. Byggeri: Præmiering af nybyggeri og renovering/energirenovering, herunder boliger.
  3. Erhvervsbyggeri: Præmiering af nybyggeri og renovering, herunder landbrugsbygninger.

I år var det følgende bygninger, der blev præmieret:

Kategori 1 – Kulturarv:

 Ved Åen 17, Tønder

Den prisbelønnede ejendom er en fredet ældre firelænget værftsgård af den egnstypiske type, der smukt fremviser den historiske bygningsarv i Tøndermarsken. Efter omfattende restaurering fremstår gården med et harmonisk og roligt udtryk, der fremhæver dens arkitektoniske værdi og betydning for lokalområdet. 
Prisen blev modtaget af administrerende direktør i Realdania, Peter Cederfeld, og projektchef Frants Frandsen fra Arkitekt-Projekter i Realdania.

Kategori 2 – Byggeri:

Ballumvej 1, Højer

Dette års vinder i kategorien Byggeri er ejendommen beliggende ved et centralt kryds i Højer. Gennem en omfattende renovering af facader, vinduer, døre og indgangsparti har bygningen fået nyt liv og står nu som et smukt eksempel på bygningsstil fra 1910 med tidstypiske facadedekorationer.
Prisen blev modtaget af husets ejere, Frank Sørensen og Tina Wolff Sørensen.

Kategori 3 – Erhvervsbyggeri:

Industrivej 29, Løgumkloster

Erhvervsejendommen på Industrivej 29 i Løgumkloster har vundet prisen i kategorien Erhvervsbyggeri. Med nye facader og ombygning af hovedbygningen præsenterer ejendommen sig med et markant og visuelt sammenhængende udtryk, der giver nyt liv til ældre erhvervsbyggeri og skaber et attraktivt miljø for virksomheder.
Prisen blev modtaget af Claus Andersen og Kevin Tygesen fra TA-Elteknik Aps.

Tønder Kommune ønsker tillykke til alle årets vindere og takker for de værdifulde bidrag til at bevare og udvikle den bygningskulturelle arv i kommunen.

FAKTA:

Bygningspræmieringen uddeles én gang om året og omfatter tre forskellige kategorier.

I hver af de tre kategorier består præmieringen af et kontant beløb på 5.000 kr. samt en plakette, der kan opsættes på den præmierede bygning som et synligt bevis på den anerkendte indsats.

Dommerkomitéen, der står for udvælgelsen af de præmierede projekter, består af medlemmer fra Teknik- og Miljøudvalget, direktøren for Teknik & Miljø, fagchef for Plan & Udvikling, en repræsentant for Akademisk Arkitektforening og en repræsentant for Landsforeningen for Bygnings- og Landskabskultur. Det sikrer, at beslutningerne træffes på baggrund af både faglig ekspertise og en dyb forståelse for lokalområdets bygningskultur og landskab.

Billeder

Følg pressemeddelelser fra Tønder Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Tønder Kommune

Fokus på uddannelsesinitiativer: Borgmestre fra Sønderjylland til møde med undervisningsministeren28.6.2024 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Onsdag havde borgmester Jørgen Popp Petersen fra Tønder og borgmesterkollega Mads Skau fra Haderslev møde og foretræde hos Børne- og Undervisningsminister Mattias Tesfaye. De to borgmestre repræsenterede et samlet sønderjysk hold bestående af de fire sønderjyske kommuner: Aabenraa, Sønderborg, Haderslev og Tønder. Formålet var at diskutere vigtige uddannelsesemner i Sønderjylland. Borgmestrene fremhævede behovet for øget økonomisk støtte til ungdomsuddannelserne og argumenterede for, at kvalitetsuddannelser uden for de større byer kræver et højere grundtilskud for at sikre langsigtet planlægning og uafhængighed af midlertidige puljer. De fik også lejlighed til at fremhæve vigtigheden af at have uddannelsesinstitutioner i Sønderjylland: ”Jeg ved, at disse institutioner spiller en afgørende rolle i hele vores område, ikke blot i at uddanne fremtidige generationer, men også i at bidrage til vækst og udvikling i vores lokalområde,” siger Jørgen Popp Petersen. Borgmestrene præsenterede også

Tønder Kommune reagerer på Ankestyrelsens vurdering og tilpasser politiske retningslinjer for vedvarende energiprojekter27.6.2024 18:15:34 CEST | Pressemeddelelse

Torsdag godkendte kommunalbestyrelsen en tilbagemelding til Ankestyrelsens vurdering vedrørende udrulningen af lokale vedvarende energiprojekter – VE-projekter. Tønder Kommune bekræfter modtagelsen af vurderingen og påpeger, at fortolkningen af kommunens tilgang til projekternes økonomiske bidrag til lokalsamfundene er blevet misforstået.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye