Danmarks IdrætsforbundDanmarks Idrætsforbund

Skole OL-finalen er skudt i gang

Del

Kampråb, indmarch, olympisk ild og tusindvis af glade skoleelever fra hele Danmark indtog Billund Idrætscenter tidligere i dag.

Det var 4. klasserne, der skød Skole OL-finalen i gang. Hen over fire dage deltager over 7.400 børn fra hele landet.
Det var 4. klasserne, der skød Skole OL-finalen i gang. Hen over fire dage deltager over 7.400 børn fra hele landet. DIF Skole OL

Indmarch, olympisk ild, fest og farver. Der manglede intet, da Skole OL-finalen blev skudt i gang af 4. klasserne til et brag af en åbningsceremoni. På trods af en overskyet dag var humøret højt blandt børnene.

I de kommende dage skal over 7.400 skoleelever fra hele Danmark dyste i atletik, bowling, bueskydning, brydning, cricket, combat archery, dans, orienteringsløb og roning.

Skole OL-finalen har fokus på fællesskab, trivsel, bevægelsesglæde og leg, alt sammen med det mål at skabe smil hos børnene og fremme deres glæde ved sport og bevægelse. Skole OL-finalen byder på flere elementer fra det rigtige OL, inklusive den traditionelle fakkeltænding og indmarch, hvilket giver børnene en autentisk oplevelse af den olympiske ånd.

”Skole OL-finalen er et af årets højdepunkter - kulminationen på Skole OL-året. Det er fantastisk at se så mange glade børn samlet fra hele landet. Vejret er ikke helt med os i år, men det slår ikke børnene ud. Deres kampråb, hep, high fives og fællesskab begejstrer og varmer mig,” siger Janni Thrane, projektleder i DIF Skole OL.

Skole OL-finalen skaber fællesskab

Idrætten spiller en central rolle i at skabe og styrke fællesskabet blandt børnene til Skole OL-finalen. Når børnene deltager i de mange sportsgrene, lærer de ikke kun om teknik og konkurrence, men også om samarbejde, respekt og støtte til hinanden. Idræt giver børnene mulighed for at arbejde sammen som hold, støtte hinanden i både sejre og nederlag, og fejre deres fælles præstationer.

"Det er mega fedt, når folk bliver heppet på. Man får bedre kammeratskab af at være med og så er det sjovt at være afsted med klassen," siger Nikoline fra Lynghedeskolen 4.A i Grindsted.

Det sociale fællesskab betyder meget for børnene, der er med til finalen, og så glemmer man lidt at kigge på sin telefon.   

"Man er mere social sammen med sine venner, fordi man ikke sidder med sin telefon hele tiden. Det synes jeg er dejligt," siger Magnus fra Ellekildeskolen 4.B, der håber, at de kvalificerer sig til finalen igen til næste år.   

Fakta om Skole OL-finalen

  • Skole OL-finalen er for 4.-8. klasse
  • 8 sportsgrene: Atletik, bowling, bueskydning, brydning, cricket, combat archery, dans, orienteringsløb og roning.
  • 7.432 elever
  • 346 klasser
  • 193 skoler fra 59 kommuner
  • Over 450 frivillige
  • Det er DIF (Danmarks Idrætsforbund), der står bag DIF Skole OL, som støttes af Nordea-fonden, TrygFonden, Billund Kommune og Ole Kirk’s Fond. Salling Group (repræsenteret ved Bilka) bidrager med et sponsorat til Skole OL, og Danish Crown sponserer aftensmad til de overnattende børn til finalen. Herudover samarbejder Skole OL med flere specialforbund og kommuner.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

DIF Skole OL er hele Danmarks officielle olympiske lege for skoleelever fra 0.-8. klasse og en appetitvækker på dansk idrætsforeningsliv. DIF Skole OL har siden 2009 haft fokus på at sætte børn i bevægelse ved at skabe aktiviteter, der kan integreres i idrætsundervisningen på alle klassetrin. 

Gennem DIF Skole OL møder børnene en bred vifte af forskellige sportsgrene i dansk idrætsforeningsliv. DIF Skole OL faciliterer i samarbejde med foreningslivet udviklingen af de deltagende sportsgrene, så børnene møder sporten i øjenhøjde og oplever idræt som sjovt og udviklende i fællesskab med andre gennem klassekonkurrencer.

Alle sportsgrenene formidles med udgangspunkt i de tre børneolympiske værdier: Fællesskab, Færdighed og Fairplay.

Det er DIF (Danmarks Idrætsforbund), der står bag DIF Skole OL, som støttes af Nordea-fonden, TrygFonden, Billund Kommune og Ole Kirk’s Fond. Salling Group (repræsenteret ved Bilka) bidrager med et sponsorat til Skole OL, og Danish Crown sponserer aftensmad til de overnattende børn til finalen. Herudover samarbejder Skole OL med flere specialforbund og kommuner.

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund

Nyt foreningssamarbejde i Brønderslev: Lokale foreninger skal bidrage til at løfte børne- og ungeidrætten i Danmark13.6.2024 06:30:00 CEST | Pressemeddelelse

DIF fortsætter med at finde spydspidsforeninger, der skal tegne ’Fremtidens Idræt for Børn og Unge’ i det historiske partnerskab med A.P. Møller Fonden. Foreningerne er sat sammen til lokale klynger, og i Brønderslev skal Klokkerholm Idrætsforening, Øster Brønderslev Idrætsforening og Brønderslev Skytteforening samarbejde om at udvikle deres børne- og ungemiljøer.

Nyt foreningssamarbejde i Aalborg: Lokale foreninger skal bidrage til at løfte børne- og ungeidrætten i Danmark13.6.2024 06:30:00 CEST | Pressemeddelelse

DIF fortsætter med at finde spydspidsforeninger, der skal tegne ’Fremtidens Idræt for Børn og Unge’ i det historiske partnerskab med A.P. Møller Fonden. Foreningerne er sat sammen til lokale klynger, og i Aalborg skal Aalborg Svømmeklub, Aalborg Idrætsgymnastik og Bowlingklubben Stenhuset samarbejde om at udvikle deres børne- og ungemiljøer.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye