Finans Danmark

Anbefalinger fra Biodiversitetspartnerskabet skal styrke virksomheders arbejde med biodiversitet

Del

Finans Danmark overrækker sammen med 21 andre interesseorganisationer, miljøorganisationer, virksomheder og myndigheder i dag en række anbefalinger til miljøminister Magnus Heunicke om, hvordan biodiversiteten kan styrkes.

Naturens velbefindende har stor betydning for mange virksomheders værdi og potentiale for vækst – og dermed også for mange investorer og långivere. Derfor spiller finanssektoren en afgørende rolle i at understøtte indsatsen for at styrke biodiversiteten og beskytte naturen. De nye anbefalinger fra Biodiversitetspartnerskabet – nedsat af regeringen – er en vigtig fælles ramme for, hvordan virksomheder, organisationer og myndigheder i Danmark kan arbejde på at minimere aftryk på naturen og intensivere dens genoprettelse. 

”Biodiversitetspartnerskabets anbefalinger er et vigtigt skridt, der viser vejen for, hvordan vi fra alle sider af erhvervslivet og samfundet kan arbejde sammen om at fremtidssikre biodiversiteten. Vi har været glade for at kunne bidrage til det vigtige arbejde, og har særligt haft fokus på, at der kan opnås enighed om målemetoder og ensartede data, da det er helt afgørende for, at banker og investorer kan lede kapital i en retning, der ikke ødelægger naturen, men som udvikler og skaber mere biodiversitet på verdensplan,” siger Ulrik Nødgaard, administrerende direktør i Finans Danmark.   

Biodiversitetspartnerskabets anbefalinger fremhæver bl.a. behovet for, at både virksomheder, banker og pensionskasser kortlægger deres aftryk på naturen. Samtidig understreges også vigtigheden af, at man bygger på de internationalt anerkendte biodiversitetsredskaber, der allerede eksisterer i dag, herunder anbefalingerne fra Taskforce on Naturerelated Financial Disclosures (TNFD).    

”Finans Danmark har drevet en nordisk konsultationsgruppe i samarbejdet med Global Compact om TNFD i mere end et år, og erfaringerne herfra bekræfter behovet for, at vi samarbejder på tværs af sektorer og landegrænser. For integration af biodiversitetshensyn i forretningsbeslutninger er komplekst og kræver, at finanssektor og virksomheder har et fælles udgangspunkt for, hvordan vi måler og rapporterer om biodiversitet. Den allerede etablerede dialog harmonerer godt med de nye anbefalinger og danner et godt fundament for vores videre indsats,” siger Ulrik Nødgaard. 

Finans Danmark vil nu drøfte anbefalingerne med sine medlemmer, samt fortsætte sin indsats for at sikre fælles målemetoder for aftrykket på biodiversitet og ensartet data fra virksomhederne.  

”Anbefalingerne er et godt udgangspunkt for vores videre dialog med vores medlemmer – banker, realkreditinstitutter og kapitalforvaltere – om, hvordan vi bedst understøtter deres arbejde med biodiversitet. Samtidig har vi allerede nu sat et arbejde i gang, hvor vi vil kortlægge dele af finanssektorens aftryk på biodiversitet. Vi arbejder derudover aktivt på at sikre bedre data - bl.a. ved at støtte forskningsprojekter, som har til formål at sikre solide biodiversitetsdata om virksomheder, som vi i finanssektoren kan bruge i vores forretningsbeslutninger. Så vi er rigtigt godt i gang – og vi håber, at andre vil følge med,” siger Ulrik Nødgaard.  

Læs hele nyheden 

Kontakter

Yderligere oplysninger: Senior presserådgiver i Finans Danmark Kristine Racina, kra@fida.dk,
mob. 30 16 10 21

Finans Danmark

Finans Danmark er interesse- og arbejdsgiverorganisation for penge- og realkreditinstitutter, kapitalforvaltere, børsmæglere, investeringsfonde, samt datacentraler, it- og fintechvirksomheder i den finansielle sektor.

www.finansdanmark.dk

Følg pressemeddelelser fra Finans Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Finans Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye