Finans Danmark

Markant flere sommerhus til salg

Del

Ved indgangen til årets første sommermåned er der både gode og dårlige nyheder til dem, der vil købe et sommerhus i Danmark. Der er nemlig en del flere sommerhuse til salg, end der var for et år siden – til gengæld er de blevet dyrere de fleste steder i landet. Det viser de nyeste tal fra Finans Danmark.

 
Ved begyndelsen af juni var der 6.106 sommerhuse til salg på landsplan, og det er 34 pct. flere end for et år siden. Samtidig er prisen pr. kvadratmeter 4 pct. højere end i starten af juni 2023. Derfor koster et gennemsnitligt sommerhus på 85 kvadratmeter nu 2,4 millioner kroner. 

”Siden 2020 har der været relativ få sommerhuse til salg. Mange forventede, at antallet af sommerhuse skulle stige igen i takt med, at samfundet åbnede efter Covid-19, og danskerne kunne komme ud og rejse igen. Det er dog først siden årsskiftet, at vi ser en markant stigning i antallet af sommerhuse til salg,” siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark, og forsætter: 

”Det er meget almindeligt, at flere sætter deres sommerhuse til salg i løbet af årets første halvdel. Selvom vi har set en stigning i udbuddet af sommerhuse siden februar, ligger vi stadig et stykke under niveauet for tidligere år. Faktisk er der næsten 5.100 færre sommerhuse på markedet end for fem år siden, og det kan være med til at holde priserne oppe.” 

Store stigninger i udbuddet på Fyn og i Nordsjælland 

Særligt på Fyn og i Nordsjælland er der flere sommerhuse at vælge i mellem. Der er henholdsvis 63 pct. og 42 pct. flere til salg end året før. De fynske sommerhuskøbere kan dog forvente at skulle betale 7 pct. mere pr. kvm sammenlignet med sidste år, mens købere i Nordsjælland slipper med 2 pct. mindre pr. kvadratmeter for et sommerhus. 

”Nordsjælland er det dyreste sommerhusområde i landet. Det kan være dyrere at finansiere et køb med det nuværende renteniveau. Det, sammen med det øgede udbud, kan være en af grundene til, at vi har set de faldende udbudspriser,” siger Ane Arnth Jensen. 

Læs hele nyheden og hent statistik

Finans Danmark

Finans Danmark er interesse- og arbejdsgiverorganisation for penge- og realkreditinstitutter, kapitalforvaltere, børsmæglere, investeringsfonde, samt datacentraler, it- og fintechvirksomheder i den finansielle sektor.

www.finansdanmark.dk

Følg pressemeddelelser fra Finans Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Finans Danmark

Danskere opretter aktiesparekonti i rekordantal efter forhøjelse af indskudsloft19.7.2024 07:23:11 CEST | Pressemeddelelse

I løbet af 1. halvår af 2024 steg antallet af danskere med en aktiesparekonto med 71.000. Det er den største stigning på seks måneder siden ordningens etablering i 2019. Stigningen kommer i kølvandet på, at aktiesparekontoens indskudsloft blev hævet med knap 30.000 kr. ved årsskiftet til 2024. De mange indehavere af en aktiesparekonto kan se frem til, at indskudsloftet hæves igen i 2025.

Nu går den svære boligjagt i gang for de kommende studerende17.7.2024 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Når de kommende studerende i næste uge får at vide, om de er optaget på deres drømmestudie, bliver det for mange også startskuddet til jagten efter et nyt hjem. Og det kan være svært. Lejeboligmarkedet er præget af lange ventelister og høje lejepriser. Og selvom der er kommet flere mindre ejerlejligheder til salg i studiebyerne end sidste sommer, kan det være svært at få råd til at købe. Det viser en ny analyse fra Finans Danmark.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye