Vejdirektoratet

Beredskabet udfører øvelse i Limfjordstunnelen

Del

Tirsdag 11. juni fra kl. 23.30 og nogle timer frem vil en fremrykningsøvelse finde sted i Limfjordstunnelen i Aalborg.

Limfjordstunnelen bliver natten til onsdag spærret kortvarigt for trafik. Foto: Vejdirektoratet
Limfjordstunnelen bliver natten til onsdag spærret kortvarigt for trafik. Foto: Vejdirektoratet

Vejdirektoratet gør opmærksom på, at der tirsdag aften fra kl. 23.30 og nogle timer frem er planlagt en beredskabsøvelse i Limfjordstunnelen i Aalborg.

Der er tale om en fremrykningsøvelse, der skal træne politi, brandvæsen og ambulance i at rykke frem i forbindelse med en hændelse i tunnelen.

Fremrykningsøvelsen sker ved, at de fysiske bomme ind til Limfjordstunnelen går ned i begge kørselsretninger, så trafikanterne er nødt til at holde for fuldt stop.

Mens trafikanterne venter foran indgangen til Limfjordstunnelen, rykker beredskabet frem via forskellige ruter, der er planlagt på forhånd. Beredskabet er fremme efter maksimalt 10 minutter, hvorefter de forlader området og der bliver åbnet for trafikken igen.

Når køen er afviklet, gentages øvelsen. Dette sker fem gange – hver gang med nye redningsveje.

Hele forløbet bliver filmet af en drone, så der kan klippes en undervisningsvideo sammen til brug af den daglige træning i de forskellige beredskaber.

Vejdirektoratet beklager på forhånd de gener, som beredskabsøvelsen måtte medføre for trafikanterne.

På Vejdirektoratets trafikkort kan man altid holde sig opdateret om den aktuelle situation på statsvejene og få viden om restriktioner for trafikken, konkrete vejarbejder og øvrige trafikmeldinger.

Læs mere på Trafikinfo.dk

Nøgleord

Kontakter

Vejdirektoratets Trafikcenters pressetelefon

Tlf:20 61 26 64

Følg pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye