Esbjerg Kommune

Sommergågade får farverigt besøg

Del

Sommerstemningen skal i år sætte et markant præg på Kongensgade mellem Stormgade og Skolegade. Strækningen forvandles til sommergågade og skal bl.a. lægge fliser til en Mini Street Art Festival.

Under Esbjerg Festuge i 2023 indtog street art kunstnere Skolegade. I år vil nye kunstnere rykke ind i Kongensgade.
Under Esbjerg Festuge i 2023 indtog street art kunstnere Skolegade. I år vil nye kunstnere rykke ind i Kongensgade.

Som et forsøg omdannes Kongensgade mellem Stormgade og Skolegade til en sommergågade. Her skal det afprøves, hvad der sker, når der bliver mere plads til at skabe liv i gaden. Det betyder, at biltrafikken må vige i sommerperioden. Fra den 31. maj til den 8. september vil trafikanter blive mødt af skilte, som fortæller, at strækningen er lukket for trafik og parkering, men varekørsel vil stadig være muligt.

Med den midlertidige løsning bliver der mulighed for at skabe en anden form for liv i den del af Kongensgade. Sommergågaden åbner for aktiviteter, udeservering under lempede vilkår og øget ophold i gaden.

”Forsøget er en udløber af Områdefornyelsen Bymidte Vest, og sommergågaden tager over efter, at arkitektfirmaet Rumgehør sammen med Esbjerg Kommune har afprøvet trafikløsninger, involvering og indretning af gaden under betegnelsen ’Kongensgades nye klæder.’ Nu skal gaden så trække i sommertøjet”, siger Henning Ravn, formand for Plan & Byudviklingsudvalget.

Både forsøget med ’Kongensgade nye klæder’, og forsøget med sommergågaden skal munde ud i anbefalinger til, hvordan gaden kan udvikles med permanente løsninger.

Mini Street Art Festival

Den første store begivenhed i sommergågaden bliver en Mini Street Art Festival fra den 14.-23. juni. Under festivalen kan man opleve, hvordan internationalt anerkendte street art kunstnere skaber værker i gaden.

Esbjerg får besøg af Ratur fra Canada, Morik fra Armenien og Ruin fra Østrig, som frem til den 23. juni vil skabe imponerende kunstværker. Værkerne udstilles i gaden i de tre måneder, forsøget med sommergågaden varer.

Mini Street Art Festivalen bliver til i samarbejde med Galleri GRISK, som med stor succes afviklede Esbjergs første Mini Street Art Festival sidste år i forbindelse med Esbjerg Festuge.

”Mini Street Art Festivalen når lige at starte op under årets festuge. Sidste års arrangement ved Heerups Have trak rigtig mange besøgende, der fulgte tilblivelsen af de store malerier. I år er der så mulighed for at opleve nogle nye kunstneriske teknikker og tilgange, ligesom værkerne vil blive stående i Kongensgade efterfølgende. Vi håber at det også kan være med til at trække folk til området hen over sommeren”, siger Per Bank Lauridsen fra Galleri GRISK.

Mens Kongensgade bliver mere farverig, får to unge, lokale street art kunstnere mulighed for at lære af de besøgende professionelle kunstnere. Daniel Zukovíc Kostíc og Niklas Nielsen har søgt og er blevet udvalgt til at deltage i en masterclass, hvor de også selv får lov til at male og vise deres kunnen frem.

Kontakter

Formand for Plan & Byudvikling, Henning Ravn, henra@esbjerg.dk, tlf. 40 10 12 46

Direktør i Galleri GRISK, Per Bank Lauridsen, per@grisk.dk, tlf. 60 19 35 68

Om Esbjerg Kommune

Esbjerg er landets femtestørste by og Danmarks EnergiMetropol. Vi har sat ambitiøse klimamål og går forrest i den bæredygtige udvikling, hvor byen spiller en central rolle for hele Europas grønne kurs.

I Esbjerg Kommune er pionerånd og viljen til fremdrift en del af DNA'et, og der er ikke langt fra idé til handling. Vores nye mål for Esbjerg er at blive et fyrtårn inden for oplevelser og kultur. Her er allerede masser af spændende muligheder, og nu sætter vi turbo på, så endnu flere får øje på Esbjerg.

Danmarks ældste by, Ribe, ligger i Esbjerg Kommune, og her emmer det af kultur og charme, lige som stationsbyen Bramming er populær og driftig. Samtidig nyder Esbjerg Kommune godt af en perlerække af aktive landsbyer med stærke fællesskaber.

Følg pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye