Dagrofa ApS

70 år: Poul Larsen har taget turen fra nystartet mælkekusk til passioneret ostedirektør

Del

Den 14. juni 2024 fylder Poul Larsen 70 år. Han er medejer og direktør i HKI Ost, der er blandt landets førende specialister, når det gælder om at levere højkvalitetsoste til bl.a. Michelin-restauranter, ostehandlere og gourmetbagerier.

Fredag den 14. juni fylder Poul Larsen 70 år. Han er medejer og direktør i HKI Ost, der er blandt landets førende ostespecialister.

Virksomheden er særligt dedikeret til at finde mere nicheprægede og eksklusive produkter i udlandet og ikke mindst i Danmark, hvor HKI Ost har et tæt samarbejde med mange lokale mejerier. 

Fødevaregrossisten Dagrofa Foodservice ejer størstedelen af HKI Ost, mens den resterende del af selskabet som nævnt er ejet af Poul Larsen og af salgschef Stefan Nordahl-Pedersen.

Ost blev lidt efter lidt den vigtigste del af sortimentet

Poul Larsens vej ind i fødevarebranchen startede i 1978, hvor han blev ansat som kusk på de store mælkebiler hos mejeriet Enigheden. I 1984 opgav mejeriet ruterne, og Poul Larsen valgte at starte som selvstændig og overtage en af ruterne.

De første mange år blev firmaet bygget op med fokus på mælkeleverancer til kantiner, restauranter og institutioner, men det ændrede sig gradvist bl.a. efter, at Poul Larsen i 2003 solgte en del af virksomheden til det, som senere blev til Dagrofa Foodservice.

I dag er der ingen tvivl om, at det er osten, som er omdrejningspunktet for Poul Larsens arbejdsliv, og han er et kendt ansigt i den danske restaurationsbranche:

-I HKI Ost er vi meget bevidste om, at vi er nogle ostenørder, og det er netop med til at gøre os til en spændende samarbejdspartner. Den gastronomiske scene i Danmark har været inde i en rivende udvikling, og den rejse har vi som virksomhed været en del af. Det skyldes, at vi har været i stand til at gå den ekstra mil for at servicere et ellers ret krævende kundesegment, som stiller store krav til vores specialistviden, vores fleksibilitet og leveringssikkerhed. 

Poul Larsen blev i 2021 hædret med Årets Ærespris af Dansk Spiseguide med begrundelsen:

Nysgerrighed og symbiose med kvalitetsprioritering og lidenskabelig interesse for mangfoldighed udtrykker basis for udvikling af en enestående evne til at levere og servicere det gastronomiske univers på et usædvanligt højt niveau.

Særligt fødselsdagstilbud på en af Pouls lokale favoritoste

Noget af det som Poul Larsen særligt brænder for, er samarbejdet med de lokale producenter og mejerier:

-Når man er på besøg hos de mindre producenter, så kan man virkelig mærke deres passion og deres kendskab til deres produkter. Deres begejstring lyser ud af dem, og sådanne aktører vil vi rigtig gerne samarbejde med og hjælpe frem i verden.

I anledningen af Poul Larsen fødselsdag – og for at skabe mere synlighed omkring netop lokale producenter, så er der i hele uge 24 et særligt fødselsdagstilbud til kunder hos Dagrofa Foodservice/HKI Ost på gedeosten Tilia Mundo fra Tebstrup Mejeri.

Tilia Mundo-osten har en særlig plads i Poul Larsens hjerte, og det er en hvid, halvfast skæreost, som er produceret af uhomogeniseret, økologisk gedemælk. Smagen går fra frisk, lidt syrlig og mild ved en lagring på 1-6 mdr, til en karakterfuld, men let sødlig smag ved en lagring på 6-12 mdr.

For at matche tallet på Poul Larsens fødselsattest er tilbudsprisen på Tilia Mundo sat til 70 kr. pr. kg., og det er en besparelse på næsten 65 kroner af normalprisen. Tilbuddet gælder så længe lager haves.

”Lysten til at fortsætte er der endnu”

Sidste år indtrådte salgschef Stefan Nordahl-Pedersen som en del af et planlagt generationsskifte i ejerkredsen af HKI Ost, men der er ingen aktuelle planer om pension hos fødselaren Poul Larsen:

-Jeg har aldrig været et bedre sted i mit arbejdsliv end nu, hvor der er rigtig meget frihed og mulighed for at bruge tiden på de projekter, som jeg brænder for. Det skyldes bl.a. det tætte parløb med Stefan, og at vi i HKI Ost er utroligt gode til at støtte og hjælpe hinanden. Derfor regner jeg også med at fortsætte nogle år endnu, og så må vi se, hvad fremtiden bringer. Lysten er der i hvert fald.

Privat er Poul Larsen gift, og han har til sammen med sin hustru 4 børn og 7 børnebørn. Poul Larsen er bosiddende på Amager Strand.

Fakta om HKI Ost:

  • HKI Ost er specialister i at levere højkvalitetsoste til bl.a. Michelin-restauranter, ostehandlere, gourmetbagerier, cateringvirksomheder og personalerestauranter.
  • HKI Ost leverer oste fra bl.a. Frankrig, Italien, Spanien, Storbritannien og Portugal samt fra en række lokale osteproducenter i Danmark.
  • Dagrofa Foodservice er hovedaktionær i HKI Ost, mens Poul Larsen og Stefan Nordahl-Pedersen er mindretalsaktionærer.
  • HKI Ost holder til på Dagrofa Foodservice-terminalen i Ishøj. Her er der etableret en ’ostegrotte’, hvor oste kan færdigmodnes under de rette betingelser ift. temperatur og luftfugtighed.
  • Læs mere på www.hkiost.dk/ og www.dgfs.dk.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Sidste år indtrådte salgschef Stefan Nordahl-Pedersen (th). som en del af et planlagt generationsskifte i ejerkredsen af HKI Ost, men der er ingen aktuelle planer om pension hos fødselaren Poul Larsen (tv.): "Jeg har aldrig været et bedre sted i mit arbejdsliv end nu, hvor der er rigtig meget frihed og mulighed for at bruge tiden på de projekter, som jeg brænder for. Det skyldes bl.a. det tætte parløb med Stefan, og at vi i HKI Ost er utroligt gode til at støtte og hjælpe hinanden. Derfor regner jeg også med at fortsætte nogle år endnu, og så må vi se, hvad fremtiden bringer. Lysten er der i hvert fald."
Sidste år indtrådte salgschef Stefan Nordahl-Pedersen (th). som en del af et planlagt generationsskifte i ejerkredsen af HKI Ost, men der er ingen aktuelle planer om pension hos fødselaren Poul Larsen (tv.): "Jeg har aldrig været et bedre sted i mit arbejdsliv end nu, hvor der er rigtig meget frihed og mulighed for at bruge tiden på de projekter, som jeg brænder for. Det skyldes bl.a. det tætte parløb med Stefan, og at vi i HKI Ost er utroligt gode til at støtte og hjælpe hinanden. Derfor regner jeg også med at fortsætte nogle år endnu, og så må vi se, hvad fremtiden bringer. Lysten er der i hvert fald."
Download
Gedeosten Tilia Mundo fra Tebstrup Mejeri er i anledningen af Poul Larsens 70-års fødselsdag på tilbud i hele uge 24.
Gedeosten Tilia Mundo fra Tebstrup Mejeri er i anledningen af Poul Larsens 70-års fødselsdag på tilbud i hele uge 24.
Download

Om Dagrofa

Med over 500 dagligvarebutikker fordelt over hele Danmark er Dagrofa en af landets førende virksomheder på det danske fødevaremarked. Dagrofa står bag dagligvarebutikkerne MENY, SPAR, Min Købmand og Let-Køb og ejer også Dagrofa Logistik og Dagrofa Foodservice, som er ledende leverandør til restauranter, hoteller og kantiner. 

Følg pressemeddelelser fra Dagrofa ApS

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dagrofa ApS

Dagrofa Foodservice inviterer til inspirationsmessen ’Madscenen - for professionelle’ – tilmelding er åben27.6.2024 06:30:00 CEST | Pressemeddelelse

Den 11. september danner TAP1 i København rammen for inspirationsmessen ’Madscenen - for professionelle’, som fødevaregrossisten Dagrofa Foodservice står bag. Messen har fået nyt navn, og det er også første gang, at arrangementet skal afholdes i TAP1. Her bliver det muligt at opleve over 115 leverandører og masser af gastronomiske events.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye