Elis Danmark A/S

Mindre kørsel og smartere leveringer hos Elis: Samdistribution gavner både kunder og miljøet

Del

I lidt mere end et år har to af Elis’ (tidl. Berendsen) afdelinger haft stor fokus på samdistribution til deres nordjyske kunder, for at spare på transporten og gøre det mere simpelt for kunderne. Og det har vist sig at være en succes for alle parter.

Foto: Credit: Elis Danmark A/S
Foto: Credit: Elis Danmark A/S

Dedikerede medarbejdere i Elis’ afdelinger i Aalborg og Kjellerup syntes det gav god mening at se på, om der kunne optimeres på deres distribution i forhold til at køre færre gange ud til kunderne. Det førte til et tæt samarbejde mellem vaskerierne i Aalborg og Kjellerup, som nu har hjulpet hinanden med samdistribution siden november 2023. Samdistribution er relevant, da produktionssetuppet i deres 19 industrivaskerier i Danmark er unikt i forhold til hvilke produkter der vaskes og vedligeholdes. Et måttevaskeri er fx meget anderledes i forhold til et beklædningsvaskeri.


Afdelingschefen i vaskeriet i Aalborg, Jørgen Vibæk Christensen udtaler: ”Der bliver samlet forskellige produkttyper fra vaskerierne, og de pakkes i samme lastbil. Det betyder, at kunderne får alt på én gang, og dermed bliver de ikke forstyrret af flere chauffører fra os”.


Tilfredse kunder og lavere CO2-aftryk
Meget tyder på, at det er en god kundeoplevelse med samdistribution, da der ikke er kommet en eneste reklamation, siden Elis startede med samkørslen.

”Udover tilfredse kunder, så har samdistribution en gavnlig effekt på klimaet. Vi sparer meget på kørte kilometer og dermed bliver CO2-udledningen mindre. Med samdistributionen i det nordjyske, sparer Elis 48.000 kørte km om året, hvilket svarer til en årlig CO2-reduktion på 23,9 tons. Samtidig har vi sparet en lastbil i Kjellerup ved samdistributionen”, fortæller Michael Steffen, afdelingschef i vaskeriet i Kjellerup.

Du kan læse om Elis’ CO2-beregner, hvor kunderne kan se CO2-tal for Elis’ vasketøj og måtter.

Leveringerne er til en bred kundegruppe indenfor både private og offentlige. Af de 52 kunder Elis startede med at kigge på, var der adressesammenfald på de 32, og derfor var det oplagt med samdistribution. Siden er samarbejdet udvidet med flere kunder.


Udbrede samdistribution

Elis arbejder løbende på at optimere deres distribution og i stigende grad sikre samdistribution af forskellige produkttyper til den enkelte kunde. Dermed sparer Elis på brændstoffet ved at reducere antal kørte kilometer. Det har deres kunder i Sydjylland også oplevet, da Elis ligeledes har gennemført optimeringen i den region. Virksomheden arbejder på at udbrede samdistribution yderligere, og når de logistiske udfordringer ved samkørsel er løst, er der store gevinster at hente for både kunder, os og miljøet.

”Det har været et spændende projekt at arbejde med samdistribution og fantastisk at se, hvordan vores dedikerede medarbejdere har hjulpet med dette logistikarbejde og set muligheder for optimering af distributionen. Det er helt oplagt at udbrede dette projekt, der både er et plus for kunderne og er med til at sænke CO2-aftrykket med færre kørte kilometer, slutter Michael og Jørgen samstemmigt”.


Læs mere om Elis’ store fokus på distribution og miljørigtig kørsel i   bæredygtighedsrapporten 2023Vil du vide mere om, hvordan du kan samarbejde med en tekstilservicepartner, der tager et ansvar for klimaet? Ring til os på telefon 70 13 33 31 eller send en e-mail på: dk-info@elis.com

Kontakter

Om Elis Danmark

Elis Danmark (tidligere Berendsen Textile Service) tilbyder bæredygtige tekstil- og hygiejneløsninger og svanemærket vaskeriservice, hvor forbruget af vand, energi og vaskemidler ligger under Svanemærkets krav. Elis var én af de 10 første virksomheder i Danmark, der blev CSR-certificeret, og i 2019 blev Elis verdensmålcertificeret af Bureau Veritas som den første virksomhed i verden.
Elis koncernen er en international multiservice-leverandør, der tilbyder løsninger indenfor tekstil-, hygiejne- og facility services. Elis er til stede i Europa og Latinamerika og er førende i de fleste af de 29 lande, hvor virksomheden har aktiviteter, og arbejder for den offentlige sektor og private virksomheder i alle størrelser og på tværs af alle brancher. Koncernen tilbyder skræddersyede løsninger indenfor fladt linned, arbejdstøj, toiletmiljøer, måtter, drikkevarer, renrum, skadedyrsbekæmpelse og medicinsk affaldshåndtering. Læs mere på www.elis.com

Følg pressemeddelelser fra Elis Danmark A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Elis Danmark A/S

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye