Motorstyrelsen

Motorstyrelsens app gør det let at skifte ejer på køretøjer

Del

Motorstyrelsens app Ejerskifte gør det let at skifte ejer på sit køretøj med det samme i forbindelse med køb og salg mellem private. I 2. halvår af 2023 blev 32 pct. af alle ejerskifter foretaget i appen

Motorstyrelsens app gør det let at skifte ejer på køretøjer
Motorstyrelsens app gør det let at skifte ejer på køretøjer Motorstyrelsen

Motorstyrelsens app Ejerskifte gør det let at skifte ejer på sit køretøj med det samme i forbindelse med køb og salg mellem private. Det kan eksempelvis være, hvis man som privatperson køber en brugt bil af sin nabo eller gennem en brugtbilsportal. 

Siden appen blev lanceret har flere og flere brugt appen i forbindelse med ejerskifte. I 2. halvår af 2023 blev 32 pct. af ejerskifterne således foretaget via appen. Det er fire gange så højt i forhold til 1. halvår 2021, hvor appen blev lanceret.

”Det skal være nemt og sikkert at handle mellem private. Derfor er vi er glade for, at flere og flere bruger vores app. Den er et enkelt redskab til at registrere ejerskiftet med det samme”, siger underdirektør Claus Holm.

Det er vigtigt at få lavet ejerskiftet i tide. Det er køber, der inden for fire hverdage har ansvaret for at gennemføre ejerskiftet. Hvis fristen ikke overholdes, risikerer køber at få inddraget nummerpladerne, ligesom sælger desuden skal betale afgifter og ansvarsforsikringer på bilen, indtil køretøjet er omregistreret.

”Det er vigtigt både for køber og sælger, at ejerskiftet sker inden for fristen på de fire dage. Motorstyrelsen står altid klar med vejledning, hvis bilejere er i tvivl om reglerne”, siger Claus Holm.

Læs mere om ejerskifter: Stigende interesse for at lave ejerskifte i app Motorstyrelsen

For yderligere oplysninger, kontakt venligst:

Journalister: Motorstyrelsens pressefunktion, presse@motorst.dk, 72 22 15 00

Borger og virksomheder: 72 22 15 15

Nøgleord

Billeder

Motorstyrelsens app gør det let at skifte ejer på køretøjer
Motorstyrelsens app gør det let at skifte ejer på køretøjer
Download

Fakta om Motorstyrelsen:

Motorstyrelsen har hovedsæde og ekspedition i Aalborg samt ekspeditioner i Aarhus, Odense og Høje Taastrup. Styrelsen har 500 medarbejdere. Det er Motorstyrelsens opgave at sikre, at alle motorkøretøjer er registreret korrekt, og at værdifastsættelse og afgiftsberegning sker på et ensartet og gennemskueligt grundlag. Styrelsens arbejde bidrager til et smidigt og velfungerende bilmarked i Danmark til gavn for både forhandlere og bilejere.

Følg pressemeddelelser fra Motorstyrelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Motorstyrelsen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye