Sunset Boulevard

Skoleelever planter mikroskov i Haderslev

Del

På mandag den 17. juni planter elever fra flere skoler i Haderslev en 100m² mikroskov på et offentligt tilgængeligt område ved Kløvermarkskolen. Plantningen sker i samarbejde med Sunset Boulevard og netværksorganisationen Omstilling NU, med målet om at øge naturforståelsen og skabe flere grønne områder i byerne.

Foto fra kædens seneste mikroskov-plantning, Middelfart
Foto fra kædens seneste mikroskov-plantning, Middelfart

Eleverne fra 6. klasser på Starup Skole, Hoptrup Skole og Erlev Skole deltager i plantningen. I alt vil omkring 92 elever være med til at plante over 320 træer og buske, fra små buske til vilde æbler og egetræer. 

Uddannelse i det fri 

Sunset Boulevard, landets største danskejede fastfoodkæde, står bag initiativet sammen med Omstilling Nu og de lokale skoler. Allerede i oktober 2020 erstattede kæden legetøjet i børnemenuerne med et løfte om at plante træer i stedet. Resultatet er over 400.000 træer i danske folkeskove og nu snart 7 mikroskove, også kaldet lommeskove, i byer rundt om i Danmark. Plantningerne sker i samarbejde med Growing Trees Network og Omstilling Nu. 

"Med mikroskov-projektet i Haderslev vil vi gerne give børn og voksne i området en god naturoplevelse. Når børnene deltager direkte i plantningen, lærer de en masse og er med til at skabe et dynamisk udendørs læringsmiljø, som de kan få glæde af i mange år fremover. Det er for os at se en mere meningsfuld og langsigtet måde at inspirere til leg og læring end at uddele legetøj med relativt kort levetid,” siger Sunset Boulevards administrerende direktør, Jens Broch. 

Indsigt fremmer bevarelsen 

I forbindelse med den store plantningsdag afholder Omstilling Nu en workshop om danske hjemmehørende træer og buske for eleverne. Ifølge netværksorganisationen er der stor begejstring og interesse i projektet blandt elever og lærere. 

"Vores mål er at fremme adgangen til og forståelsen for naturen i Danmark. Udover at være velegnede til undervisningsformål er Mikroskove, som denne i Haderslev, en unik mulighed for at skabe selvstændige økosystemer på små områder, hvilket er afgørende for både miljøbevidstheden og naturbevarelsen," siger Benjamin Bosman Eg, ansvarlig for projekt 2030Skov hos Omstilling Nu. 

Om mikroskove 

Mikroskove er et nyt koncept i Danmark, mens de allerede har vundet popularitet i andre lande som Sydeuropa og Holland. Den første mikroskov i Danmark blev plantet i december 2021 i Kolding, og der findes kun få mikroskove i Danmark indtil videre. 

Begrebet dækker over små skove, som plantes på områder helt ned til 16 m², og som passer og udvikler sig selv efter de første 1-2 leveår. Skovene består af mindst 30 danske buske og træarter, og planterne sættes, når de er relativt høje. 

Mere information og deltagelse på dagen 

Du er meget velkommen til at kigge forbi til ceremonien på dagen for plantningen, hvor der vil være gode muligheder for fotos og interviews.  

Programmet

08:30 introduktion til dagen og forklaring af Mikroskoven 

08:45 Plantningen starter 

12:30 Ceremoni og indvielse  

Hilsen til skoven fra elever gøres til tidslomme og lægges i jorden  

13:00 Tak for i dag 

Kontakter

Billeder

Foto fra kædens seneste mikroskov-plantning, Middelfart
Foto fra kædens seneste mikroskov-plantning, Middelfart
Download
Foto fra kædens seneste mikroskov-plantning, Middelfart
Foto fra kædens seneste mikroskov-plantning, Middelfart
Download

Om Sunset Boulevard

Sunset Boulevard er landets største danskejede fastfoodkæde med 48 restauranter fordelt over hele Danmark samt én på Færøerne og tre i Grønland. Kæden beskæftiger ca. 1600 medarbejdere i Danmark. 

Sunset Boulevard åbnede den første restaurant i Odense i 1996 og var i de tidligste år mest kendt for sine sandwich. I dag udgør burgere med oksekød fra fritgående irsk kødkvæg hovedparten af menuen og salget.  

I juni 2022 indførte Sunset Boulevard 4-dages arbejdsuge på hovedkontoret og øgede i den forbindelse effektiviteten og arbejdsglæden med en række nye værktøjer og indsatser. I januar 2023 ændrede kæden også praksis i restauranterne med et nyt mere medarbejderadfærds- og gæstefokuseret system, der har øget medarbejder- og gæstetilfredsheden.   

Kæden har hovedkontor i Kolding og er ejet af den danske erhvervsmand Jeppe Droob.

Følg pressemeddelelser fra Sunset Boulevard

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Sunset Boulevard

Sunset Boulevard tester nyt stort skridt mod emballagefri dine-in8.5.2024 08:37:20 CEST | Pressemeddelelse

Står det til landets største danskejede fastfoodkæde, Sunset Boulevard, skal det snart være slut med engangsemballage i restauranterne. Gennem årene har kæden reduceret engangsemballagen markant, og nu er de klar til at teste seneste skud på stammen: Genbrugelige dips-bægre og en serveringsbakke, der bortset fra en lille papirlomme og mundserviet overflødiggør al engangsemballage, når gæsterne spiser burgermenuen i restauranterne.

Middelfart Friskoles elever planter 100m2 offentlig tilgængelig mikroskov15.4.2024 13:00:18 CEST | Pressemeddelelse

På onsdag den 17. april planter eleverne fra Middelfart Friskoles 4. og 6. klasser en Mikroskov på 100 m2 på et offentligt tilgængeligt område af skolens grund. Mikroskove er endnu et nyt fænomen i Danmark, og plantningen sker i samarbejde med Sunset Boulevard og netværksorganisationen Omstilling NU med henblik på at sikre øget naturforståelse og flere grønne områder i byerne.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye