København skal være internationalt epicenter for innovation

Del

Erhvervsminister Morten Bødskov, uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund og overborgmester Sophie Hæstorp Andersen har i dag igangsat et samarbejde om at udvikle et nyt dansk innovationsdistrikt for life science og kvanteteknologi – Innovation District Copenhagen.  

Danske virksomheder, iværksættere og forskningsmiljøer inden for life science og kvanteteknologi har evnerne til at udtænke og levere løsninger på flere af verdens udfordringer.

Dette potentiale skal udnyttes. Regeringen, Københavns Kommune og Københavns Universitet er derfor gået sammen om at udvikle et verdensførende innovationsdistrikt for life science og kvanteteknologi i Danmark beliggende i området omkring Københavns Universitets Nørre Campus, Rigshospitalet, BioInnovation Institute, De Gamles By og Haraldsgade-kvarteret.

Erhvervsminister Morten Bødskov:
”Den internationale konkurrence er skærpet. Det er derfor helt afgørende, at vi skaber de bedst mulige vilkår for innovation. Danmark står allerede stærkt inden for både life science og kvanteteknologi. Men der er potentiale til mere. Det er helt centralt for at forstærke vores styrkepositioner, at endnu flere gode idéer fra forskningsverdenen kommer væk fra skrivebordene og ud at leve. De skal omsættes til vækst, virksomheder og fremtidens løsninger på nutidens udfordringer. Med innovationsdistriktet vil vi skabe et verdensførende og internationalt anerkendt centrum for innovation, som kan udvikle og styrke de danske virksomheder. Et sted, som bygger bro til resten af verden og tiltrækker verdens førende virksomheder, forskere og talenter til Danmark.”

Uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund:
”Vi vil skabe en bydel med et nabolag af studerende, forskere, iværksættere og virksomheder, der er blandt de førende inden for life science eller kvanteteknologi og har både drivkraften og kreativiteten til at udvikle løsninger i fællesskab på mange af vores samfunds største udfordringer. Den globale konkurrence på det her område er benhård. Derfor skal vi styrke vores internationale forsknings- og iværksættermiljøer og blive endnu bedre til at tiltrække internationale talenter. Jeg ser i den grad frem til at følge udviklingen af den nye bydel i København.”

Overborgmester Sophie Hæstorp Andersen:
”I København og hele Hovedstaden har vi en af verdens førende life science industrier. Derfor er det naturligt, at vi også skal have et verdensførende innovationsdistrikt, som kan tiltrække investeringer, virksomheder og forskere fra hele verden. Det er vigtigt for mig, at vi som by bidrager til at levere løsningerne på de store udfordringer, Danmark og resten af verden står over for, og det kræver, at vi kan stille de bedst mulige rammer til rådighed for uddannelse, forskning, virksomheder og arbejdskraft.”

Rektor for Københavns Universitet, Henrik Wegener:
Københavns Universitet vil være til gavn for flere, og det er en kerneambition for os at bidrage til innovation, samspil med erhvervslivet og impact i samfundet. Vi ser derfor frem til at udvikle Innovation District Copenhagen til et internationalt førende innovationsøkosystem sammen med Regeringen, Københavns Kommune, og vores partnere, både lokalt og i hele Danmark. Vi ser et stort potentiale for blive det førende sted i Europa for samarbejde om forskning, udvikling og innovation, særligt inden for life science og kvanteteknologi.”

Konkret vil parterne nu tage initiativ til at samle relevante aktører, herunder bl.a. Rigshospitalet og Københavns Professionshøjskole, til et kick-off møde, hvor der igangsættes et samarbejde om udarbejdelsen af en samlet helhedsplan for områdets udvikling. Her skal det kortlægges, hvad der skal til for at tiltrække investeringer, virksomheder og viden, samtidigt med at der tages hensyn til områdets egenart og bevaringsværdier mv.

Kontakter

Vedhæftede filer

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Regeringen inviterer til præsentation af strategi for iværksætteri11.6.2024 15:03:38 CEST | Pressemeddelelse

Pressen inviteres til præsentation af regeringens strategi for dansk iværksætteri med erhvervsminister Morten Bødskov, økonomiminister Stephanie Lose, kulturminister Jakob Engell-Schmidt og skatteminister Jeppe Bruus. Danske iværksættere kæmper hver dag for, at netop deres virksomhed skal blive en succes. Det er den iderigdom og virkelyst, Danmark lever af. Men vilkårene for danske iværksættere trænger til et massivt løft, og regeringen præsenterer derfor en iværksætterstrategi, der skal give milliardboost til iværksætteri. Tid: Onsdag 12. juni kl 09:30. Pressen inviteres til at ankomme fra kl 09:00. Der vil være mulighed for bilaterale interviews efter pressemødet. Sted: Proviantsalen i Folketinget. Der er indgang fra Proviantgården, hvor man skal gennem sikkerhedstjek. Kom derfor gerne i god tid. Tilmelding er nødvendig og skal ske til presserådgiver Kasper Kaasgaard på kakala@em.dk.

Regeringen inviterer til lancering af Virksomhedsforum for globale risicis anbefalinger6.6.2024 08:39:56 CEST | Pressemeddelelse

Virksomhedsforum for globale risici afleverer i dag deres anbefalinger til regeringen. Anbefalingerne sætter fokus på Danmarks globale konkurrenceevne og på danske virksomhedernes udfordringer i en tid med geopolitiske spændinger. Anbefalingerne skal bruges i forbindelse med regeringens arbejde med en ny globaliseringsstrategi. Overrækkelsen vil ske af formand for virksomhedsforummet Niels Smedegaard. Lanceringen vil bestå af en præsentation af anbefalingerne ved formand Niels Smedegaard og en efterfølgende paneldebat med deltagelse af erhvervsminister Morten Bødskov, kulturminister Jakob Engel-Schmidt og digitaliseringsminister og minister for ligestilling Marie Bjerre, formand for forummet Niels Smedegaard, repræsentanter fra dansk erhvervsliv og Moderator Lykke Friis. Der vil efterfølgende være mulighed for bilaterale interviews. Tid: Torsdag d. 6. juni 2024 kl. 13:00 Sted: EIFO, Haifagade 3, 2150 København Pressen inviteres til at ankomme fra kl 12:45. Tilmelding er nødvendig, og s

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye