Kan vi sikre bedre sundhed til ældre borgere? Debat med Pernille Vermund (LA), Lea Wermelin (S) og Dansk Sundhedssikring
Dansk Sundhedssikring annoncerer sin debut på Folkemødet 2024 med to debatter, der sætter fokus på at sikre fremtidens sundhedssektor, så ressourcerne slår til i et system, der er presset af stor efterspørgsel.
Formår vi som samfund at mindske overbehandling i sundhedssystemet, kan det frigøre nødvendige ressourcer i en presset sektor. Og formår vi samtidig at sikre de ældre generationers sundhed bedre i et tættere privat-offentligt samarbejde, vil det også kunne aflaste sundhedssystemet.
Netop de to emner inviterer forsikringsselskabet Dansk Sundhedssikring til debat om på sin første deltagelse på årets Folkemøde på Bornholm fredag og lørdag i denne uge, hvor blandt andre Pernille Vermund (LA) og Lea Wermelin (S) deltager i selskabets debatter.
"Vi er meget begejstrede for at deltage på Folkemødet og ser frem til at bidrage til debatten, som sætter fokus på det, som vi kan gøre bedre i sundhedssystemet i et samarbejde mellem det private og det offentlige sundhedsvæsen," siger Kent Jensen, CEO for Dansk Sundhedssikring, der med sine godt 600.000 kunder er Danmarks største leverandør af sundhedsforsikringer.
"Som en central privat aktør i sundhedssektoren er det vores ansvar at præge fremtidens sundhedsvæsen og sikre, at patienterne får de bedste vilkår for at styrke deres sundhed med et mix af ydelser fra både den private og den offentlige del af sundhedsvæsenet," siger han.
Derfor sætter Dansk Sundhedssikring fokus på især to områder, hvor Dansk Sundhedssikring mener, at der er stort potentiale for at forbedre både tilbuddet til patienter og borgere ved at bruge ressourcerne mere optimalt og mindske det store pres på det danske sundhedssystem.
Stands overbehandling
Den ene debat kommer til at handle om overbehandling i sundhedssystemet. Robusthedskommissionen melder i sin rapport om, at 20 procent af aktiviteten i sundhedsvæsenet er unødvendig. Vi danskere har aldrig fået så meget behandling som nu – og samtidig forringes vores fysiske og mentale helbred ifølge de nationale sundhedsprofiler.
Landets førende forskere melder, at der er brug for en helt anden tilgang. Samtidig kan sundhedsforsikringer, snarere end at være en del af problemet, være en del af løsningen. For mindre overbehandling vil gavne samfundet som helhed.
Et sundere seniorliv
Den anden debat omhandler, hvordan vi som samfund håndterer den store efterspørgsel på sundhedsydelser, som er opstået i halen på en voksende gruppe af ældre i befolkningen.
Et langt tættere samarbejde mellem det private og det offentlig vil her kunne aflaste et presset offentligt sundhedssystem i langt højere grad til fordel for den ældre befolkning, så de kan fortsætte det gode liv også i pensionstilværelsen. I denne debat deltager blandt andre Pernille Vermund (LA) og Lea Wermelin (S).
Om debatterne:
Debat 1:
Stop overbehandling - spar ressourcer i sundhedssystemet
Tid: Fredag den 14. juni 2024 kl. 14:30-15:15
Sted: Telt G3 hos Forsikring & Pension, Ydermolen
Moderator: Mette Walsted Vestergaard tidligere vært på TV-Avisen og selvstændig
Debatten vil fokusere på overbehandling i sundhedssystemet og det store ressourcespild, som følger deraf. Vi debatterer blandt andet årsagerne til overbehandling, og hvordan vi kan minimere unødvendige behandlinger uden at gå på kompromis med patienternes sundhed. Panelet vil bestå af sundhedseksperter og repræsentanter fra patientorganisationer.
Deltagere:
John Brodersen
Professor, Center for Almen Medicin, KU og forfatter til bogen: Snart er vi alle patienter
Mette Bryde Lind
Direktør, Gigtforeningen
Susanne Axelsen
Ph.d. og ledende overlæge, Aarhus Universitetshospital, leder for ’Vælg Klogt’
Nicolas Hansen
Psykiater og cheflæge, Psykiatrien, Region Sjælland, Psykiatrien Øst
(Tilknyttet Dansk Sundhedssikring)
Kent Jensen (Vært)
CEO, Dansk Sundhedssikring
Debat 2:
”Når jeg bli’r gammel . . . vil jeg have en sundhedsforsikring”
Tid: Lørdag den 15. juni kl. 10:00-10:45
Sted: Telt G3 hos Forsikring & Pension, Ydermolen
Moderator: Casper Schrøder, erhvervskorrespondent Danmarks Radio
Danmark har en voksende aldrende befolkning. Det presser sundhedssystemet, hvor ældre borgere må vente længere på behandling og risikerer at blive klemt, fordi ressourcerne er små og efterspørgslen stor. Samtidig mister mange ældre borgere på vej på pension deres private sundhedsforsikring, som de har gennem jobbet. Debatten afsøger, hvordan vi visionært og bæredygtigt sikrer, at ældre borgere fortsat kan nyde godt af det offentlige-private sundhedssystem, som de har haft adgang til under deres arbejdsliv, men står til at miste i alderdommen. Vær med til at forme fremtidens visionære og bæredygtige sundhedspolitik, hvor den private sundhedssektor bliver et stærkt supplement til det offentlige sygehusvæsen også for ældre borgere.
Deltagere:
Pernille Vermund
MF, ældreordfører, Liberal Alliance
Lea Wermelin
MF, Socialdemokratiet
Christoffer Buster Reinhardt
Regionsrådsmedlem i Region Hovedstaden, Konservative
Winni Grosbøll
Direktør, Friluftrådet, tidl. borgmester, Bornsholms Kommune
Damoun Ashournia
Cheføkonom, Fagbevægelsens Hovedorganisation
Henning Langberg
Dr.med., Ph.d. og professor, KU, ekspert i demens
(Tilknyttet Dansk Sundhedssikring)
Kent Jensen (vært)
CEO i Dansk Sundhedssikring
Om Dansk Sundhedssikring:
Dansk Sundhedssikring er med godt 600.000 kunder en førende udbyder af sundhedssikringer i Danmark. Siden 2012 har vi arbejdet for at sikre vores kunder hurtig og effektiv adgang til rådgivning og behandling i både det private og offentlige sundhedssystemet. Vores mission er at styrke sundheden og forbedre livskvaliteten for vores kunder gennem skræddersyet og omsorgsfuld tilgang til sundhed.
Nøgleord
Kontakter
Maja KorshinPR- og kommunikationskonsulentKommunikation
Journalister kan altid kontakte PR- og kommunikationskonsulent Maja Korshin med spørgsmål til sundhed og sundhedspolitik.
Billeder
Links
Følg pressemeddelelser fra Dansk Sundhedssikring A/S
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Dansk Sundhedssikring A/S
Færre mænd henvender sig om mentale sundhedsproblemer – ny hjælp på vej18.11.2024 17:08:06 CET | Pressemeddelelse
Mænd sakker fortsat bagud med at være OBS på deres mentale sundhed, viser tal fra Danmarks største leverandør af sundhedsforsikringer, Dansk Sundhedssikring. Det vil en ny forsikringsdækning og et nyt samarbejde mellem Forum for Mænds Sundhed og forsikringsselskabet bidrage til at dæmme op for. Selskabet udgiver tallene op til Mænds Internationale Dag.
Stort mørketal for knogleskørhed - nyt tiltag på vej19.10.2024 09:10:00 CEST | Pressemeddelelse
650.000 danskere skønnes at lide af knogleskørhed, men 500.000 ved det ikke, lyder det fra speciallæge i Osteoporose. Nu er der en ny forsikringsdækning på vej til mennesker med Osteoporose, lyder det fra forsikringsselskab på den Internationale Osteoporosedag.
Flere kan styrke deres mentale sundhed med bl.a. ny gratis guide9.10.2024 09:30:12 CEST | Pressemeddelelse
Nu får alle i Danmark gratis adgang til en ny guide, som kan bidrage til at styrke den mentale sundhed, oplyser forsikringsselskabet Dansk Sundhedssikring. Selskabet får mange henvendelser fra kunder, der søger hjælp til deres mentale sundhed. Guiden kan ikke stå alene, men giver enkle redskaber til at tage de første små skridt mod bedre mental sundhed.
Ny direktør i PrimaCare: Digitalisering og høj sundhedsfaglighed er nøglen til en sundere hverdag for 600.000 kunder5.9.2024 13:06:10 CEST | Pressemeddelelse
"Mange tror, at sundhed er at træne en time i træningscenteret før arbejde hver dag. Men en sund livsstil kan også opnås med mere bevægelse i ens dagligdag på jobbet og i hjemmet." Sådan lyder beskeden fra Kristoffer Schaumann, ny direktør i PrimaCare, Danmarks førende behandlernetværk, der leverer sundhedsfaglig behandling til forsikringsselskabet Dansk Sundhedssikrings mange kunder i Danmark.
Nye tal: Bevægelse og tid hjælper bedst på folkesygdommen rygsmerter - også på lang sigt16.6.2024 09:49:19 CEST | Pressemeddelelse
RETTELSE af meddelelse fra 14/6-2024. Ryg- og nakkesmerter er en af danskernes store folkesygdomme, som godt 900.000 personer lever med ifølge Sygdomsbyrderapporten 2022. Men øvelser, bevægelse og tid er den bedste medicin mod smerter i ryg og nakke - også på lang sigt, viser nye tal. (Vedr. RETTELSE: Der var fejl i oprindelig meddelelse. Denne meddelelse er korrigeret.)
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum