Norlys

EWII og Norlys i historisk fiberhandel: 135.000 adresser får ny fiberleverandør

Del

Energi- og drikkevandskoncernen EWII sælger sit fibernet til energi- og telekoncernen Norlys, som overtager dækningen af de omkring 135.000 adresser. EWII afslutter dermed et stort kapitel i koncernens historie og stiller skarpt på udviklingen af ny infrastruktur, mens købet bidrager til at indfri Norlys’ strategi om at understøtte udviklingen af fibernettet.

Danmarks største fibernet kan nu føje yderligere 135.000 adresser til dets dækningsområde. EWII og Norlys har nemlig underskrevet en aftale om, at Norlys køber EWII’s fibernet, som dækker cirka 135.000 adresser i trekantområdet. Handlen er betinget af godkendelse af Norlys’ repræsentantskab og godkendelse af de danske konkurrencemyndigheder.

Salget af fibernettet er den største handel i EWII Koncernens historie. Den sætter et flot punktum for koncernens mission for udrulning af fiber i trekantområdet.

- Vi har nu udrullet fibernet i hele vores ejergeografi og dermed fuldført vores mission på fiberområdet. Frasalget er derfor et logisk næste step. Norlys er en naturlig køber, fordi vi som kundeejede selskaber deler de samme værdier. Det har været særligt vigtigt for mig at sikre en god fremtid for medarbejderne i EWII Fibernet, og det glæder mig, at de fortsætter trygt i det nye ejerskab, siger Lars Bonderup Bjørn, der er administrerende direktør i EWII Koncernen.

Når handlen er endelig, overtager Norlys de 48 medarbejdere, som i dag arbejder i EWII Fibernet.

For EWII giver salget af fibernettet mulighed for at fokusere på udviklingen af ny infrastruktur og aktiviteter, der bidrager til at løse klima- og miljøproblemer.

- Det er næsten 20 år siden, at vi i EWII udrullede første del af fibernettet. I 2019 tog vi en markant beslutning om at betragte adgang til fibernet som en forsyningspligtig ydelse, og at fiber derfor skulle rulles ud til alle i forsyningsområdet. Den indsats er nu så godt som fuldført, og jeg er stolt over, at EWII helt i tråd med vores formålsbestemmelse står bag en stor værdiskabelse til trekantområdet, siger Lars Bonderup Bjørn.  

Et perfekt match

Med købet af EWII’s fibernet kommer Norlys til at dække over en million adresser med fibernet.

- Det er vigtigt, at vi har den nødvendige skala til at understøtte den fortsatte udvikling af fiberinfrastrukturen i Danmark. Det var blandt andet derfor, vi for to år siden tog to eksterne investorer ind, som bidrager med kapital og vigtig indsigt fra andre europæiske markeder. Købet af EWII’s fibernet er et led i en langsigtet vækstplan og er et perfekt match til vores eksisterende forretning både forretningsmæssigt og geografisk, siger Niels Duedahl, der er koncernchef i Norlys.      

EWII Koncernen åbnede, som de første, fibernettet for alle udbydere af internetydelser for at give kunderne flere valgmuligheder. I første omgang påvirker aftalen ikke EWII’s nuværende fiberkunder, og Norlys vil i forbindelse med overtagelsen af fibernettet sikre, at kunderne i trekantområdet fortsat har stor valgfrihed.

- I Norlys mener vi, at vores fibernet skal være åbent for alle tjenesteudbydere, fordi det giver kunderne maksimal valgfrihed og de mest konkurrencedygtige tilbud. Derfor skal kunderne i trekantområdet naturligvis også kunne vælge mellem de 10 udbydere af internet og tv, der er aktive på Norlys’ fibernet, siger Carsten Bryder, der er direktør for Norlys’ fiberforretning.

Handlen forventes endeligt gennemført inden udgangen af 2024. 

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Carsten Bryder, direktør i Norlys Fibernet
Carsten Bryder, direktør i Norlys Fibernet
Download

Om EWII

EWII er en dansk energikoncern, der sælger strøm, ladebokse til elbilen og hurtigt, stabilt internet i hele landet. En koncern, der ønsker at gå forrest i den grønne omstilling med udviklingen af intelligente løsninger og fleksible lagrings- og energisystemer.

I trekantområdet er EWII’s forsyningsselskab TREFOR leverandør af vand, fjernvarme og elnet, ligesom selskabet driver elnettet på Bornholm. Det er grøn infrastruktur med fokus på høj forsyningssikkerhed.

EWII opbygger et netværk af offentlige ladestandere til elbiler med mere end 4000 ladepunkter fra Københavns Lufthavn i Øst til Hvide Sande i Vest, og i trekantområdet har EWII udrullet fibernet til samtlige husstande. 

Koncernen er selvejende og forbrugerstyret med en historie, der strækker sig over mere end 150 år. På tværs af organisationen har koncernen mere end 400.000 kunderelationer og -forpligtelser, og EWII er mere end 700 ansatte en af trekantområdets største private arbejdspladser.

Om Norlys

Norlys er Danmarks største integrerede energi- og telekoncern. Vi er ejet af flere end 800.000 andelshavere og leverer energi, ladestandere, tv, internet og mobiltelefoni til danskerne.

Vi ejer landets største elnet, landets største fibernet sammen med pensionsinvestoren PGGM og den franske energikoncern EDF. Via vores ejerskab af Telia Danmark ejer vi halvdelen af landets største mobilnet. Derudover ejer vi aktiemajoriteten i Norlys Energy Trading og den grønne, cirkulære industripark Greenlab, samt halvdelen af Eurowind Energy, der er en førende udvikler af solcelle- og vindmølleparker.

Vores 4.600 medarbejdere i Silkeborg, Aarhus, Aalborg, Esbjerg og København kæmper for et grønt og digitalt Danmark. 

Følg pressemeddelelser fra Norlys

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Norlys

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye