Green Power Denmark

Der bliver hårdt brug for de grønne stemmer i Europa-Parlamentet

Del

Tillykke til de 15, som er blevet valgt eller genvalgt til Europa-Parlamentet. Med et Europa-Parlament, som skal følge op på det mest grønne og aktive parlament nogensinde, bliver der hårdt brug for indsatsen fra de grønne danske politikere, mener Green Power Denmark.

Det nyvalgte Europa-Parlament får som en af sine væsentligste opgaver at føre Europa i mål med klimaambitionerne i 2030. Det er ambitioner, som skal gøre Europa mere grønt, sikkert og konkurrencedygtigt.

-Europa-Parlamentet har i de seneste år haft modet til at træffe fremsynede beslutninger. Nu kommer et nyt parlament og en ny balance blandt partierne. Det vil vi følge nøje med i. Vi tager naturligvis borgernes bekymringerne for eventuelle prisstigninger alvorligt, men hvis EU sætter tempoet ned for den grønne omstilling, er det helt sikkert, at landene i Europa vil tabe arbejdspladser, vækst og velstand, siger Kristian Jensen, adm. direktør i Green Power Denmark.

Alt tyder på, at der fortsat er et klart flertal i Europa-Parlamentet blandt de partier, som har vedtaget den grønne lovgivning i de seneste fem år. Men enkelte partier har ført kampagner mod elektrificering og grøn omstilling.

-Vi skal være bedre til at pege på, at mere sol- og vindenergi giver lavere energiregninger, og at prisen på investeringer i for eksempel varmepumper og elbiler er faldet markant over de senere år. Det gør det meget billigere for borgerne og virksomhederne at vælge det grønne alternativ frem for det sorte og fossile, siger Kristian Jensen.

Den kommende EU-Kommission vil fremlægge forslag til lovgivning, der sætter et mål for reduktion af CO2 på 90 procent i 2040 og sikrer, at EU når målet om klimaneutralitet i 2050. Det bliver en af de konkrete opgaver, som Europa-Parlamentet skal arbejde med.

Under valgkampen har Green Power Denmark lanceret fire overordnede EU-prioriteter: Der er brug for at accelerere elektrificeringen af energiforbruget, opføre vindmøller og solceller i et højt tempo, styrke elnettet og den grønne energiindustri.

Konkret foreslår Green Power Denmark, at den nye Europa-Kommission inden for de første 100 dage fremlægger en handlingsplan for, hvordan grøn strøm kan erstatte forbruget af kul, olie og naturgas i alle dele af samfundet.

-Færre europæere skal varme deres hjem op med naturgas, flere skal køre elbil, og flere virksomheder skal producere deres varer på grøn strøm. Det vil gavne klimaet og reducere vores afhængighed af fossile brændsler. Det vil give Europa en langt større politisk og økonomisk frihed, siger Kristian Jensen.

Et stærkere elnet på tværs af Europa vil forbedre forsyningssikkerheden og reducere elprisen, fordi det bliver muligt at flytte den vedvarende energi til områder, hvor der er et højt forbrug.

De nyvalgte parlamentarikere skal også være klar til at hjælpe den grønne europæiske industri, som kæmper med stigende omkostninger og konkurrence på ulige vilkår fra USA og Kina.

-Der er brug for fælles europæiske løsninger og en grøn industripolitik, så Europa fortsætter med at være førende inden for grøn teknologi. Det er det, vi skal leve af i fremtiden, siger Kristian Jensen.

Den administrerende direktør kommer med en klar opfordring til de nyvalgte danske Europa-parlamentarikere.

-I skal gå efter en plads i Europa-Parlamentets Industri- og energiudvalg, også kaldet ITRE. Det er dér den grønne kamp kommer til at stå. Og det er dér, I for alvor kan få indflydelse på udviklingen i Europa, siger han.

Kontakter

Green Power Denmark

Green Power Denmark er Danmarks grønne erhvervsorganisation og vil fungere som talerør for den danske energisektor. Sammen med vores mere end 1500 medlemmer arbejder vi for, at Danmark hurtigst muligt elektrificeres med grøn strøm. Green Power Denmark repræsenterer både energiindustrien, store og små ejere og opstillere af energiteknologi samt de selskaber, der driver det danske elnet og handler med energi.
Green Power Denmark blev grundlagt 23. marts 2022 ved en fusion af Dansk Energi, Wind Denmark og Dansk Solkraft.

Følg pressemeddelelser fra Green Power Denmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Green Power Denmark

Green Power Denmark: Permanent forhøjet forskningsfradrag er godt for Danmark20.6.2024 09:54:40 CEST | Pressemeddelelse

Regeringen vil forhøje fradraget for forskning og udvikling til 120 procent. Fradraget gør det mere attraktivt for virksomhederne at investere i udvikling af nye grønne teknologier, som vi skal leve af i fremtiden. Men det er ærgerligt, at regeringen ikke bruger mere af det velvoksne råderum til et fradrag på 130 procent, som tidligere var den politiske ambition, mener Green Power Denmark.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye