Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen

Nu kommer Palæstinas Plads igen på dagsordenen i København

Del

Vejnavnenævnet skal på sit næste møde behandle forslaget om at navngive et område på Nørrebro Palæstinas Plads.

Mange københavnere har rødder i Palæstina, men hidtil er hverken veje, parker eller pladser i København navngivet efter landet til trods for et stort lokalt ønske om dette. Men nu er der fremskridt i sagen, da Vejnavnenævnet på sit møde den 17. juni har et forslag på dagsordenen om at døbe en hidtil unavngiven plads på Nørrebro ’Palæstinas Plads’.

Et flertal bestående af Enhedslisten, Radikale, SF og Alternativet i Teknik- og Miljøudvalget vedtog allerede for et lille år siden at indstille netop det forslag til behandling i Vejnavnenævnet. Men blot to dage inden det skulle have været oppe i Vejnavnenævnet skete terrorangrebet på Israel den 7. oktober, hvorfor forslaget blev udskudt. Nu skal det imidlertid være ifølge flertallet, som bl.a. tæller Line Barfod, der som forperson for Vejnavnenævnet har sat det på dagsordenen igen.

Line Barfod (EL), teknik- og miljøborgmester i København, siger:

"Vi har en stor gruppe københavnere, der enten kommer fra eller har rødder i Palæstina, og det er en vigtig gestus over for vores medborgere at opkalde en plads efter det land, de har rod i. På samme måde som vi har gjort det med alle mulige andre byer, landsdele og lande, som københavnere har rod i."

Christopher Røhl (R), gruppeforperson for Radikale Venstre og medl. af Teknik- og Miljøudvalget, siger:

"Det er vigtigt at skille folket i Palæstina fra terrororganisationen Hamas. Derfor var det rettidigt med en pause på navngivningen efter det frygtelige angreb i oktober, men på linje med resten af det internationale samfund er det tid til at give Palæstina en plads i vores hovedstad, ligesom de længe har haft en plads i FN’s organer."

Astrid Aller (SF), medl. af Teknik- og Miljøudvalget, siger:

"Veje og pladser opkaldt efter verdens lande er strøet ud over det Københavnske bykort, og i SF er vi glade for, at vi nu endelig tilføjer Palæstinas Plads til dem. Der er så mange københavnere, som enten selv har palæstinensisk baggrund, eller som har involveret sig i arbejdet for palæstinensernes rettigheder, som vil få glæde af det."

Troels Chr. Jakobsen (Å), medl. af Teknik- og Miljøudvalget, siger:

"Det er en rigtig svær tid for alle med palæstinensisk baggrund, men måske kan det blive lidt lettere, hvis man føler sig set og anerkendt af den by, man bor i."

Nøgleord

Kontakter

Vedhæftede filer

Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen

BORGMESTER SLÅR ALARM: UDLØB AF SÆRLOV RISIKERER AT SÆTTE EN STOPPER FOR FLERE ALMENE BOLIGER I KØBENHAVN13.6.2024 06:45:00 CEST | Pressemeddelelse

Både på Christiansborg og Københavns Rådhus drømmer man om en blandet by, men de almene boligselskaber har på grund af prisudviklingen i byggebranchen mere end svært ved at bygge nye almene boliger, som skal hjælpe til at skabe et balanceret boligmarked i hovedstaden. Christiansborg må træde til, mener teknik- og miljøborgmester Line Barfod (EL).

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye