Nordisk Film

Drive Studios leverede tilfredsstillende resultat i 2023

Del

Både bruttofortjeneste og resultat blev løftet i 2023 for Drive Studios, der foretog væsentlige omkostningsreduktioner, men også havde øget aktivitet i et udfordret produktionsmarked. 

Drive Studios
Drive Studios

Produktionsselskabet Drive Studios kom ud af 2023 med en bruttofortjeneste på 52,9 mio. kroner og et resultat før skat på 3,4 mio. kroner. 

Drive Studios havde i 2023 et højt aktivitetsniveau. Ud over den store volumen af børneindhold til Oiii-universet og fortsat fokus på dokumentar, blev der lagt på med produktion af flere fiktionsserier til tv-stationer og streamingtjenester. Blandt andet kan nævnes Jesper Zuschlag og Julie Rudbæks ”Bag enhver mand” til DRTV og Milad Schwartz Avaz’ ”STHLM Blackout”, der netop har haft premiere på Prime Video. I 2023 fik Drive Studios desuden ny ledelse, tilpassede organisationen og foretog væsentlige omkostningsreduktioner. 

”Vi formår i 2023 at øge bruttofortjenesten og forbedre resultatet – det er vi tilfredse med. Vi har tilpasset vores organisation og setup til, at vi kan agere agilt i et marked, der stadig er præget af afmatning og udfordringer. Samtidig er vi rustet til de kommende år, idet vi har kapacitet til både at kunne producere i Danmark, Sverige, Norge og Tyskland,” siger Taus Abildgaard, der er adm. direktør i Drive Studios. 

Han forventer, at 2024 bliver et ”udviklingssår” for Drive Studios:

”Vi har en række nye fiktionsserier i udvikling. Derfor vil vores omsætning og resultat formentlig falde i 2024 sammenlignet med 2023,” siger Taus Abildgaard. 

Drive Studios har hovedkvarter i nye lokaler hos majoritetsejeren Nordisk Film i Valby. Derudover har Drive Studios kontorer i Stockholm, Oslo og Berlin. Drive Studios står bag produktioner som ”29”, ”Sunday”, ”Hooligan”, ”The Melvin Karkooza Show” og leverer al nyproduktion til Oiii-universet hos TV 2 Danmark og TV 2 Norge.

Kontakter

Taus Abildgaard
Adm. direktør, Drive Studos
+45 60201010
Taus@drivestudios.dk

Billeder

Drive Studios
Drive Studios
Download

Om Nordisk Film

Nordisk Film skaber underholdning og oplevelser fokuseret på storytelling på tværs af platforme. Vi producerer, markedsfører og distribuerer film og serier, driver Nordisk Film Biografer, står bag globale computerspilselskaber og PlayStation i Norden og Baltikum samt leverer digitale gavekortsløsninger til hele verden. Vi er en del af den nordiske mediekoncern Egmont, som hvert år uddeler omkring 100 millioner kroner til børn og unge med svære livsvilkår. We bring stories to life.

Følg pressemeddelelser fra Nordisk Film

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Nordisk Film

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye