LandboUngdom skal have ny formand til Årsmødet i september

Del

Ved LandboUngdoms Årsmøde den 21. september genopstiller nuværende formand Niels Skovgaard ikke til formandsposten.  

Niels Skovgaard på scenen ved LandboUngdoms Årsmøde 2023
Niels Skovgaard på scenen ved LandboUngdoms Årsmøde 2023 LandboUngdom

”Det er med en blanding af stolthed og vemod, at jeg har meddelt bestyrelsen, at jeg ikke genopstiller som formand ved det kommende årsmøde i september. Jeg har altid set det som en pligt at stille til sig til rådighed for fællesskabet, hvis man har muligheden. Efter fire fantastiske år på posten, synes jeg, at jeg har medvirket til at opnå mange af de ting, jeg gerne ville,” siger Niels Skovgaard.

Niels Skovgaard blev valgt tilbage i 2020 og har siddet på formandsposten i to perioder. I sin tid har han bl.a. været med til at gennemføre en ny strategi med særligt fokus på at skabe en stærk og sammenhængende landsdækkende organisation. Han afleverer derfor en organisation, hvor foreningens 47 lokalforeninger arbejder mod samme mål og for tredje år i træk, opnår en rekordhøj medlemstilgang.

”For fire år siden igangsatte vi en ny strategisk retning, som vi med grundigt og målrettet arbejde har forsøgt at efterleve siden da. Med et rekordhøjt medlemstal på over 6000 medlemmer og masser af aktivitet, har vi nu en organisation, jeg mener er i balance. Samtidig har vi opnået en stor indflydelse på mange af de vigtige dagsordner, der handler om unge på landet”

Klar til at give roret videre

I LandboUndom skal der nu ses mod et formandsskifte, som vil finde sted ved Årsmødet.

I sin periode som formand er der taget store organisatoriske beslutninger, og det er en positiv formand, der ser frem mod at give posten videre.

”Der er en rigtig god stemning blandt vores knapt 400 folkevalgte, og der er gennemgående et stort engagement, lyst og virke til at deltage i demokratiet, så vi har en levedygtig organisation. Det er et godt fundament at give videre, og lade en ny tage over og fortsætte den positive retning LandboUngdom er i,” siger Niels Skovgaard.

Det kommende formandsskifte sænker dog ikke organisationen, som fortsat arbejder med at sikre et stærkt foreningsfællesskab, og være en synlig stemme i samfundet.

”Efter fire år vilde år i højt tempo vurderer jeg, det er oplagt at lade en ny formand komme til og bygge videre på det stærke fundament, LandboUngdom står på. Der er dog fortsat fire måneder til Årsmødet, og vi vil selvfølgelig fortsætte arbejdet indtil da - der er stadig mange ting at tage fat i. Jeg vil på forhånd gerne takke alle medlemmer, medarbejdere og samarbejdspartnere og andre gode mennesker som har bidraget til den rejse, vi har været på,” siger Niels Skovgaard.

”Jeg tror stadig på en fremtid for unge på landet og i landbruget, og jeg tror stadig på, at det at forene sig i demokratiske fællesskaber giver os en vigtig stemme i forhold til at finde løsninger på store samfundsmæssige problemstillinger,” afslutter Niels Skovgaard.

LandboUngdoms Årsmøde afholdes på Gråsten Landbrugsskole den 21. september 2024.

Kontakter

Links

Følg pressemeddelelser fra LandboUngdom

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra LandboUngdom

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye