Hedensted Kommune

Nu kan du snart ”klunse” på Remmerslund Genbrugsstation i Hedensted

Del

Fra 18. juni kan du både give og tage gode ting til genbrug på Remmerslund Genbrugsstation. Det foregår i containerne til ’Giv’ & ’Tag’. Det nye tiltag bliver markeret med en lille indvielse på dagen fra kl. 14.00 - 16.00. 

Billede af genbrugspladsen i Remmerslund
Hedensted Kommunes ordning med direkte genbrug af byggematerialer udvides nu til at omfatte andre typer af genstande, der egner sig til direkte genbrug, fx lamper, porcelæn og pyntegenstande. Det sker i samarbejde med Y's Mens Club. Hedensted Kommune

Den 18. juni kl. 14. åbner Hedensted Kommune for to nye containere på Remmerslund Genbrugsstation. Her bliver det muligt at give og tage brugbare ting - og altså fremme direkte genbrug, så anvendelige ting får nyt liv i stedet for at skulle skrottes.

Nu skal der nemlig være mere genbrug på genbrugsstationen. For ikke alt, der afleveres her, er affald.

Det markeres på selve dagen med et arrangement, hvor man samtidig kan nyde en kop kaffe eller lemonade fra Lindes Coffee, mens de nye containere kan udforskes.  

Formålet er mindre affald

Kopperne, som kaffen eller lemonaden serveres i, er indsamlet gennem genbrugsstationerne, hvor de er afleveret som affald.

I tråd med indsatsens formål er kopperne blevet grundigt gjort rent, så de trygt kan bruges igen. Dét er det, der forstås ved ’direkte genbrug’. Man bruger ting i deres oprindelige form i stedet for at sortere dem som affald. 

Sorteres noget som affald, skal det igennem ressourcekrævende processer, uanset om materialet skal genbruges, forbrændes eller deponeres. Derfor giver direkte genbrug rigtig god mening.  

-Formålet med den nye ordning er at øve os i at se på vores ting med andre øjne. I Hedensted Kommune er vi gode til at affaldssortere, men ikke alt vi smider ud, behøver være affald. Meget af det vi kasserer har stadig værdi. ’Giv & Tag’ er et skridt på vejen i forhold til at forholde os anderledes til vores ting og nytteværdien af dem, forklarer formand for Udvalget for Teknik & Miljø i Hedensted Kommune, Ove Kjærskov Nielsen.

Giv dine brugbare ting nyt liv

Projekt ”Giv & Tag” giver mulighed for, at man som borger kan aflevere brugbare ting, som man ikke længere har brug for, i ”Giv”-containeren. Det fx kan være porcelæn, lamper, pyntegenstande og alt muligt andet – men dog ikke større møbler.

De gode ting går dels til videresalg via den velgørende organisation Y’s Men Club Hedensted og dels direkte videre til andre borgere i ”Tag”-containeren.

FAKTA:

  • De nye containere indvis tirsdag den 18. juni kl. 14.00-16.00 på Remmerslund Genbrugsstation, hvor der bliver serveret cookies til de hurtige samt kaffe og lemonade.

  • Den velgørende organisation Y’s Mens Club bidrager til at drive ordningen og sælger en del af de indkomne genstande, mens andre altså frit kan afhentes i den nye ”tag"-container. Overskuddet af solgte genstande går til velgørenhed.

  • Projektet løber som udgangspunkt indtil årsskiftet, hvor det skal vurderes, om det kan udvides til andre genbrugsstationer i Hedensted Kommune.

  • En tilsvarende ordning for brugbare, hårde byggematerialer er allerede etableret genbrugspladserne i Hedensted Kommune.

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Hedensted Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hedensted Kommune

Det Kreative Gartneri i Stouby vinder Hedensted Erhvervs detailpris10.6.2024 08:36:23 CEST | Pressemeddelelse

En flot butik, uovertruffen service og et inspirerende øje for genbrug. Lovordene og rosen til Lærke Dahlgaard Pedersen og Det Kreative Gartneri er overvældende. Samtidig har hun formået at skabe en blomstrende forretning i Stouby, hvor hun har pustet nyt liv i byens gamle planteskole, som ellers har været lukket en årrække. Derfor vinder hun årets detailpris foran seks andre, stærke kandidater.

Sådan bliver du klar til Europa-Parlamentsvalget i Hedensted Kommune30.5.2024 10:39:42 CEST | Pressemeddelelse

Søndag den 9. juni skal danskerne til stemmeurnerne. Det gælder også i Hedensted Kommune, hvor nogle borgere skal stemme et andet sted, end de er vant til. I alt fem valgsteder er blevet slået sammen med andre, mens også valgsteder er flyttet lokalt – til haller eller kommunale bygninger. Hvor den enkelte borger præcist skal stemme, kan både ses på valgkortet eller via kommunernes chatbot Muni på kommunens hjemmeside.

Efter tilsagn om millioninvesteringer: Butiksvinduerne fyldes med rekordfart i Juelsminde17.5.2024 07:30:00 CEST | Pressemeddelelse

Flere og flere butikker og restauranter åbner i øjeblikket i den lille østjyske havneby Juelsminde, der oplever stor interesse fra både erhvervsdrivende, gæster og investorer. Den forestående sommersæson og spændende udviklingsperspektiver i havne- og midtbyområdet lokker nu betydelige investeringer og gæster til byen, som er kendt for sine sandstrande og maritime miljø.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye