Estate

Der bliver brug for mange flere boliger til ældre i fremtiden

Del

Nye befolkningsfremskrivninger viser, at der bliver behov for væsentligt flere mindre boliger i fremtiden, designet til en ældre befolkning, som ventes at vokse markant.

Foto: Shutterstock

Ifølge en helt ny befolkningsfremskrivning fra Danmarks Statistik, forventes den danske befolkning i 2028 at runde magiske 6 millioner. Og det betyder, at der bliver behov for at øge kvadratmeterne i den danske boligmasse.

Befolkningstilvæksten forventes  især at ske blandt den ældste del af befolkningen. Derfor er det ikke business as usual med flere parcelhuse på plus 150 kvadratmeter eller femværelses projektlejligheder, der bliver mest brug for. Det er derimod boliger designet til de behov, som de ældste aldersgrupper har. Og det er ikke nødvendigvis specielt store boliger, vurderer ejendomsmæglerkæden Estate.

-Når vi nu positivt ved, at den ældre del af befolkningen kommer til at vokse, så bør vi også planlægge vores fremtidige byggeri derefter. Historisk har vi ikke studeret statistikkerne særligt nøje, når vi planlagde byggeri. For eksempel har vi de sidste mange år set antallet af singlehusstande stige, mens antallet af mindre boliger ikke er steget samtidig, siger Thomas Hovgaard, der er presseansvarlig i Estate.

Der bør ifølge ham være grundlag for både at løse et strukturelt boligbehov og samtidig skabe muligheden for at tilbyde attraktive investeringer, hvis der i de kommende år bliver etableret flere boliger, designet til ældre borgere.

-Mange ældre kommer til at sidde med boliger, som er for store og uoverskuelige for dem. Og de vil i mange tilfælde besidde store friværdier. Derfor vil der som udgangspunkt være et ønske om at konvertere den store bolig til en mindre og mere bekvem bolig, og det bør fremtidige investorer overveje at tage op som en udfordring, siger Thomas Hovgaard.

Ser man på ejendomsmarkedet for private boliger, hænger mindre boliger nemlig ikke på træerne.

-Flertallet af boliger til salg er langt større, end hvad ældre generelt har både behov for og økonomi til. Samgtidig skal man også huske på, at man før eller siden bliver alene i husstanden, hvilket kan tale for, at vi i højere grad skal tænke i flere mindre boliger fremover, siger Thomas Hovgaard.

Kontakter

Om Estate

Estate er en landsdækkende ejendomsmæglerkæde med 90 forretninger fordelt over hele Danmark. Kædens ejendomsmæglere har alle stort lokalkendskab og mange års erfaring med at hjælpe danskere med køb og salg af bolig.

Estate er ejet af Nykredit Mægler, som er en del af Nykredit.

Følg pressemeddelelser fra Estate

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Estate

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye