Tønder Kommune

Ændring af cykelsti: Syv træer fældes for at forbedre trafiksikkerheden

Del

Tønder Kommune går snart i gang med et nyt trafiksikkerhedsprojekt, der skal forbedre forholdene for lette trafikanter på Bargumsvej i Tønder. Som en del af dette projekt vil syv træer i alléen blive fældet. Arbejdet begynder mandag den 10. juni.

Bargumsvej er en central vej i Tønder, der forbinder omfartsvejen med byens centrum. I perioden 2018-2022 er der sket fire politiregistrerede ulykker med lette trafikanter, hvoraf to personer kom alvorligt til skade. Derudover er et uheld indrapporteret som et skadestueuheld med en lettere tilskadekommen. Ulykkerne skyldes primært dårlig oversigt i krydsene, som er hæmmet af både hække og træer, hvilket kan skjule de lette trafikanter på den dobbeltrettede cykelsti.

For at forbedre synligheden af de lette trafikanter trækkes cykelstien ud til Bargumsvej i krydsområderne. Dette indebærer, at syv træer skal fældes for at give plads til cykelstiens nye placering. Projektet er støttet af statslige midler fra Den statslige trafiksikkerhedspulje.

Projektet har været grundigt undersøgt for alternative løsninger, der kunne bevare træerne, men dette viste sig desværre ikke muligt. Ved at trække cykelstien længere ud mod Bargumsvej vil bilisterne fra Strucksalle og Ulriksalle få langt bedre oversigtsforhold, da vigelinjerne også trækkes frem.

De samfundsmæssige omkostninger ved personskade er betydelige. De direkte kommunale udgifter for Tønder Kommune er i gennemsnit 440.000 kr. pr. tilskadekommen person, hvilket betyder en samlet udgift på 1,32 millioner kr. for de tre personer, der er kommet til skade i krydsene. Værst er det dog for de personer, der kommer til skade, og med projektet skulle dette gerne undgås fremover.

Kontakter

Billeder

Følg pressemeddelelser fra Tønder Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Tønder Kommune

Fokus på uddannelsesinitiativer: Borgmestre fra Sønderjylland til møde med undervisningsministeren28.6.2024 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Onsdag havde borgmester Jørgen Popp Petersen fra Tønder og borgmesterkollega Mads Skau fra Haderslev møde og foretræde hos Børne- og Undervisningsminister Mattias Tesfaye. De to borgmestre repræsenterede et samlet sønderjysk hold bestående af de fire sønderjyske kommuner: Aabenraa, Sønderborg, Haderslev og Tønder. Formålet var at diskutere vigtige uddannelsesemner i Sønderjylland. Borgmestrene fremhævede behovet for øget økonomisk støtte til ungdomsuddannelserne og argumenterede for, at kvalitetsuddannelser uden for de større byer kræver et højere grundtilskud for at sikre langsigtet planlægning og uafhængighed af midlertidige puljer. De fik også lejlighed til at fremhæve vigtigheden af at have uddannelsesinstitutioner i Sønderjylland: ”Jeg ved, at disse institutioner spiller en afgørende rolle i hele vores område, ikke blot i at uddanne fremtidige generationer, men også i at bidrage til vækst og udvikling i vores lokalområde,” siger Jørgen Popp Petersen. Borgmestrene præsenterede også

Tønder Kommune reagerer på Ankestyrelsens vurdering og tilpasser politiske retningslinjer for vedvarende energiprojekter27.6.2024 18:15:34 CEST | Pressemeddelelse

Torsdag godkendte kommunalbestyrelsen en tilbagemelding til Ankestyrelsens vurdering vedrørende udrulningen af lokale vedvarende energiprojekter – VE-projekter. Tønder Kommune bekræfter modtagelsen af vurderingen og påpeger, at fortolkningen af kommunens tilgang til projekternes økonomiske bidrag til lokalsamfundene er blevet misforstået.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye